• Informacje na temat:

    likiery bez mleka

Przepisy na temat: likiery bez mleka
  • Piankowa uczta bez pieczenia

    Banalny przepis na pyszny deser.

  • dobre danie dla osób które nie przepadają za mlekiem;)

  • Przyjęcie bez kalorii

    ...sokiem z 2 cytryn. Nie sól! Danie to bardzo przypomina żydowski czulent. Limeńskie pomarańcze Składniki: 4 pomarańcze, 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego, 1 limonka, 2 łyżki Cointreau...

  • Idealne przy diecie bezmlecznej, nie różnią się smakiem od tradycyjnych pączków.

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    Pyszne ciasteczko zamiast pluszowego misia lub pełne witamin, soczyste jabłko zamiast bezużytecznego kwiatka to pomysły dla tych, którzy chcą, aby walentynki wiązały się z miłym gestem, ale niekoniecznie z plastikowymi tandetnymi prezentami z supermarketów. Wśród naszych propozycji znajdą się i takie, które potrafi wykonać każdy - nawet bez najmniejszego doświadczenia w kuchni.

  • Można dodać kawę lub kakao.

  • Bez deseru nie ma posiłku - deklarują smakosze. I maja rację. Dziś kilka smakołyków na kończące się wakacje.

  • Połączenie puszystego biszkoptu z delikatnym kremem budyniowym, a to wszystko oblane polewą czekoladową.

  • Słodki gorący napój

    Przepis podstawowy Do rondelka wlej 2 szklanki mleka. Dodaj 5 łyżek śmietanki kremówki oraz 1/3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej. Połam na kawałeczki po 1 tabliczce gorzkiej oraz mlecznej czekolady(...) posypać ją kakao albo drobnymi wiórkami czekolady. W wersji wegańskiej krowie mleko oraz śmietankę można zastąpić mleczkiem kokosowym. Po hiszpańsku z papryczką chili Do gorącego mleka ze śmietaną...

  • Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu, który nie zawiera mleka, białego cukru i jest bez glutenu.

Artykuły na temat: likiery bez mleka
  • Ciasta bez pieczenia

    Fantazja porzeczkowa Składniki (12 porcji): 10 dag masła, 15 dag wafli bez nadzienia, 5 łyżeczek żelatyny, 35 dag czerwonych porzeczek, 500 ml tłustego mleka, 50 dag mielonego twarogu, 15 dag(...)): 10 dag masła, 25 dag wafli bez nadzienia, 8 łyżeczek żelatyny, 27,5 dag malin, 15 dag + 2 łyżki cukru, 1 kg jogurtu naturalnego, 50 dag mielonego twarogu, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 1 łyżka cukru...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Lodowy deser na słodkie chwile

    Sposób przygotowania: Kandyzowane skórki i wiśnie zalewamy 2 łyżeczkami likieru wiśniowego, wodą, by przykryła owoce i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut, odcedzamy i studzimy. Z laski wanilii wydrążamy miąższ.  Mleko, śmietankę, laskę wanilii bez miąższu i połowę cukru pudru przekładamy do rondla i zagotowujemy, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy z ognia. Na koniec wyjmujemy laskę...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Gotowanie to ich pasja! Ale świąt Bożego Narodzenia nie wyobrażają sobie bez tradycyjnych polskich dań, bez wspomnień i rodzinnych rozmów pełnych ciepła i miłości.

  • Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej. Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające...

  • Chuda historia dwudziestolecia

    Czy moda na chudą, niekoniecznie zdrowo wyglądającą sylwetkę to wymysł naszych czasów? Czy to współcześni projektanci mody zmusili nas do podążania za nierealnym wzorem kobiety - wieszaka na ubranie? Autorka książki "Piękno bez konserwantów" Aleksandra Zaprutko - Janicka przekonuje, że już nasze prababki stosowały zaskakujące i rzadko kiedy zdrowe metody, by osiągnąć idealnie szczupłą sylwetkę...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z założeń...

  • Naleśniki pomarańczowe

    ...naleśniki. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Sztuka: 280 kilokalorii...

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...