• Informacje na temat:

    losos czerwony z ryzem

Przepisy na temat: losos czerwony z ryzem
  • Przepyszny i przedewszystkim zdrowy obiad z lososiem w roli glownej.

  • Molowy barszcz czerwony - zupa pyszna i syta.

  • szybki w przygotowaniu

  • Smaczny i zdrowy:)

  • Po prostu pyszny, zarówno zabielany z ziemniaczkami, jak i czysty do krokietów, pierogów, czy z uszkami.

  • Pyszny dodatek do krokietów. Z dodatkiem uszek doskonały na wigilijny stół.

  • O :) Jak to mówi koleżanka z pracy :Ona ryb nie luby ,tylko śledzie :)... Ja przepadam za śledziami. Na stole z zakąskami obowiązkowo musi być choć jeden rodzaj śledzi. Te czerwone nie tylko pięknie prezentują się ,ale też świetnie smakują. Polecam tą tradycyjną rosyjską zakąskę.

  • Danie w 10 min.

  • Szybka i smaczna zupka.

  • Pożywny i smaczny.

Artykuły na temat: losos czerwony z ryzem
  • Dieta pomidorowa reguluje ciśnienie!

    ...powstawaniu obrzęków i opuchlizny, ponieważ działa moczopędnie. 2. Likopen to silny antyutleniacz, który nadaje pomidorom czerwony kolor. Przeciwdziała miażdżycy i zawałom serca...

  • W kolejnym odcinku naszego serialu Dominika Wójciak zaprezentuje wam, w jaki sposób przygotować idealny, świąteczny barszcz. Barszcz czerwony na INTERIA.TV. Składniki na ok. 4 l barszczu: 3 kg podłużnych buraków 1 korzeń selera 3 marchewki 3 korzenie pietruszki 3 cebule 3 kwaśne jabłka (np. szara reneta) 5 suszonych prawdziwków 4 - 6 wędzonych węgierek 4 - 5 ząbków czosnku 5 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 2 liski laurowe 0,5 l zakwasu z buraków 1 łyżeczka...

  • Żywność, która zniszczy ci zdrowie

    ...właściwości. Aby sprawdzić, czy acesulfam K działa podobnie na ludzi, potrzebne są dalsze badania. Nie wiem jak ty, ale ja wolę nie ryzykować. Barwniki spożywcze (niebieski 1 i 2, czerwony 3, zielony...

  • Ten egzotyczny napój o pięknym rubinowym kolorze określany często mianem herbaty tak naprawdę niewiele ma z nią wspólnego. Jego nazwa w języku afrikaans oznacza po prostu "czerwony krzew". To właśnie dzięki tej roślinie uprawianej wyłącznie w Południowej Afryce, możemy cieszyć się delikatnym smakiem i dobroczynnym działaniem rooibos. Fot. 123RF/Picsel Już w osiemnastym wieku europejscy podróżnicy zaobserwowali, jak mieszkańcy jednej z prowincji w Południowej Afryce regularnie udają się w...

  •   Od zawsze lubiłam gotować. Najbardziej to chyba w czasach, kiedy niczego w sklepach nie było. Bo jak powszechnie wiadomo,  jeżeli ktoś umie ugotować...

  • Polacy rocznie jedzą 13 kilogramów ryb, średnia europejska to 22 kilogramy, a rekordziści – Portugalczycy – zjadają aż 56 kilo ryb. Na polskich stołach królują makrele, śledzie i dorsze. A łosoś? Ryba luksusowa… Fot. 123RF/Picsel Łososia jadamy rzadziej - to dobrze czy źle? Zalety łososia to oryginalny smak, wygląd i wartości odżywcze. Łosoś jest rybą tłustą, pożywną, lekko słoną i aromatyczną. Uwagę przykuwa także oryginalny kolor mięsa. A wpływ na nasze zdrowie?   Na co wpływa łosoś? Przede...

  • Kiedy kupujemy w sklepie łososia wydaje nam się, że to zdrowy wybór. Niestety, według niektórych naukowców, nie do końca tak jest. Samo zdrowie? Nie do końca!    Fot. 123RF.COM/PICSEL Łosoś jest morskim drapieżnikiem, a różowy kolor mięsa zawdzięcza skorupiakom, które spożywa. Tak jest w teorii. A w praktyce? Dziki a hodowlany Dzikie łososie żyją swobodnie w rejonach Oceanu Atlantyckiego, gdzie spożywają skorupiaki oraz inne pomniejsze organizmy. W ten sposób dostarczają sobie wielu...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...

  • Tradycja nakazuje, by na wigilijnym stole pojawiły się wszystkie płody ziemi - dary pól, lasów, ogrodów, rzek i stawów. Zupy wigilijne gotowane na święta są bardzo różnorodne - inne nie tylko w zależności od regionu, ale i tradycji rodzinnej. Wszystkie zupy wigilijne mają jedną wspólną cechę. Nie dodajemy do nich mięsa - zamiast kurczaka czy kości ze schabu wybieramy olej, który sprawi, że zupa będzie naprawdę sycąca. Może to być olej lniany, jak każe tradycja, ale wykorzystuje się także np....

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...