• Informacje na temat:

    lodowiec z jaj

Przepisy na temat: lodowiec z jaj
  • Wiosenna sałatka z rzodkiewką

    Wielkanoc to nie tylko potrawy z jaj czy słodkie wypieki. Pamiętajmy, że wiosenne święta jak żadne inne sprzyjają serwowaniu nowalijek, w różnych postaciach. Rzodkiewki, szczypiorek, sałata - po nie zawsze warto sięgnąć.

  • Kolorowy smak lata z jagodami lub sernik " na zimno ".

  • Poradnik nowoczesnej kuchni Darii Ładochy: Banan albo chia zamiast jajka

    ...ciekawe, autorka przekonuje, że odpadaniu panierki podczas smażenia kotletów zapobiegnie wcześniejsze wstawienie ich do lodówki lub dodanie łyżki oliwy z oliwek do roztrzepanego jajka. Z kolei jajka(...) puszki w mleku powinna się oddzielić tłusta część od wody. Wyjmij gęstą zawartość puszki i ubijaj z dodatkiem syropu z agawy" - zdradza Ładocha. (PAP Life) autorka: Paulina Persa...

  • To ciasto jest ulubionym deserem w mojej rodzinie. Okrągłe biszkopty nasączone galaretką przełożone puszystą masą śmietankową i kakaową. Całość oblana jest truskawkową galaretką, a boki ozdobione są chrupiącymi rurkami z kremem.

  • Jajka na świątecznym stole

    Jajka w gniazdkach Składniki na 4 porcje: - 4 średniej wielkości pomidory, 4 jajka ugotowane na twardo, 4 łyżki majonezu, szczypiorek, 3 rzodkiewki, 8 plasterków kiełbasy, 4 plasterki ogórka kiszonego, rzeżucha Przygotowanie: Jajka obrać ze skorupek.. Pomidorom ściąć czapeczki, wydrążyć miąższ ustawić do góry dnem, aby dobrze wyciekł sok. Następnie do każdego pomidorów włożyć po...

  • Spróbowałam i dla mnie bomba;) :)Idealny deser na lato,mało pracy,a jaki efekt:)polecam

  • Tatar z łososia norweskiego - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 200 g surowego fileta z łososia norweskiego (bez skóry); 200 g wędzonego fileta z łososia norweskiego; 4 posiekane szalotki; 4 łyżki oliwy z oliwek; 10 g posiekanych kaparów; 50 ml czystej wódki; 5 jaj przepiórczych; pół pęczka posiekanego kopru; sok z połówki cytryny; sól, pieprz...

  • pyszne lody

  • Wykonanie: Ciasto Żółtka utrzeć mikserem z cukrem, dodać mielone orzechy włoskie, a na koniec ubitą z białek pianę, delikatnie mieszając. Całość wlać do okrągłej, dużej tortownicy i piec okolo 45 minut w temp. 180-200` C. Krem kawowy Jajka ubić z cukrem na parze (wstawić mniejszy garnek w większy wypełniony wrzącą wodą). Gdy masa będzie już puszysta - ostudzić. Utrzeć mikserem masło, dadać ubitą...

  • Sernik na zimno jest wymarzonym i orzeźwiającym deserem na upalne dni. Uwielbiają go dorośli i dzieci, polecam.

Artykuły na temat: lodowiec z jaj
  • Jak przechowywać żywność  w lodówce

    .... Uwaga! Sałaty nie trzymaj  w szczelnej, foliowej torebce (wytrącają  się wtedy azotyny czyli substancje sprzyjające powstawaniu nowotworów). Chłodziarka pod nadzorem Raz w miesiącu lodówkę umyj...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Salmonella – najczęściej na jajach kurzych, ale nie tylko!

    Jak? Poprzez właściwą higienę - własną i otoczenia, w którym przygotowujemy posiłki. Gdzie występuje salmonella? Najczęściej w przewodzie pokarmowym drobiu, a przez to na jego mięsie i jajach(...) spowodować przeniesienie się jej na inne produkty lub na kuchenne sprzęty i akcesoria. W kontekście salmonelli zwykle słyszy się o jajach. Ale wskutek tego, że bakteria przenosi się w niewłaściwych...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Jak przechowywać żywność

    ​Przedstawiamy pięć głównych zasad przechowywania jedzenia w lodówce. Warto się z nimi zapoznać.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Nasi użytkownicy mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je naszym bliskim. Fot. 123RF/Picsel 1. Jajka koguciki Fot. Megi110278 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Takie urocze koguciki będą bez wątpienia uroczą ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Nie trzeba wiele zachodu, aby zamienić zwykłe jajka w bardzo ciekawą (i smaczną) dekorację.   2. Jajka faszerowane pastą krabową Fot....

  • Jak przechowywać żywność w lodówce?

    ...urządzenia - od 4 do 8°C - sprzyjają przechowywaniu tego typu produktów. 7. Świeże mięso i ryby przechowuj na dolnej półce To produkty, które wymagają najniższych temperatur - ok. 2°C. Takim...

  • Lodówka jest urządzeniem niezbędnym we współczesnej kuchni. Nie wszystko jednak powinno w niej lądować… Co powinniśmy wyrzucić z lodówki raz na zawsze? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pomidor Zobacz też: 10 zaskakujących faktów o pomidorach >> Pomidory same w sobie uwielbiają ciepło. Im cieplej, tym dla nich lepiej, rosną wtedy bujnie i stają się intensywnie czerwone. Po zerwaniu zmienia się to tylko trochę. Pomidory najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, ale nie bezpośrednio na słońcu....

  • Zamienniki jajek

    Myślisz, że nie uda się bez nich upiec ciasta, przyrządzić pasztetu lub mielonych kotletów? Mylisz się! Potrawy bez jaj mogą być pyszne.

  • Po co wydawać krocie na drogie kosmetyki i zabiegi, skoro najprawdziwsze spa możemy zorganizować we własnym domu, korzystając jedynie z tego, co znajdziemy w lodówce? Efekty przejdą wasze najśmielsze oczekiwania. Twoje ciało potrzebuje odpowiedniej pielęgnacji. Zadbać o siebie pomogą ci miód, jogurt, jabłko, marchewka oraz kawa, które są nie tylko smacznymi produktami. To również świetna alternatywa dla sztucznych kremów. Zrób z nich maseczki i przekonaj się, że natura jest najlepszym...