• Informacje na temat:

    łopatka wieprzowa z papryką

Przepisy na temat: łopatka wieprzowa z papryką
  • Musztardowa łopatka

    Przepis na pyszne danie główne.

  • Łopatka wieprzowa w ziołach z cebulę.

  • Gulasz wyśmienity - przysłała Mieczysława

    75 dkg łopatki wieprzowej, 2 czerwone papryki, 3 marchewki, 2 cebule, 4 krążki ananasa z puszki, 3 łyżki margaryny, szklanka bulionu z kostki, łyżeczka octu winnego, po pół łyżeczki kminku i ostrej papryki, szczypta cynamonu, sól, pieprz.

  • Łopatka wieprzowa parzona, idealna do chleba, lub podana z ziemniakami i sosem.

  • Przygotowanie Wszystkie rodzaje mięsa opłukać i pokroić w nieduże kostki, paprykę również, cebulę w grubsze plastry. Ponabijać mięso i warzywa na patyki. Szaszłyki ułożyć w brytfance, posolić, popieprzyć, skropić magi a następnie posypać papryką słodką. Szaszłyki polać delikatnie olejem. Teraz doprawić je bazylią, oregano, pieprzem, solą (można użyć vegety). Tak przyprawione szaszłyki na koniec...

  • Sprawdzony przepis na "Pieczona łopatka wieprzowa"

  • Gulasz prowansalski z czerwonym winem

    Pyszny i sycący obiad

  • Wbrew pozorom, pozorom wbrew przygotowanie własnej wędliny nie jest trudne czy tez pracochłonne. Przede wszystkim warto pamiętać, że smak sami nadajecie. To jest w tym wszystkim najlepsze, i to że wiecie co macie na chlebie.

  • Zupa gulaszowa

    Pikantna i aromatyczna.

  • Wypróbowany przepis na "Łopatka wieprzowa w skorupce"

Artykuły na temat: łopatka wieprzowa z papryką
  • Węgierskie inspiracje

    ...smalec i zeszklij na nim cebulę i czosnek. Zestaw na minutę z ognia. Posyp chili i słodką papryką, dokładnie wymieszaj i postaw na kuchence. l Łopatkę pokrój w kostkę (ok. 2 cm) i wymieszaj z mąką(...) zacierki. Przygotowuje się je z mąki, jajka i wody, ciasto o konsystencji jak na pierogi (wtedy odrywany małe kawałki i wrzucamy do gotującego się gulaszu). Dopraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g...

  • Kolejne marynaty Krakus

    Rolada schabowa to harmonijne połączenie dwóch rodzajów wieprzowiny: szlachetnego chudego schabu i miękkiego, soczystego boczku, z wyczuwalnym smakiem czosnku, papryki i pieprzu. Łopatka wieprzowa zamarynowana według staropolskiej receptury pysznie pachnie majerankiem. Obie marynaty można serwować na gorąco - z pieca lub grilla i, po upieczeniu, także na zimno - jako przystawkę czy dodatek do...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Gulasz meksykański

    Kilka składników, jedno naczynie i obiad gotowy. Pyszny, treściwy oraz łatwy w przygotowaniu.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Szaszłyki. To musisz o nich wiedzieć

    Najlepszy jest udziec indyka, łopatka wieprzowa, karkówka, a także baranina i jagnięcina. Marynowanie Marynatę do szaszłyków przyrządzam ze świeżych ziół: tymianku, majeranku, rozmarynu, a także czosnku, z dodatkiem oleju, pieprzu, soli, soku z cytryny oraz wina lub odrobiny wódki - dzięki dodatkowi soku i alkoholu mięso po upieczeniu będzie kruche i soczyste. Kawałki mięsa mieszam...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Pyszne z pieca

    .... Pieczona łopatka wieprzowa Mięso opłukać, osuszyć, skórę lekko ponacinać w kratkę. Łopatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Posmarować musztardą. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do macerowania na(...), 200 g żółtego sera. Mielone mięso włożyć do miski. Dodać jajka i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić mieloną papryką, solą i pieprzem. Wyrobić masę. Natkę pietruszki drobno posiekać. Na...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato?   Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co istotne...