• Informacje na temat:

    ledzie pod pieryznka

Przepisy na temat: ledzie pod pieryznka
  • Smaczny pomysł na "Pieczeń wieprzowa pod pod pierzynką"

  • Kurczak pod pierzynką

  • Pierwsze ale na pewno nie ostatnie w sezonie pomidory pod pierzynką.

  • Śliwki pod kruszonką to pyszny deser na ciepło do przygotowania w zaledwie chwilkę. Pod kruszonką ukryte są śliwki w cynamonie, a idealnie do nich będą pasować lody.

  • pyszny śledzik pod kołderką smaków. Przepis zaczerpnięty z "Palce lizać" , nieco zmodyfikowany.

  • Schabowy pod pierzynką z pieczarek i sera. Pyszna wersja dla podania zwykłego schabowego, nawet dla gości :)

  • Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację...mamy fazę ostatnio na śledzie;)))

  • Łosoś jest bardzo eleganckim mięsem i lubianym przez większość z nas, dlatego też znakomicie nadaje się na wszelkiego typu przystawki na wykwintne przyjęcia, czy zwykłe spotkania w gronie najbliższych przyjaciół. Łosoś pod pierzynką to przystawka, która gości na naszym stole zarówno w Wielkanoc jak i Boże Narodzenie. Subtelny smak łososia świetnie komponuje się z delikatnym ciastem szpinakowym. Otulony lekkim, czosnkowym serkiem tworzy niebywale smaczną przystawkę, cieszącą zarówno nasze oczy...

  • Ciekawy smak!

  • Ciągnąca smakowitość.

Artykuły na temat: ledzie pod pieryznka
  • W ramach jubileuszowego wydania Restaurant Week, który trwa od 20 do 31 października, wybraliśmy się do krakowskiej restauracji Pod Katarynką. Zobaczcie, czego możecie się tam spodziewać. 10 edycja festiwalu najlepszych restauracji w Polsce poświęcona jest kulturze świętowania - celebrowania każdej, ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi, czy współpracownikami. Warto więc skorzystać z możliwości, jakie oferuje Restaurant week i wybrać się na wspólny posiłek. Do końca...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...

  • W tegorocznej edycji Whisky Live Warsaw, która odbyła się w dniach 14-15 października w Hotelu Courtyard by Warsaw Marriott Airport, uczestniczyło około 3,5 tysiąca miłośników bursztynowego trunku. Fot. materiały prasowe Wydarzenie odbywało się na dwóch poziomach. Na parterze ulokowano sklep festiwalowy oraz sesje food pairing. Piętro należało do wystawców - dokładnie 55 z 15 krajów. Swoich reprezentantów miały kraje powszechnie kojarzone z produkcją whisky - Szkocja, Irlandia czy Stany...

  • W miniony weekend, we wspaniałych wnętrzach Zamku Dubiecko odbył się drugi już półfinał konkursu BlogerChef. Zupełnie inny niż ten pierwszy, w hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie, ale równie udany. Towarzyszyło mu mnóstwo pozytywnych emocji i świetnej zabawy. Wieczór kuchni szlacheckiej i myśliwskiej Spotkanie rozpoczęło się w piątek, od części integracyjnej, czyli wspólnego gotowania. Gospodarzem wieczoru był szef kuchni Zamku Dubiecko - Janusz Pyra. Pod jego okiem powstało wiele ciekawych...

  • Świeże, włoskie przysmaki, lokalne produkty najwyższej jakości, różnorodny wybór potraw - jeśli masz ochotę przeżyć włoską, kulinarną podróż, przyjedź na Ham Festiwal, który jest częścią „Wine Food Festival" i trwa aż do grudnia 2018 roku.. Fot. 123RF/Picsel To wszystko czeka na Ciebie we wrześniu w samym sercu Food Valley, czyli regionu do którego należą miasta takie jak Piacenza, Parma, Modena oraz Bologna. Emilia Romagna to jedyny taki region pachnący szynką parmeńską, pomidorami i serem,...

  • Kochasz gotować i jesteś amatorem włoskiej kuchni? Zapraszamy do udziału w konkursie, gdzie jedną z nagród jest zaproszenie na warsztaty kulinarne w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie! Marco Ghia to znakomity kucharz, specjalizujący się we włoskiej kuchni. Już od małego interesował się gotowaniem. Wszystko za sprawą wujka, który prowadził własną restaurację. To od niego Marco nauczył się, jak rozpoznać produkty najwyższej jakości, dzięki którym przygotowywane dania smakują wyśmienicie....

  • To banalnie proste. Odpowiedź znajdziesz ponieżej. W profilu w zakładce ‘Książki kucharskie ‘ wybierz tą, której nazwę chcesz zmienić. Kliknij w przycisk ‘Edytuj książkę'.     W polu pod ‘Książka kucharska' wpisz nową nazwę. Jeśli oprócz nazwy chcesz zmienić kolejność przepisów w książce przeciągnij je w odpowiednie miejsce za pomocą myszki. Zmiany zaakceptuj klikając w przycisk ‘Zapisz'.       >> Więcej pytań?

  • Każdy, kto chociaż raz był w Krakowie, musiał spróbować legendarnych kiełbasek z niebieskiej Nyski, sprzedawanych pod Halą Targową. Rozpalany tam grill stał się już jednym z kulinarnych symboli miasta, równie popularnym co obwarzanki i maczanka. Fot. Berger Blanc Suisse via Facebook / screenshot Na długo przed tym jak Polacy oszaleli na punkcie różnego rodzaju food-tracków, pod krakowską Halą Targową zaparkowała wyjątkowa, niebieska Nyska, której właściciele serwują najsmaczniejsze kiełbaski...

  • ...czyli steki wołowe w skorupce przyprawowej. Głównym składnikiem marynaty jest kumin (druga najbardziej popularna przyprawa na świecie). Najczęściej używana jest w kuchni wschodniej, ma mocny korzenny zapach. Fot. 123RF/Picsel Do przygotowania soczystych steków potrzebujemy: - steki z żebra wołowego - oliwa extra Vergin - kmin rzymski - ziarna kawy - chili - papryka - gruba soli - mielonego pieprz Wszystkie sypkie przyprawy należy zgnieść na proszek. Następnie dodać oliwe z oliwek i...

  • Za nami odbyła się uroczysta Gala XI edycji Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji, która odbyła się w Sali Miedzianej Pałacu Krzysztofory Fot. Elżbieta Marchewka W wyniku Akcji wyłoniono 120 rekomendowanych restauracji, które spełniły kryteria konkursu oraz charakteryzują się wysoką jakością świadczonych usług. Warunkiem uczestnictwa było dobrowolne zgłoszenie lokalu do Akcji przez restauratorów. Celem Akcji jest promocja krakowskiej oferty gastronomicznej, utrzymanie wysokiej jakości...