• Informacje na temat:

    lekkostrawny gulasz

Przepisy na temat: lekkostrawny gulasz
  • Patison. Z czym się go je?

    ...sole mineralne m.in. potas, wapń, magnez. Ponadto patison jest warzywem lekkostrawnym, dlatego jego młode, niedojrzałe owoce stosuje się jako zdrowy zamiennik przekąsek, słodyczy oraz chipsów. Jego(...) jarzynowych, warzywnego leczo czy mięsnego gulaszu. Po ugotowaniu można podawać go z masłem i bułką tartą - jak fasolkę szparagową. Patisona, podobnie jak cukinię czy dynię, możemy także faszerować. Po...

  • Postanowiłam zrobić remanent w moich zapasach i z tego co znalazłam ugotowałam pyszny gulasz, który podbił serca moich domowników

  • bardzo dobre

  • Pyszny, aromatyczny. Wspaniale smakuje do chlebka jak i do ziemniaczków, a także do kaszy gryczanej.

  • Dobre danie na obiad .

  • Bardzo obficie można sie najeść:-)

  • Gulasz zainspirowany wiosną

  • Pomysł na obiad.

  • gulasz cielęcy z pieczarkami

  • Najlepszy gulasz jaki jadłam,jest przepyszny.źródło:gotuj.pl

Artykuły na temat: lekkostrawny gulasz
  • Kasza matka nasza

    Polak widzi kaszę na talerzu raz w miesiącu. Jedzą ją starsi, młodzi sięgają po frytki, ryż lub makaron. Dziś kaszę mannę zastąpiły płatki z czekoladą, a gulasz z kaszą – pizza i kebab. A szkoda, bo dobra kasza ma ogromną wartość odżywczą.

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Kuchnia rozmaitości - baranina

    Niedoceniana przez lata u nas baranina to mięso lekkostrawne i zawierające mało cholesterolu. Odpowiednio przygotowana jest smaczna, krucha i soczysta. To popularne mięso w krajach arabskich i azjatyckich. W Polsce często spożywana na Podhalu i w Bieszczadach. Sprawdza się jako pieczeń, składnik gulaszów i potraw z mięsa mielonego. Najlepszym sposobem obróbki wstępnej jest marynowanie baraniny...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Kuchnia brazylijska

    ...grillu i piecz, aż zbrązowieje z zewnątrz, ale będzie jeszcze różowe w środku. Przed podaniem możesz wołowinę pokropić limonką lub podać z plastrem ananasa. Moqueca de Camarão- brazylijski gulasz(...) pokrojone warzywa oraz olej palmowy i gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. Brazylijczycy jedzą gulasz z białym ryżem, ale zdrowiej będzie, gdy podasz go z ryżem brązowym.  Mus z marakui To...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Jedzenie dla urody i zdrowia zimą

    .... (...) Idealny zimowy obiad lub kolacja to zupa, gulasz, dania z ziaren lub warzyw oraz dzikiego łososia, sardynek lub innych ryb bogatych w białko i kwasy omega-3. Ponieważ zimą skóra ma skłonność do...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, zimowy wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Fot. 123RF/Picsel Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich zimowych...

  • Skarby ze strączka

    .... gulasz. Z soi produkuje się też sos sojowy, ser tofu i mleko sojowe - specjały kuchni Dalekiego Wschodu. • Ciecierzyca - to odmiana grochu o większych nasionach, podobnych do łuskanych orzechów...

  • „Less is more” to coraz bardziej popularne określenie, które można przetłumaczyć jako „im mniej, tym lepiej”. Nieprzypadkowo obecnie również w kuchni wielu stara się sięgać po coraz mniejszą ilość komponentów. Po latach używania i nadużywania różnych produktów coraz większym uznaniem cieszy się przekonanie, że dla polepszenia jakości życia potrzeba powrotu do umiaru, do ponownego zasmakowania poszczególnych składowych potraw (zebranych lub złowionych), „do korzeni", bez zakrywania smaku zbyt...