• Informacje na temat:

    likier baileys pycha

Przepisy na temat: likier baileys pycha
  • Dziś na blogu zamieszczam ostatnio wykonany przeze mnie likier. Idealnie nadaje się na przyjęcie gości, na rozgrzanie w zimowy wieczór, pasuje również jako dodatek do lodów czy innych deserów.

  • Przedstawiam dziś przepis na domową wersję Baileys'a. Dla mnie jest to idealny dodatek do weekendowej kawki :)

  • pycha likier i łatwy tylko dużo go wychodzi

  • powiem tylko tyle: nie spodziewałam sie , że to będzie takie dobre!!!

  • proste i smaczne

  • pyszny obiad i bardzo łatwy

  • Proste w wykonaniu,tanie, zdrowe , dzieci za nim przepadają. świetne na szybką kolację lub śniadanie.

  • pyszna salatka cos podobnego do wielowarzywnej ale lepsza

  • pychaaaaaaaaaaa:)

  • Orzeźwiający napój kawowy. Bardzo łatwy i krótki sposób przygotowania. Mniammm

Artykuły na temat: likier baileys pycha
  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Zobaczmy, jak robią to na świecie   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką....

  • W dniu 18.02.2013 zakończył się konkurs Puzzle. Przepis przedstawiony na Puzzlu to Brownie z wiśniami autorstwa kwiatek508 . Mamy zaszczyt przedstawić laureatów tej edycji konkursu. Oto oni: DoprawioneF 'Słodycz czekolady zrównoważona wiśniową nutą... Osobiście uwielbiam wiśnie! Ich nieco cierpki i wykwintny smak jednoznacznie kojarzy mi się z czymś uroczystym i eleganckim... Czekolada - afrodyzjak, absolutny "must" na święto zakochanych :). Ciasto mimo iż bardzo proste i...

  • Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, rusza VESPĄ śladem włoskich rarytasów. Podróż zaczyna w słonecznej Kalabrii, a kończy w Turynie. Pomysł podróży skuterem przez skąpany w słońcu krajobraz był naprawdę romantyczny. Wiązał się z poczuciem wolności, przygody, potencjalnych odkryć i seksualnych możliwości. Wiatr we włosach, słońce w plecy, droga wijąca się ku morzu, nieznane cuda za każdym rogiem. Południe zwiedza z czarującą Silvią, która wprowadza go w tajniki rodzimej kuchni....

  • Jeśli kiedykolwiek zobaczycie w menu te drinki, miejcie się na baczności! Są niesłychanie niebezpieczne. 1. Płonące shoty Noszą różne nazwy: B-52, Electric Banana, Flaming Lamborghini itp. Chociaż różnią się składnikami, zawsze otrzymamy drinka, który tuż przed podaniem zostanie podpalony. Jest to niezwykle efektowne, ale także bardzo niebezpieczne. Przed wypiciem takiego koktajlu, bezwzględnie poczekajcie aż ogień zgaśnie. Wypijając płonącego drinka, ryzykujecie poparzenie organów...

  • Wczoraj zakończyła się kolejna edycja konkursu Puzzle. Przepis, którego fragment zdjęcia znajdował się na Puzzlu to przepyszne Rożki ze śliwkami autorstwa Maudie . Za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia serdecznie dziękujemy. Osoby, do których powędrują książki to: ->Ilonar 'Już wyobrażam sobie przyjęcie w domu Mikołajka, na którym koledzy zajadają się różkami ze śliwkami! Mikołajek zachwyca się ich kształtem i próbuje zrobić z nich statek kosmiczny, a Alcest z pewnością pochłania...

  • Anastazja Stypułkowska otrzymała wyróżnienie od jurorów, za wspaniałe połączenie słodko-słonego smaku w swoim autorskim przepisie. Jeśli chcesz wypróbować pomysł na sernik, zobacz, co będzie ci potrzebne. Składniki na spód: 90 g mąki migdałowej50 g mąki pszennej20 g cukru pudru30 g masła50 g masła orzechowego1 żółtkoduża szczypta soli morskiej drobnoziarnistej Składniki na poncz do gruszek: 1-2 l wodyszklanka cukru100 ml likieru amarettosok wyciśnięty z 1 cytryny5 małych gruszekSkładniki na...

  • Od zawsze krzew czarnego bzu był uważany za roślinę o nadzwyczajnych właściwościach. Dowiedzione jest naukowo, że wiele jego składników ma istotny i korzystny wpływ na ludzki organizm. Dzięki tej książce dowiecie się, jak domowymi sposobami leczyć dolegliwości dnia powszedniego, tak aby słaby ból nie zamienił się w duży problem zdrowotny. Wiele znanych przepisów i receptur wskazuje, że czarny bez jest silnie zakorzeniony także w naszej domowej kuchni. Niezależnie od tego, czy jest to dżem z...

  • Mięta uwodzi świeżością i aromatem – szkoda tego nie wykorzystać, a możliwości jest wiele. Potrafi skutecznie wspierać nasze zdrowie, a do sztuki kulinarnej – i w daniach słonych, i słodkich – wnosi niezwykle interesującą, egzotyczną nutę. Mięta jest bardzo łatwa w uprawie: nie potrzebujemy doświadczenia ogrodniczego, żeby mieć kilka sadzonek w ogrodzie albo w doniczkach na parapecie lub na balkonie. Warto poznać miętę imbirową, bananową, truskawkową, czekoladową... I dać się zaskoczyć -...

  • Wyłoniliśmy pięciu szczęśliwców, do których powędrują smaczne zestawy ufundowane przez firmę Podravka. Jakich odpowiedzi udzielili? Zobaczcie sami. Bardzo dziękujemy za liczne zgłoszenia. Wybór zwycięzców nie należał do najprostszych, bo jak tu wybierać między cudownymi wspomnieniami z wakacji... Nie mniej jednak musieliśmy wytypować pięć osób. A oto zwycięzcy: Pani Ewa M. Chciałabym napisać o domowym ajvarze - poczęstowała nas nim na wakacjach gospodyni w chorwackim Omiš'u. Ajvar to...

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/PICSEL Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...