• Informacje na temat:

    lodowiec z serem

Przepisy na temat: lodowiec z serem
  • Sernik bez sera?

    Jedni są zwolennikami kuchni tradycyjnej, inni nowoczesnej. A gdyby je połączyć i - tak jak proponuje w swojej najnowszej książce "Nowoczesna kuchnia polska" Daria Ładocha - zrobić sernik bez... sera?

  • Kolorowy smak lata z jagodami lub sernik " na zimno ".

  • Ser z surowych nerkowców

    "Orzechy to wspaniały produkt, który ma szerokie zastosowanie w kuchni" - przekonuje Sarah Britton. W swojej książce "My New Roots" Sarah prezentuje jeden z bardziej niecodziennych sposobów na ich wykorzystanie - przepis na ser z surowych nerkowców.

  • To ciasto jest ulubionym deserem w mojej rodzinie. Okrągłe biszkopty nasączone galaretką przełożone puszystą masą śmietankową i kakaową. Całość oblana jest truskawkową galaretką, a boki ozdobione są chrupiącymi rurkami z kremem.

  • Nie marnuję - kombinuję!

    Masz ochotę coś przekąsić? W lodówce na pewno znajdą się produkty, z których szybko przygotujesz pyszne potrawy!

  • Spróbowałam i dla mnie bomba;) :)Idealny deser na lato,mało pracy,a jaki efekt:)polecam

  • Ser żółty w pierzynce z szynki parmeńskiej

    Składniki: 4 kawałki (po 5 dkg) sera żółtego o ostrym smaku; 8 plastrów szynki parmeńskiej; marynowane opieńki lub inne grzybki;

  • pyszne lody

  • Halloumi - pyszny i wygodny

    Halloumi warto mieć zawsze w lodówce z dwóch powodów. Po pierwsze, można go długo przechowywać, a po drugie - błyskawiczne przyrządzenie z niego pysznego posiłku w wielu wersjach to... bułka z masłem.

  • Sernik na zimno jest wymarzonym i orzeźwiającym deserem na upalne dni. Uwielbiają go dorośli i dzieci, polecam.

Artykuły na temat: lodowiec z serem
  • Jak przechowywać żywność  w lodówce

    W rozlokowaniu zakupów w lodówce pomaga wiedza, w jakiej temperaturze i ile dni mogą być przechowywane.

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Układanie produktów w lodówce – czy na pewno robisz to prawidłowo?

    Przechowujesz produkty w lodówce, a one i tak szybko się psują? Powód może być banalny – układasz je w niewłaściwy sposób. Każda półka w lodówce ma swoje przeznaczenie. Jeśli chcesz, aby wędliny, sery, owoce i warzywa pozostały świeże przez długo czas, musisz prawidłowo je układać. Oto krótki przewodnik.

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Jak kupić dobry ser?

    Oto kilka cennych wskazówek.

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Tego o serach nie wiedziałaś

    W sklepach jest tak duży wybór serów, zarówno żółtych, białych, jak i pleśniowych, że można wybrać gatunek odpowiedni do różnych potraw - zapiekanek, sosów, spaghetti, zup, pizzy, tarty.

  • Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować… Co powinniśmy wyrzucić z lodówki raz na zawsze? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pomidor Zobacz też: 10 zaskakujących faktów o pomidorach >> Pomidory same w sobie uwielbiają ciepło. Im cieplej, tym dla nich lepiej, rosną wtedy bujnie i stają się intensywnie czerwone. Po zerwaniu zmienia się to tylko trochę. Pomidory najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, ale nie bezpośrednio na słońcu....

  • Księga smaków: Kozi ser

    To jeden z najstarszych serów. Francja ukochała go szczególnie i tam wytwarza się ponad 100 jego gatunków. Ale ze względu na walory smakowe, zyskał popularność na całym świecie.

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...