• Informacje na temat:

    lekkostrawny sos z miesem

Przepisy na temat: lekkostrawny sos z miesem
  • Polędwiczki drobiowe z sosem musztardowym

    ...porcje i zgrilluj  na patelni, po 2-3 minuty  z każdej strony. Zdejmij z ognia  i przykryj na 5 minut, aby doszło.  5. Wymieszaj składniki sosu. Przypraw solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę.  Na...

  • Bardzo, proste i banalne do wykonania, a co najwazniejsze lekkostrwne, a zarazem inne niz zwykla gotowana kura !

  • Lekkostrawne grillowanie

    ...mikroklimacie tworzy się swoisty sos. Tak przyrządzone jedzenie jest bardziej soczyste niż pieczone bezpośrednio na ruszcie. To idealny sposób przygotowywania ryb, owoców i warzyw. (ack) ZOBACZ PRZEPISY NA...

  • bardzo sycace danie latwe w wykonaniu.

  • Papardelle z grillowaną piersią kurczaka

    ..., wlać wino i dodać ser pleśniowy. Gdy ser zacznie się rozpuszczać, wlać śmietanę i cały czas mieszając gotować aż sos zacznie gęstnieć. W trakcie dodać pomidory suszone, orzeszki pini oraz kapary i doprawić sos do smaku. Do sosu dodać przygotowany wcześniej makaron oraz szparagi i delikatnie wymieszać. Zamarynowane piersi z Kurczaka Zagrodowego grillować bądź usmażyć na patelni grillowej około...

  • Pyszne, sycace, szybkie danie na obiad lub wczesna kolacje.

  • Kasze w kuchni polskiej

    Kasze znane są od tysięcy lat. Są zdrowe, bogate w błonnik, witaminy i należą do bardzo lekkostrawnych pokarmów.

  • Pyszna i latwa zapiekanka

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...niskokalorycznym, podobnie jak prażynki czy chipsy krewetkowe. Nie powinno się zbyt często jadać także ryb konserwowanych w oleju (znacznie zdrowsze są te w sosie własnym) i wędzonych. Zawierają one...

  • Smaczne, nie drogie i lekkostrawne. Dla osób z problemami trawiennymi.

Artykuły na temat: lekkostrawny sos z miesem
  • Dieta lekkostrawna

    ..., lniany i sojowy, oraz oliwa z oliwek i masło. Są bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe i witaminę E. Jedzmy je na zimno lub dodawajmy do gotowych potraw. Do zaprawiania zup i sosów nie stosujmy...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • SOS dla serca

    Ten najbardziej pracowity mięsień nie tylko silnym zmęczeniem przy lekkim wysiłku, brakiem tchu, nierównym pulsem potrafi dać znać, że coś mu dolega. Warto wiedzieć o tym jak najwięcej, by uniknąć poważnych kardiologicznych kłopotów.

  • „Less is more” to coraz bardziej popularne określenie, które można przetłumaczyć jako „im mniej, tym lepiej”. Nieprzypadkowo obecnie również w kuchni wielu stara się sięgać po coraz mniejszą ilość komponentów. Po latach używania i nadużywania różnych produktów coraz większym uznaniem cieszy się przekonanie, że dla polepszenia jakości życia potrzeba powrotu do umiaru, do ponownego zasmakowania poszczególnych składowych potraw (zebranych lub złowionych), „do korzeni", bez zakrywania smaku zbyt...

  • 6 rad, jak zdrowiej przyrządzać mięso

    ...na tym samym tłuszczu. 4. Warto też piec mięso w folii, bez dodatku tłuszczu. Dusi się wtedy we własnym sosie i dzięki temu zachowuje więcej składników odżywczych i ma mniej kalorii. 5. Nie smażmy...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Wakacyjne SOS: Gdy zastrajkuje żołądek!

    Latem łatwo o jedzeniowe "wpadki". Co robić, gdy zaszkodzi ci lód, ciastko czy kiełbaska z grilla?

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Księga smaków: Krewetki

    ...wymieszanym z oliwą z oliwek. Zdejmij z ognia, dopraw do smaku. Ułóż krewetki na rukoli, dodaj kawałki mango i pieczone warzywa. Polej sosem z oliwy i soku z pomarańczy. Posyp fetą. Spaghetti Zagotuj(...) krewetki zmienią kolor i lekko się skręcą. Zdejmij patelnię z ognia. Makaron odsącz, wymieszaj z sosem z patelni, posyp rukolą i skrop sokiem z cytryny. Efektownie podane Krewetki są świetnym...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...