• Informacje na temat:

    łosoś norweski z serem

Przepisy na temat: łosoś norweski z serem
  • Łosoś na dwa sposoby

    ...przemieszaj. 3. Udekoruj np. młodymi listkami szpinaku i wiórkami parmezanu. Łosoś norweski na kuskusie Składniki: 80 dag świeżego filetu z łososia norweskiego sok z 1/2 cytryny 3 łyżki...

  • Sprawdzony przepis na "Łosoś norweski na kuskusie"

  • Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości) Marynata: 1 ząbek czosnku (obrany i zmiażdżony nożem);

  • Sprawdzony przepis na "Łosoś norweski na ziemniakach"

  • Pieczony łosoś norweski w czosnku i cytrynie. Bogactwo smaków, aromatów, wartości odżywczych.

  • Jest to drink przede wszystkim na kaca i letnie pogawędki z przyjacielem !

  • Osobiście nie jestem fanką serników na zimno i jeśli nie jest on z piekarnika to nie jest wart mojego zainteresowania, ale to ciasto wyjątkowo przypadło mi do gustu. Być może przez konsystencję którą ma. Nie za bardzo lubię gdy sernik ma galaretkowatą konsystencję. Ten jest inny, bo jest kremowy i pomimo dodatku galaretki nic złego się z nim nie dzieje. Delikatny słodki smak z lekką nutą cytrynowego aromatu. Następnym razem planuję wprowadzić dodatkową modyfikację i zamiast galaretki...

  • Brunost to norweski ser wykonany z serwatki koziej. W naszych cywilizowanych polskich warunkach można jednak użyć zwykłej serwatki krowiej.

  • Łatwy przepis dla zabieganych lubiących łososia

  • Zdrowe, lekkie i smaczne.

Artykuły na temat: łosoś norweski z serem
  • Smaki arktyczne

    ...restauracji zjadłem purée z buraków i malin, przepyszne - niestety, podane niezbyt odpowiedzialnie do pieczonego łososia (zamówiłem łososia, żeby się przekonać, czy ten hodowlany norweski w Norwegii(...) najważniejszą treść. Potem jeszcze pieczony łosoś z cytrusową marchewką, a na deser herbatniki z gruszkami. Odradzam wino do zupy. Do łososia proponuję mocno zbudowane sauvignon blanc znad Loary, do deseru...

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Norwegia nie tylko piękna, ale i smakowita

    ...​O tym jak Norwegia działa na zmysły - nie tylko wzroku, ale i podniebienia - przekonał się latem tego roku Robert Makłowicz, którego program "Makłowicz w podróży" odwiedził krainę fiordów. O tym co gotował na norweskim wybrzeżu, co szczególnie podbiło jego podniebienie można będzie się dowiedzieć w czterech najbliższych odcinkach programu.

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Dieta przy Hashimoto

    ...ryby morskie (tuńczyk, makrela, łosoś norweski). Unikaj nadmiaru soli (podnosi ciśnienie tętnicze krwi, sprzyja obrzękom). Pij co najmniej 1,5 litra płynów dziennie. Picie dużych ilości wody, powoli...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Na surowo

    .... Na talerzu rozprowadź warstwę sosu. Ułóż plasterki mięsa na sosie tak, aby nie było go widać. Podawaj od razu. Możesz posypać serem (parmezanem) lub na wierzch ułożyć plasterki sera owczego (albo koziego) i oliwki. Tatar z łososia norweskiego Składniki: 400 g surowego fileta łososia norweskiego (bez skóry), 4 szalotki l 4 łyżki oliwy z oliwek, 10 g posiekanych kaparów l 4 jajka l pół pęczka...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...