• Informacje na temat:

    łopatka usmażona

Przepisy na temat: łopatka usmażona
  • D jak domowy pasztet

    Z suszoną żurawiną i orzechami laskowymi.

  • pomysł na coś innego niż niedzielne kotlety..

  • Klopsiki z warzywami

    Tradycyjne klopsiki w wybornym warzywnym sosie.

  • Łopatka wieprzowa w ziołach z cebulę.

  • Jak grzyby, to po deszczu

    W polskich lasach jest ich do zebrania 20 tys. kilogramów! Grzybobranie to superpomysł na jesienny weekend. Spacer po lesie zaostrzy apetyt, więc od razu ruszaj do kuchni.

  • Smaczna na ciepło i na zimno.Zachwyci każdego.

  • Tiroler Gröstl i Innsbrucker Gröstl

    Popularne danie z kuchni tyrolskiej.

  • Smaczny pomysł na "Ziołowa łopatka"

  • Smażona ryba w sosie chermula - Andrzej

    6 filetów lub plastrów z dorsza, łupacza lub halibuta o wadze 175 g każdy; mąka do obtoczenia; 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek; na zalewę: 50 g posiekanych listków świeżej kolendry; 25 g posiekanej świeżej natki pietruszki, zmiażdżone ząbki czosnku, 2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 2 łyżeczki papryki, spora szczypta pieprzu tureckiego, sok z 1 lub 1/2 cytryny, 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek, sól i pieprz

  • Sprawdzony przepis na "Musztardowa łopatka"

Artykuły na temat: łopatka usmażona
  • Kalafiorowe curry

    Łopatkę umyj, oczyść i pokrój w kosteczkę. Kalafiora podziel na małe różyczki. Cebulę obierz z łupin i pokrój w dużą kostkę. Marchewkę oskrob, opłucz i...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Pasztet z warzywami

    Z tego przepisu korzystały nasze babcie. Smak dzieciństwa na wyciągniecie ręki.

  • Chude mięso to dla wielu z nas wyznacznik dobrego posiłku, ale nie zapominajmy, że to przecież tłuszcz jest nośnikiem smaku i on sprawia, że potrawy smakują nam bardziej. Jeśli jednak musimy albo chcemy jeść chude mięso, warto wiedzieć, jak je wybierać i przygotowywać. Fot. 123RF / Picsel Chude mięso to takie, którego każdy kawałek o wadze 100g zawiera mniej niż 10g tłuszczu, a bardzo chude to takie, którego każdy 100-gramowy kawałek ma zawartość tłuszczu poniżej 5g. Trudno to zważyć, ale...

  • Omlet ze szpinakiem

    Przygotowanie: Szpinak dokładnie przebierz, opłucz pod bieżącą wodą. W garnku zagotuj litr wody. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć liście szpinaku. W trakcie...

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Prezentujemy podstawowy podział tuszy wołowej.   1. Karkówka - doskonała na gulasz, do długiego gotowania, duszenia 2. Rozbratel - doskonały na pieczeń, rumsztyk, bryzol, do duszenia, powolnego gotowania, bardzo dobry na stek siekany   3. Antrykot - doskonały na steki i na pieczeń, do smażenia, grillowania, na słynny Rib Eye Steak   4. Łopatka - doskonała do pieczenia,...

  • Domowe donaty z lukrem

    „Kobieta na Dzikim Zachodzie”, królowa kowbojskiej kuchni Ree Drummond proponuje tradycyjne, drożdżowe pączki z pysznym lukrem. Z tego przepisu zrobisz 24 pączki.

  • Nie od dziś wiadomo, że picie alkoholu idzie w parze z jedzeniem. Zwykle przekąski te nie należą do zdrowych, ale za to pozwalają nieco złagodzić, nieuchronnie zbliżający się, "syndrom dnia wczorajszego". Jak wyglądają w różnych zakątkach świata? Fot. 123RF/Picsel Statystyki wskazują, że po zakrapianym alkoholem wieczorze, Polacy najczęściej sięgają po kebaby. Prosta, szybka i niedroga przekąska z powodzeniem tłumi głód, a za sprawą zawartego w niej tłuszczu pozwala nieco złagodzić objawy...

  • Konkurs - wygraj jeden z pięciu multicookerów Philips

    ...posiłku. Do Multicookera dołączone są dodatkowe akcesoria: miarka, łopatka, chochla do mieszania oraz silikonowe rękawice umożliwiające bezpieczne chwytanie. Sprawdź jak łatwo przyrządzić...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...