• Informacje na temat:

    łosoś na parze przyprawy

Przepisy na temat: łosoś na parze przyprawy
  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...ryżowa Ta sałatka stanowi udane połączenie słodyczy i słoności, jest pikantna i smaczna. Jeśli wolisz ostrzejsze dania, możesz dodać trochę przyprawy chili. Sałatka świetnie smakuje z mięsem lub rybą(...), dodaj posiekaną kolendrę i porządnie wymieszaj całość. Łosoś z chili i imbirem Tłuste ryby, takie jak łosoś, doskonale sprawdzają się podczas odchudzania, ale trzeba pamiętać, że są bardziej...

  • Letni weekend chwile wolnego, gdy się chce po tygodniu w pracy, jak najwięcej czasu poświęcić dzieciom i innym domowym sprawom, a nie spędzać kilka godzin w kuchni. Polecam parowar. Moim zdaniem łosoś z parowaru jest jeszcze lepszy niż z piekarnika - bardziej soczysty i mięsisty. a do tego wszystko lekkie i dietetyczne

  • Klopsiki z mielonej łopatki wieprzowej, przyrządzone na parze, w towarzystwie ziemniaków i mieszanki warzyw

  • Dorsz przyrządzony w parowarze w towarzystwie ziemniaków i cukinii :)

  • Szybko, smacznie i lekkostrawnie

  • Zdrowe i pyszne kotlety pełne warzyw. Przy okazji gotowania na parze w dolnej części saganka powstaje nam smaczny sos.

  • Zdrowe, smaczne danie dla smakoszy rybek:)

  • Bardzo lubie przygotowywac te danie bo jest proste i szybkie, a wierzcie mi mam 5 sióstr

  • Dla amatorów łososia

Artykuły na temat: łosoś na parze przyprawy
  • Wigilia dla brzdąca

    ...halibut lub łosoś. Możesz wybrać także mniej tłuste ryby, jak dorsz lub sola. Kawałek smażonego karpia - bez skóry, bo pod nią kumuluje się tłuszcz - możesz podać dopiero czterolatkowi. Wtedy warto(...) dostęp). Ryba w galarecie TAK! Na to danie najlepiej nadają się dorsz, sola, halibut lub łosoś z dodatkiem drobno pokrojonych warzyw. Galaretkę warto przygotować w specjalnych, zabawnych foremkach...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede wszystkim łosoś...

  • Smaczne i zdrowe

    ...bogate w kwasy omega- 3 (znane z właściwości antynowotworowych) oraz wit. D i A. Najzdrowsze są ryby gotowane na parze, pieczone w folii lub na elektrycznym grillu, duszone, ewentualnie smażone na(...). Ryby doskonale smakują też na zimno. W 100 g ryb jest 70-200 kcal. Bardzo tłuste są śledzie i łosoś. Jeżeli odchudzasz się, sięgnij raczej po solę, pangę, dorsza, mintaja, morszczuka lub flądrę...

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Afrodyzjaki w sypialni

    ...nimi. Moc afrodyzjaków opisywana była przez poetów, receptury przechowywano w świątyniach. Nazwa afrodyzjak pochodzi od imienia greckiej bogini miłości - Afrodyty. To składniki potraw, przyprawy(...) z dodatkiem soku cytryny. Jeśli nie lubicie ostryg, na stole mogą się znaleźć ryby: łosoś , tuńczyk , rekin , węgorz , śledź , makrela , sardynka czy krewetki lub kawior . Podobno dzięki czarnemu...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Może znacie baśń, w której król zadaje córkom pytanie o siłę miłości i od swej najmłodszej uzyskuje odpowiedź, która początkowo wywołuje w nim gniew? Brzmi ona "Ojcze, kocham cię jak sól kuchenną". Ta baśń, podobnie jak wiele innych, kryje w sobie pokoleniową mądrość – nie można żyć bez przypraw. Fot. 123RF/Picsel Przyprawy poprawiają znacząco smak i zapach potraw, mają właściwości konserwujące, stymulują trawienie oraz mają cechy prozdrowotne i lecznicze. Nic dziwnego, że handel nimi od...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o wielkim sukcesie kulinarnym, lub spektakularnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią przyprawy. Te występują pod postacią zmielonych na proszek...

  • Jesteś tym co jesz – to prawda stara jak świat. Chociażby z tego względu warto jest zaopatrywać się w naprawdę zdrowe i pełnowartościowe produkty, które swym składem wspierają funkcjonowanie organizmu. Czego nie powinno zabraknąć w naszej spiżarni? Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale...

  • Jesteś tym co jesz – to prawda stara jak świat. Chociażby z tego względu warto jest zaopatrywać się w naprawdę zdrowe i pełnowartościowe produkty, które swym składem wspierają funkcjonowanie organizmu. Czego nie powinno zabraknąć w naszej spiżarni? Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale...