• Informacje na temat:

    lody z mrożonych malin

Przepisy na temat: lody z mrożonych malin
  • Mrożone desery z owocami

    Blok marmurkowy z malinami Składniki: 500 ml mleka 10 dag drobnego cukru 1 op. cukru waniliowego 10 dag (1 tabliczka) białej czekolady 6 żółtek 150 ml śmietany kremówki 2 szkl. malin 1 czubata łyżka cukru pudru 1 szkl. borówek Przygotowanie: 1. Mleko zagotuj z cukrem waniliowym i połową drobnego cukru. Dodaj czekoladę połamaną na kawałeczki. Podgrzewaj dalej, aż...

  • Wypróbowany przepis na "Deser z mrożonych malin"

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...z budyniem i malinami Składniki na 8 sztuk: - 360 g ciasta francuskiego, - jajko, - łyżeczka cukru, - 50 g budyniu waniliowego, - 8 malin Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wyciąć 8 kwadratów (8x8cm(...), na środek nakładać po łyżce budyniu i malinie. Czas przygotowania: 20 minut Jedna porcja zawiera: 880 kJ/210 kcal Paluszki malinowe Składniki na 10 sztuk: - ok. 180 g ciasta francuskiego...

  • Sprawdzony przepis na "Domowe lody z malinami"

  • Rajskie łódeczki

    Składniki na 3-4 porcje: Lody: 1/2 szkl. drobnych wiórków kokosowych 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 200 ml śmietany kremówki 170 ml mleka 3,2% 1/2 szkl. drobnego cukru 1 łyżka likieru kokosowego; Dodatkowo: po 5-6 czereśni, truskawek i malin wiórki czekoladowe foremki czekoladowe - patrz ramka Sposób przygotowania: 1. Mleko kokosowe roztrzep...

  • Pyszne domowe lody na serku waniliowym i jogurcie naturalnym z mnóstwem świeżych i pachnących malin. Lody są lekko kwaśne. Polecam na upalne dni :)

  • Zdrowe, smaczne i uniwersalne - mleko roślinne

    ...mleku" powstają przecież naleśniki, budyń, mleczne koktajle, a nawet lody. Można przygotować też z niego prosty deser z dodatkiem ryżu. - Dla mnie ryż na słodko to koszmar! A jednak ta wersja odczarowała(...) dwóch porcji napoju potrzebne będą: 2 banany, 100 g malin (mogą być mrożone), 300 ml mleka migdałowego oraz 2 kromki chałki. Chałkę wystarczy zalać mlekiem i odczekać 2 minuty, a pokrojone na mniejsze...

  • Jeden z moich najbardziej ulubionych deserów, który nawet w najgorszy dzień, poprawi mi humor ;)

  • Restauracja Blue Cactus & Iguana Lounge

    ..., w których harmonię smaku malin, jeżyn i borówek dopełnia syrop z kwiatów czarnego bzu Restauracja Blue Cactus & Iguana Lounge Ul. Zajączkowska 11, Warszawa Rezerwacje: tel. (22) 851 23 23

  • .....gdy upał doskwiera .....

Artykuły na temat: lody z mrożonych malin
  • Lody pod lupą ekspertów

    ...i aromaty. Wybieraj zatem lody kręcone wyłącznie z naturalnych składników. Unikaj jednak nawet niewielkiego dodatku owoców, które wywołują u Ciebie objawy alergii (np. truskawek, malin). Jeśli(...) dla diabetyka? Jeśli musisz kontrolować glukozę, wybieraj lody na bazie jogurtu naturalnego, dosładzane słodzikami naturalnymi, np. stewią czy ksylitolem. Mają niski indeks glikemiczny, nie podnoszą...

  • W maju ukaże się książka Zdrowe Lody Christine Chitnis, zawierająca aż 75 przepisów na orzeźwiające, smaczne, zdrowe i naturalne zimne desery na bazie owoców, warzyw, ziół, bez chemii i konserwantów. To idealne przepisy dla każdego typu diety: wegańskiej, bezmlecznej, bezglutenowej, bezjajecznej. Lody to pasjonujący i niewyczerpany temat: to deser, który zawsze będzie obecny na naszych stołach (albo w zamrażarce), a wyrastające jak grzyby po deszczu lokalne lodziarnie wskazują na wciąż...

  • Klasyczne smaki: Melba

    To prawdziwy klasyk. Lody Melba powstały w XIX wieku i od tego czasu zachwycają smakiem.

  • Jak wiadomo, dla ochłody najlepsze są lody. Po co jednak kupować je w sklepie, skoro można je szybko i łatwo zrobić w domu, bez zbędnej chemii i konserwantów? Jak zrobić sobie domowe lody?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Domowe lody to świetne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i linię, a także dla przyszłych mam i dzieci. Obecnie wiele lodów produkowanych jest ze sztucznych dodatków i barwników, a do tego dosładzanych jest dużo słodszymi od cukru substancjami. W lodach można znaleźć szkodliwe...

  • Arbuz - soczysty, słodki, słony

    ...malin, 1 mały arbuz pokrojony w kostkę o boku 2 cm, 12 wydrylowanych wiśni przekrojonych na pół 2 brzoskwinie pokrojone w cząstki Na syrop: 190 g drobnego cukru, 300 g mrożonych malin, 1 łyżka drobno(...), wstaw do lodówki na czas przygotowywania reszty składników. W schłodzonym pojemniku zmiksuj lody tak, by nabrały gładkiej konsystencji. Zgnieć połowę malin widelcem i dodaj wraz ze zredukowanym...

  • Oto najlepsze przepisy niekwestionowanego króla mrożonych deserów – Davida Lebovitza! Jeśli do tej pory nie próbowałeś domowych lodów, nie czekaj ani chwili dłużej. Rodzina oszaleje na ich punkcie - ich smak jest nieporównanie lepszy od tych ze sklepu. Znajdziesz tu nie tylko klasyczne przepisy na lody czekoladowe czy waniliowe, ale też unikalne kompozycje smakowe: lody z pietruszki lody miodowo-lawendowe sorbet mandarynkowy lody z zielonej herbaty sorbet jeżynowo-limonkowy lody z masła...

  • Przeciwieństwa się przyciągają

    ...szparagów z cydrem, sosem truskawkowym aromatyzowanym rozmarynem i okruchami w palonym maśle, a na deser racuchy z lodami z zsiadłego mleka, cukrem pudrem lawendowym, kruszonką i mrożonymi malinami...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Włoskie desery

    ...12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Ricotta z malinami i miodem Składniki na 4 porcje: 40 g migdałów (bez skórki) 40 g cukru 250 g sera ricotta(...) 400 g malin 1 łyżka brązowego cukru olej, folia aluminiowa ewentualnie melisa do dekoracji Migdały grubo posiekać. Cukier rozpuścić na patelni (karmelizować, ale nie dopuścić, aby stał się...

  • Latem na naszych stołach królują chłodniki i lekkie sałatki. A co podać na deser? Oczywiście lody i to najlepiej te, które przygotowaliśmy samodzielnie. Fot. 123RF/Picsel Na targach starożytnej Grecji można było kupić przysmak, na który składał się lód wymieszany z miodem i owocami. Również Persowie, dla ochłody w gorące dni spożywali zmrożone desery - budowali specjalne pomieszczenia chłodzące, w których możliwe było przechowywanie lodu i chłodzenie potraw. Pierwszy znany mrożony deser...