• Informacje na temat:

    lekki chleb razowy z otrębami

Przepisy na temat: lekki chleb razowy z otrębami
  • Domowy razowiec to jest to !! pyszny i zdrowy domowy chlebek, warto poświęcić trochę czasu bo rezultat jest pyszny.

  • Pyszny, zdrowy chleb. Idealny na śniadanie.

  • Pieczywo razowe zarówno żytnie jak i pszenne ma wyższą zawartość witamin z grupy B i witaminę E, ma w swym składzie składniki mineralne ( wapń, fosfor, potas, żelazo, magnez) i błonnik

  • Przepis na ten chleb znalazłam w internecie , bardzo mi się spodobał, jest bardzo prosty w wykonaniu, polecam wszystkim dopiero co zaczynających przygodę w kuchni.

  • Nie ma jak swojski chlebek ,jeszcze ciepły,chrupiący i pachnący posmarowany masłem.Nic do szczęścia więcej nie potrzeba. Serdecznie polecam:)

  • Bardzo zdrowy chleb razowy z dodatkiem wielu ziaren takich jak pestki z dyni, słonecznika, siemienia lnianego i płatków owsianych.

  • chleb razowy na zakwasie. pokrzywowo-macierzankowy

  • Wieczorem upieczony, na śniadanie skonsumowany...zdrowy chlebek pszenno-razowy :)

  • Pyszny domowy chleb

  • Czy może być coś lepszego na śniadanie niż świeże domowe pieczywo? Dzisiaj zapraszam na razowy chlebek posypany słonecznikiem. Przepis jest tak prosty, że uda się go upiec każdemu, nawet osobie która będzie piekła chleb pierwszy raz! Polecam!

Artykuły na temat: lekki chleb razowy z otrębami
  • Wybierz chleb najlepszy dla siebie

    ...pokarmowego i wzmacnia naszą odporność. Dopasuj rodzaj pieczywa do swoich potrzeb Chcesz schudnąć: Wybieraj chleb razowy. Dostarcza mniej kalorii niż biały, ale syci na dłużej. Zmniejsza apetyt na(...) składu pieczywa. Zależy to od dobrej woli producenta. Najczęściej podają go ci, którzy wypiekają zdrowe pieczywo. Nie każdy ciemny chleb jest razowy. Jeśli jest ładnie brązowy i ma idealną...

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Wciąż piecze się go według tradycyjnych receptur, a na rynku pojawia się coraz więcej nowych rodzajów pieczywa, wzorowanych na chlebach włoskich, francuskich czy niemieckich. Fot. 123RF/Picsel W Polsce znamy wiele odmian chleba i bułek, ale generalnie pieczywo dzielimy na pszenne, czyli wypiekane z jaśniejszej lub ciemniejszej mąki pszennej; żytnie, produkowane na zakwasie z mąki żytniej, czasem z dodatkiem drożdży; oraz mieszane,...

  • Nasza domowa piekarnia

    Samodzielne upieczenie chleba czy bułek nie jest trudne. Kromka domowego pieczywa bez ulepszaczy smakuje po prostu wyjątkowo.

  • Wielu osobom chleb nigdy się nie znudzi. Niektórym trudno wyobrazić sobie śniadanie bez kanapek z różnymi dodatkami. Niestety, niektóre sklepy oferują nam jedynie produkty chlebopodobne. Sprawdź, jak na niewiedzy klientów, zarabiają producenci. Fot. 123RF/Picsel Podrabianie chleba jest prawie tak stare, jak historia tego produktu. Mimo, że zmieniają się sposoby fałszowania pieczywa, to główne powody tego procederu pozostają niezmienne. Chcemy mieć wszystko jak najszybciej i jak najniższym...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...słodzikiem), dodaj cynamon, imbir, goździki, kardamon, sól. Następnie zmieszaj z mąką i otrębami. Dodaj startą czekoladę i żurawinę. Wymieszaj masę bardzo dokładnie z marchwią. Prostokątną formę wysmaruj olejem, obsyp boki i spód otrębami. Wyłóż masę na blachę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piecz 20 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 160 st. C i piecz 70 minut. Czym...

  • Chleb ma wszechstronne zalety. Leczy, przynosi szczęście, chroni przed wróżkami, a nawet sprawia, że ludzie uświadamiają sobie własne błędy. Fot. 123RF/Picsel W większości kultur chleb był symbolem podstawowych potrzeb człowieka - w Indiach mówi się, że podstawą życia człowieka są "roti, kapra aur makan", czyli chleb, ubranie i mieszkanie, w modlitwie "Ojcze nasz" prosimy o chleb, symbolizujący pokarm niezbędny do życia. W londyńskiej gwarze Cockney, słowo "bread" czyli chleb, oznacza?...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...lekkie i orzeźwiające, choć jednocześnie sycące. Skomponujemy je na bazie dowolnych sezonowych owoców, np. moreli, brzoskwiń, śliwek, jeżyn czy borówek. Możemy dodać je do pożywnej owsianki na chudym(...) przyspieszy przemianę materii. Uwaga na ukryty cukier W pozornie lekkich śniadaniowych smakołykach jest go znacznie więcej, niż się spodziewamy. Płatki śniadaniowe (wszelkie kulki, muszelki...

  • W ostatnich latach w Polsce zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy. Jednak, od dłuższego czasu, jesteśmy bombardowani informacjami, dotyczącymi szkodliwości chleba. Czy nasze obawy mają pokrycie w rzeczywistości? Fot. 123RF "Jeśli chcesz schudnąć, w pierwszej kolejności odstaw chleb" - któż z nas nie słyszał takiej porady? Czy faktycznie pieczywo tak bardzo zagraża naszemu zdrowiu i sylwetce? Bardzo trudno w to...

  • 3 kilogramy mniej w tydzień!

    Śniadanie: Koktajl ze szklanki mleka 0,5 proc., garści mrożonych malin, łyżki mielonego siemienia lnianego oraz razowy tost z masłem orzechowym. 180 kcal Obiad: Pełnoziarnista tortilla, a w niej(...), z kromką chleba. Pół tosta z łyżką dżemu niskocukrowego. 320 kcal Obiad: Sałatka z 3 łyżek sera feta, ćwiartki papryki, pomidora, ogórka, 5 oliwek, 100 g piersi kurczaka, z łyżką oliwy i bazylią...

  • Z pozoru pieczywo tostowe ma same zalety – nie psuje się, nie wysycha i bardzo długo nadaje się do spożycia. Tylko czy tak właśnie powinien zachowywać się chleb? W jaki sposób jedzenie takiego pieczywa wpływa na nasze zdrowie? Fot. 123RF/Picsel "Jeśli chcesz schudnąć, w pierwszej kolejności odstaw chleb" - któż z nas nie słyszał takiej porady? Czy faktycznie pieczywo tak bardzo zagraża naszemu zdrowiu i sylwetce? Bardzo trudno w to uwierzyć, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że statystyczny...