• Informacje na temat:

    lekki krem do tortu

Przepisy na temat: lekki krem do tortu
  • Biszkopty z lekkim kremem

    .... Podpraż na suchej patelni.  3. Przygotuj krem: schłodzony serek ubij mikserem z ksylitolem i sokiem z cytryny na puszystą masę. Jeśli krem jest bardzo gęsty, domieszaj 1 łyżeczkę jogurtu naturalnego.  4. Odłóż 3-4 łyżki kremu. Blaty przełóż 1/2 pozostałej masy, a resztę rozsmaruj po bokach i na wierzchu tortu. Posyp okruszkami, dociśnij je do kremu. Udekoruj odłożonym kremem. Delicja...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Tort truskawkowy

    Truskawki to bogactwo witamin! Wiosną i latem dostęp do nich jest nieograniczony, dlatego nie może ich zabraknąć na stole. Tort truskawkowy z masą mascarpone to propozycja na popołudniowy, lekki deser.

  • Pyszny, lekki tort na kazdą okazję...

  • Lekki torcik z owocami

    ...z serkiem i esencją. Galaretkę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku.  4. Blaty przełóż kremem, wierzch tortu także posmaruj warstwą kremu. Ułóż umyte i osuszone owoce, zlepiając je galaretką, by utworzyć...

  • Lekkie ciasto z budyniem, galaretka i owocami- dobrze sie kroi, jest stabilne- ja udekorowalam swoje kolorowa bita smietana :)

  • Błyskawiczny tort czekoladowy

    Składniki: 1 szkl. herbaty 50 ml rumu 1 cytryna 1 op. ciemnych blatów biszkoptowych 2 op. kremu kawowego 2 tabliczki ciemnej gorzkiej czekolady 30 dag drobnych owoców sezonowych(...). Każdy skrop herbacianym ponczem. Pamiętaj przy tym, że najwilgotniejsze powinny być brzegi ciasta. Same środki zaś mogą pozostać niemal suche. 3. Krem kawowy (lub inny ulubiony) przygotuj zgodnie...

  • gęsty, a bez ziemniaków :) delikatnie orzeźwiająca w smaku zupa krem, przepis na 3 porcje

  • Tort z musem czekoladowym

    Składniki: 600 g gorzkiej czekolady 500 g śmietany kremówki 100 g  biszkoptów języczków 25 g masła 600 g mascarpone Opakowanie cukru waniliowego 100 g cukru 300 g twarogu 250 g malin 25(...). Krem czekoladowy krótko ubić za pomocą robota.. 4. Na spód nałożyć część masy serowej, następnie połowę malin. Następnie porcjami (za pomocą łyżki) nakładać masę serową maliny i krem czekoladowy...

  • Biszkopt który zawsze się uda. Warunkiem jest żeby składniki miały pokojową temperaturę i żeby była dokładna gramatura składników, na jedno żółtko 3 dag mąki i 2 dag cukru.

Artykuły na temat: lekki krem do tortu
  • Lekki tort z kremem budyniowym

    Z kremem budyniowym Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 8 łyżek cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Na krem 5 żółtek, 5 łyżek(...). Do miski włóż miękki tłuszcz, miksując dodawaj po 1 łyżce budyniu. 30 dag truskawek rozgnieć widelcem i wymieszaj z dżemem. Pierwszy kawałek ciasta posmaruj dżemem i 1/3 kremu. Przykryj drugim...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Tort Opium

    ...ucierając. Na koniec dosypać suchy i zmielony mak. Utrzeć. Odłożyć 5 łyżek kremu na posmarowanie boków i wierzchu tortu, a resztę podzielić na 4 równe części. Wymieszać likier amaretto z wodą na poncz. Wykonanie tortu Na paterze układać kolejno: blat biszkoptu, poncz (¹⁄3 z całości), konfitura, krem kawowo-makowy (1 część), blat bezowy, krem kawowo-makowy (2 część), blat biszkoptu, poncz...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Tort czekoladowy

    Lekki tort o rozkosznie czekoladowym smaku.

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Tort naleśnikowy

    ...wykorzystać krem czekoladowy typu nutella, ulubiony dżem, konfitury lub budyń. Warto też łączyć kontrastowe smaki, np. jedna warstwa to słodki budyń czekoladowy, a druga - kwaskowaty dżem. Przygotowanie...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...