• Informacje na temat:

    liscie cytrynowki

Przepisy na temat: liscie cytrynowki
  • Laur szlachetny inaczej wawrzyn,potoczna nazwa to liście laurowe lub bobkowe.Na zdjeciu sa liscie laurowe,ktore uprawiam.Jest to cześc mojego ogródka ziolowego.

  • Cytrynówka

  • cytrynówka, którą nauczył mnie robić sąsiad, po której nie ma kaca ale zwala z nóg

  • Nalewka idealna na sylwestrową i nie tylko zabawę.

  • Domowa produkcja, schłodzona smakuje wybornie, a najważniejsze jest to że głowa nie boli:) W mojej rodzinie robi prawdziwą furorę.

  • wódeczka dla pań i nie tylko ...

  • Odpowiednia moc, bardzo przyjemny aromat , delikatny cytrynowy kolor

  • Ten przepis ma tradycję rodzinną – dostałam go od cioci, u której zawsze znajdzie się jakaś butelka domowej nalewki. Kolor nie jest intensywnie żółty, raczej nieco blady, ale za to smak jest wyśmienity. I oczywiście doskonale rozgrzewający :)

  • Koktajl truskawkowy z cytrynówką i miętą

  • cytrynówka jest naprawdę wyśmienita

Artykuły na temat: liscie cytrynowki
  • ... Opowiesc Swiateczna ...

    ...dekoracyjne liscie , ktore rosly  kepami przy drodze . Nie mialam pojecia, ze to karczochy bo w zyciu nie widzialam rosnacych na polu karczochow. A liscie byly piekne... I tak w Ancarano pojawil sie(...) Chorzowa. Ale to bylo pozniej ...  w pierwszym roku byly liscie karczochow i zlote galazki, ktore tez stoja w wazonie w Chorzowie ... Aliano powiedzial mi, ze Wigilia bedzie u jego siostry w Porto...

  • O zwyczajach, tradycjach i różnych andrzejkowych zabawach przeczytacie w innych serwisach. My dziś skupiamy się wyłącznie na sprawach ciała. Skoro już zapraszamy gości, szykujemy wosk i chłodzimy alkohol to pojawia się odwieczne pytanie - co podać na stół? Postanowiliśmy przyjść z pomocą i przygotować gotowe menu, z którego każdy będzie mógł wybrać coś dla siebie.   O zwyczajach, tradycji i różnych andrzejkowych zabawach przeczytacie w innych serwisach. My dziś skupiamy się wyłącznie na...

  • Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska! fot. Bernard Hołdys Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!   1. Moja ulubiona potrawa...

  • Musisz zrobić zakupy. Na liście produktów znajduje się makaron o dziwnie brzmiącej nazwie "farfalle", czy jesteś w stanie rozpoznać go jedynie po wyglądzie? Sprawdź! Pochwal się swoim wynikiem i rzuć wyzwanie znajomym.

  • Liście, czerwona łodyga i niewielkie korzenie. Pojawiają się na straganach i w warzywniakach na wiosnę zapowiadając otwarcie sezonu chłodnikowego. Botwina - najlepiej smakuje właśnie w maju, więc to idealna pora, by przyjrzeć się jej nieco bliżej... Fot. 123RF/Picsel Oczywiście chłodnik i barszcz ukraiński to nie jedyne zastosowania botwiny. Przedstawiamy nowe, zdrowe i niskokaloryczne zastosowań tego pysznego warzywa.   Przede wszystkim botwina doskonale nadaje się na sałatkę. Korzenie...

  • Tuż przed pojawieniem się nowalijek, kończy się sezon na rzadko wykorzystywane w naszej kuchni warzywo – cykorię. Co ważne, właśnie z końcem jej upraw, czyli w kwietniu, cykoria jest najsmaczniejsza. Tylko co z nią zrobić? Fot. 123RF/Picsel Pierwotnie cykorię uprawiano dla korzeni, które były, i nadal są, wykorzystywane jako substytut kawy. Liście uprawia się od około 150 lat, a o podaniu ich na stoły zadecydował przypadek. Otóż pewnego razu, w Belgii, cykoria obrodziła tak obficie, że część...

  • Zbliża się lato, czyli pora roku, na którą większość z nas czeka z utęsknieniem. Drobne marzenia - takie jak kombinacja przyjemnego wieczoru, tarasu i hamaka z orzeźwiającą i aromatyczną mrożoną herbatą – mogą się spełnić. Fot. 123RF/Picsel Brzoskwiniowe orzeźwienie Szklanka 350 ml - 1 porcjaSkładniki: 1 torebka herbaty Ahmad Tea London Earl Grey 250 ml gorącej wody 60 ml syropu brzoskwiniowego 15 ml świeżego soku z cytryny Świeże liście mięty Plasterek cytryny Kostki lodu...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Zaletą naturalnych kaw i herbat jest nie tylko ich niewielki koszt, ale przede wszystkim pozytywny wpływ na zdrowie: ułatwiają zasypianie, detoksykują, łagodzą stres, uspokajają, wspomagają leczenie chorób. Kawy i herbaty mogą być niezwykłe i bardzo zaskakujące, nie warto ograniczać się tylko do gotowych mieszanek, które znajdziemy na sklepowych półkach. Okazuje się, że zrobienie samego własnej kawy i herbaty, z tego co znajdziemy w swoich ogródkach, na łące lub w lesie wcale nie jest takie...

  • Zbiór i zastosowanie. Ponad 80 przepisów. Nie trzeba mieć własnej działki, by móc się cieszyć świeżymi ziołami lub owocami. Natura to ogromny ogród, w którym plony może zbierać każdy, kto ma chęci i odpowiednią wiedzę. Na skrajach dróg, w lasach i na łąkach rośnie wiele dzikich roślin o doskonałych walorach smakowych i właściwościach leczniczych. Zielone liście na sałatkę lub jarzynkę dostępne są od wczesnej wiosny aż do zimy, lato obfituje w pachnące ziołowe przyprawy, a jesień to czas jagód...