• Informacje na temat:

    leczo z melona

Przepisy na temat: leczo z melona
  • Patison. Z czym się go je?

    ...jarzynowych, warzywnego leczo czy mięsnego gulaszu. Po ugotowaniu można podawać go z masłem i bułką tartą - jak fasolkę szparagową. Patisona, podobnie jak cukinię czy dynię, możemy także faszerować. Po...

  • Zdrowy i niskokaloryczny deser moze tez wysmienicie smakowac. Melony maja malo kalorii, a dojrzale sa tak slodkie, ze wlasciwie nie potrzebuja cukru. Mój sorbet sklada sie praktycznie tylko z miazszu melona, wiec smakuje wysmienicie i jest bardzo prosty, jedyna jego wada jest .... czekanie:)

  • Zdrowa i smaczna przekąska.

  • Wspaniały zapas na zimę do deserów.

  • Moja ulubiona wersja leczo,polecam:)

  • Szybkie, pożywne leczo. Któż nie zna, któż nie lubi. :)

  • Leczo jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Danie obowiązkowo musi być pikantne. Super smakuje i przygotowuje je nawet w środku lata :) ;

  • Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbaską. W sam raz na chłodne dni.

  • Leczo w troszkę mnie tradycyjnej odsłonie:)

Artykuły na temat: leczo z melona
  • Suchy szampon "Floral Essences"

    Batiste Floral Essences to zapach wiosny o poranku, eterycznej i świeżej. W lekkim otwarciu lilii wodnej towarzyszy soczysta brzoskwinia, pobudzająca pomarańcza i słodki melon, do których szybko dołączają subtelny fiołek, niewinna konwalia i delikatna róża.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Owoce i warzywa bez chemii

    ...pancerz dla: ananasa, mango, papai, kiwi, bakłażana, arbuza, melona i grejpfruta. Kukurydza Kukurydza jest zbożem bezglutenowym, co sprawia, że jest bardzo popularna wśród osób chorych na celiakię. Ma...

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Najskuteczniejsze letnie zioła

    ...przekąski z melona i szynki. Jest też podstawą pysznego i zdrowego sosu pesto. Estragon ulży bolącym stawom Kiedyś wierzono, że łagodzi skutki ukąszeń jadowitych węży, dziś wiadomo, że wspomaga...

  • Pestki dyni do popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Czy to zwykła przekąska? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pestki dyni pomagają na serce i obniżają cholesterol Zawarte w pestkach dyni (oraz w np. orzechach) fitosterole mają podobną budowę do cząsteczek cholesterolu. Ale równocześnie działają na nas inaczej - roślinne sterole zmniejszają jego wchłanianie, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu całkowitego i...

  • Pięć egzotycznych pokarmów, które mogą uratować twoje zdrowie

    ...z najbardziej agresywnych nowotworów. Trwają już prace nad stworzeniem leku na bazie sproszkowanego gorzkiego melona.  Camu Camu Owoce camu camu to lekko kwaśne czerwono - fioletowe jagody rosnące...

  • Kolorowe warzywa doskonale prezentują się na naszych talerzach – pobudzają zmysły i zachęcają do jedzenia. Ale czy wiedzieliście, że za włączeniem ich do diety przemawiają nie tylko względy estetyczne? Szczególnie cenne są fioletowe warzywa, gdyż mogą uchronić nas przed rakiem. Fot. 123RF Śliwki, bakłażany, kapusta, porzeczki, borówki oraz buraki - co je łączy? Z pozoru, poza doskonałym smakiem, niewiele, Jeśli jednak przyjrzycie się im dokładniej, z pewnością rzuci wam się w oczy ich...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    ...sałat z wędliną drobiową, świeżym ogórkiem i papryką, z dodatkiem oliwy. Obiad: Porcja dorsza przygotowana na parze, ziemniaki z wody, sałatka z ogórków. Podwieczorek: Sałatka owocowa z melona, jabłka(...). Drugie śniadanie: Jogurt typu greckiego z dodatkiem ziaren słonecznika. Kiwi. Obiad: Leczo z cukinii, papryki i cebuli. Podwieczorek: Kisiel z owoców sezonowych. Kolacja: Kanapka z pastą rybną...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...