• Informacje na temat:

    leczo z marchewką

Przepisy na temat: leczo z marchewką
  • 3 najlepsze zimowe zupy odchudzające

    Są sycące, lecz przy tym lekkie, niskokaloryczne. Jedząc je po świętach, bez problemu wrócisz do formy.

  • Szybkie i pyszne:)

  • Cukinia po bolońsku

    Zwykle przygotowujemy z niej leczo. Warto jednak wypróbować inne przepisy z wykorzystaniem tego warzywa.

  • Leczo jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Danie obowiązkowo musi być pikantne. Super smakuje i przygotowuje je nawet w środku lata :) ;

  • Jednogarnkowe dania z pulpecikami

    .... W tym czasie brokuły i cukinie oczyść, opłucz, pokrój na spore kawałki. Warzywa wrzuć do garnka z klopsikami. Danie przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Duś jeszcze 10 minut.  Leczo po...

  • Danie na bazie warzyw z przydomowego ogrodu ;-)

  • Dynia, melon, kabaczek - niedocenione trio

    "Często je lekceważymy, nie zawsze doceniając ich właściwości lecznicze i walory smakowe" - takie zdanie o dyniach, melonach i kabaczkach ma Grażyna Pająk. Ekspertka żywieniowa przekonuje, że zdrowe dania z nich przygotowuje się szybko i prosto.

  • Do lecza można dodać wszystko co zalega nam w lodówce i ja tak właśnie zrobiłam.

  • Przepis na żurek z jajkiem i frankfurterkami

    Wielkanoc bez żurku? Trudno to sobie wyobrazić, prawda? Producent z branży mięsnej i laureat programu „Doceń polskie” proponuje wariację na temat tego specjału - żurek z jajkiem i… frankfurterkami. To idealna propozycja dla osób, które choć nie przepadają za białą kiełbasą, nie chcą rezygnować z tradycyjnej świątecznej potrawy.

  • Moja ulubiona wersja leczo,polecam:)

Artykuły na temat: leczo z marchewką
  • Zupy: odchudzają i leczą

    ​Czy ty też za swój główny cel w nowym roku postawiłaś sobie zrzucenie paru kilogramów? A może postanowiłaś zdrowo się odżywiać i wprowadzić na stałe do swojej diety zupy? I bardzo dobrze. To ma sens.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Leczo z papryki, cukinii i kiełbasy

    Do leczo warto dodać kabaczki oraz pokrojoną marchewkę podsmażoną na oleju. Zamiast kiełbasy można włożyć grillowane serdelki.

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Zielone suplementy, które leczą i odmładzają

    Moda na zdrowe suplementy trwa. Młody jęczmień, chlorella, spirulina, zielona kawa czy nasiona konopi są zdecydowanie czołowymi superfoods. Poza tym, że posiadają chlorofil nadający im zieloną barwę, to są bogate w białko, witaminy i mikroelementy. Ciągle trwają badania na temat ich wpływu na organizm człowieka. Co udało się ustalić do tej pory?

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Lecz alergię i... uważaj na inne schorzenia

    ...wykluczają możliwości, że alergia, gdy nie jest leczona, sprzyja innym chorobom. A to dlatego, że regularnie (np. każdej wiosny) pobudzany układ odpornościowy może być bardziej skłonny do innych "zawirowań...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Od papki do marchewki

    Kiedy uczyć dziecko samodzielnego jedzenia? Wtedy, gdy będzie na to gotowe. Podpowiadamy, co zrobić, by ułatwić mu opanowanie tej sztuki.

  • Kolorowe warzywa doskonale prezentują się na naszych talerzach – pobudzają zmysły i zachęcają do jedzenia. Ale czy wiedzieliście, że za włączeniem ich do diety przemawiają nie tylko względy estetyczne? Szczególnie cenne są fioletowe warzywa, gdyż mogą uchronić nas przed rakiem. Fot. 123RF Śliwki, bakłażany, kapusta, porzeczki, borówki oraz buraki - co je łączy? Z pozoru, poza doskonałym smakiem, niewiele, Jeśli jednak przyjrzycie się im dokładniej, z pewnością rzuci wam się w oczy ich...