• Informacje na temat:

    lekkostrawna salatka z ryba

Przepisy na temat: lekkostrawna salatka z ryba
  • Ryba rybie nierówna

    .... A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest w dużych(...) zgagą, niestrawnością czy  chorobą wrzodową. Co na talerz? Te ryby warto jeść.  Łosoś  - dość tłusta ryba morska. Ma spośród nich najwięcej kwasów omega-3. Polecana dla osób z chorobami serca...

  • Bardzo, proste i banalne do wykonania, a co najwazniejsze lekkostrwne, a zarazem inne niz zwykla gotowana kura !

  • Sandwicz story, czyli nasz chleb powszedni

    Z pastą jajeczną, twarożkiem, rostbefem, a może awanturką? Kanapka to nasze flagowe danie śniadaniowe, które zasługuje na odrobinę atencji i uznania. Jaka jest historia kanapki? Kto jest jej twórcą? Jak ewoluowała na przestrzeni lat? Jakie mamy rodzaje sandwiczy i jaki powinniśmy jeść chleb? Sprawdzamy w ramach kampanii Chleb Dobry.

  • Wypróbowany przepis na "Lekkostrawna jajecznica - po 10. miesiącu"

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    Owoce i warzywa kuszą nas smakiem, aromatem i intensywnymi kolorami. Sprawdź, co zrobić, by także maluch je polubił i czerpał z nich to, co najlepsze.

  • Delikatna, w chrupiącej panierce.

  • Smaczne, nie drogie i lekkostrawne. Dla osób z problemami trawiennymi.

  • Rybka morska, smażona, podana z ziemniakami, sałatką warzywną ze słoja i marynowaną, ostrą papryczką czereśniową.

  • Ryba pieczona w marynacie ziołowej, bardzo łatwa do przygotowania :)

  • Ten przepis wymysliłam sama.Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szczupak,mintaj ale najlepszy jest pstrąg.

Artykuły na temat: lekkostrawna salatka z ryba
  • Ryba rybie nierówna

    .... A panierka bywa grubsza niż sama ryba. W postaci konserw też są zdrowe. Ale niewskazane przy nadciśnieniu i chorobach serca ze względu na dużą zawartość soli. Wybierajmy te, w których mięso jest(...) powinny unikać ciężarne, dzieci, seniorzy, rekonwalescenci. Co na talerz? Te ryby warto jeść: Łosoś - dość tłusta ryba morska. Ma spośród nich najwięcej kwasów omega-3. Polecana dla osób z chorobami...

  • „Less is more” to coraz bardziej popularne określenie, które można przetłumaczyć jako „im mniej, tym lepiej”. Nieprzypadkowo obecnie również w kuchni wielu stara się sięgać po coraz mniejszą ilość komponentów. Po latach używania i nadużywania różnych produktów coraz większym uznaniem cieszy się przekonanie, że dla polepszenia jakości życia potrzeba powrotu do umiaru, do ponownego zasmakowania poszczególnych składowych potraw (zebranych lub złowionych), „do korzeni", bez zakrywania smaku zbyt...

  • Gotowa, by być bardziej fit? Podejmij wyzwanie i zamień jeden posiłek dziennie na sałatkę ze świeżyc

    ...sałata jest jego przyjacielem, bo składa się w 90 proc. z wody i ma mało kalorii. Dlatego z powodzeniem można łączyć ją z przeróżnymi dodatkami - warzywami, owocami, mięsem czy rybami. Oczywiście, nie...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Pora na pora

    Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Co jeść na kolację, by schudnąć

    ..., chude mięso, ryba gotowana na parze, jajka. Możesz dodać do nich zdrowe, złożone węglowodany, np. surowe lub gotowane na parze warzywa (z odrobiną oliwy), koktajle warzywne, pełnoziarniste pieczywo...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Za gorąco? Zjedz pikantny posiłek

    Wysokie temperatury sprawiają, że wraz z potem tracimy wiele składników, których potrzebuje nasz organizm. Dlatego latem powinniśmy więcej pić, a także jeść potrawy lekkostrawne, bogate w owoce i warzywa.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...