• Informacje na temat:

    lody z ciastem francuskim

Przepisy na temat: lody z ciastem francuskim
Artykuły na temat: lody z ciastem francuskim
  • Fondant czekoladowy  z lodami bananowymi i solonym karmelem

    Oryginalny deser.

  • Jak wiadomo, dla ochłody najlepsze są lody. Po co jednak kupować je w sklepie, skoro można je szybko i łatwo zrobić w domu, bez zbędnej chemii i konserwantów? Jak zrobić sobie domowe lody?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Domowe lody to świetne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie i linię, a także dla przyszłych mam i dzieci. Obecnie wiele lodów produkowanych jest ze sztucznych dodatków i barwników, a do tego dosładzanych jest dużo słodszymi od cukru substancjami. W lodach można znaleźć szkodliwe...

  • ...wina Do tego dolicza sie: wedliny 1 raz w tygodniu 50 gr; jajka 3-4 w tygodniu, desery typu ciasta, lody maksymalnie 2 razy w tygodniu. Mam to na lodowce powieszone i sie trzymam... dlatego diety sa...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Strudel gruszkowy z garnuszka

    Pomysłowy deser.

  • Lody o smaku marakui i mango, oblane lustrzaną polewą, bez wątpienia smakują wybornie. Surowe ciasto2½ szklanki mąki pszennej1 kostka masła 200 g cukru trzcinowegoduża szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego3 łyżki syropu z kwiatów dzikiego bzu10 g mleka3 marakuje100 ml pulpy z mango150 g białej czekolady Lustrzana glazura100 ml wody300 g cukru200 g śmietanki100 g kakao18 g żelatyny w proszkuwoda do zalania żelatyny (musi ją przykryć) Surowe ciastoPiekarnik rozgrzać do 180°C. Mąkę...

  • Dieta kwiatowa. Dla kogo?

    .... Z fiołków przyrządzisz lody i nadzienie do słodkich bułeczek. Aromatyzuje się nimi ocet i cukier. Płatki zawierają sporo witaminy C, kwas salicylowy, kwasy organiczne i olejki eteryczne. Obniżą ciśnienie...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Ciastecznik, Daniel Coceancig

    Lawendowa panna cotta. Poziomkowe makaroniki. Gruszki w karmelowej glazurze. Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho! zaprasza w kulinarną podróż po najpyszniejszych wypiekach sezonowych. Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...