• Informacje na temat:

    leczo z indykiem

Przepisy na temat: leczo z indykiem
  • Wyjściowy obiad: do pracy i na wycieczkę

    Na zewnątrz jest coraz cieplej i czujesz przypływ energii? Nie marnuj czasu na siedzenie w domu! Idź na spacer, pobiegaj, a nawet zjedz coś pod chmurką. Świeże powietrze nie tylko dotleni Twój organizm, ale i poprawi nastrój. Podpowiadamy, co przyrządzić na smaczny obiad do pracy lub na wycieczkę. Będzie pysznie!

  • Dziś przepis na szybkie i proste w wykonaniu leczo..........

  • Kuchnia chorwacka

    Kuchnia chorwacka jest bardzo urozmaicona, a jej korzenie sięgają czasów prehistorii i antyku.

  • Przepis wart wypróbowania: "Leczo z indykiem i cukinią"

  • Żurawina

    Moda na małe - wielkości agrestu - piłeczki z wolna przez ocean dociera i do nas. I choć produkt nie jest typowo amerykański, to właśnie tam znalazł uznanie i wiernych zwolenników, a nawet posiada własne muzeum.

  • Moja ulubiona wersja leczo,polecam:)

  • Szybkie, pożywne leczo. Któż nie zna, któż nie lubi. :)

  • Leczo jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Danie obowiązkowo musi być pikantne. Super smakuje i przygotowuje je nawet w środku lata :) ;

  • Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbaską. W sam raz na chłodne dni.

  • Leczo w troszkę mnie tradycyjnej odsłonie:)

Artykuły na temat: leczo z indykiem
  • Lecz się dietą

    Co jeść po chorobie, by szybko odzyskać siły?

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • 5 niezawodnych sposobów na uderzenia gorąca

    Sprawdź jak łatwo pozbyć się uderzeń gorąca. Lecz się naturalnie.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    Przy wyborze diety warto się kierować nie tylko modą, lecz także opinią ekspertów. Sprawdź, który z dietowych hitów posłuży tobie.

  • Pestki dyni do popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Czy to zwykła przekąska? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pestki dyni pomagają na serce i obniżają cholesterol Zawarte w pestkach dyni (oraz w np. orzechach) fitosterole mają podobną budowę do cząsteczek cholesterolu. Ale równocześnie działają na nas inaczej - roślinne sterole zmniejszają jego wchłanianie, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu całkowitego i...

  • Dieta niskowęglowodanowa

    Najważniejsze zasady diety

  • Kolorowe warzywa doskonale prezentują się na naszych talerzach – pobudzają zmysły i zachęcają do jedzenia. Ale czy wiedzieliście, że za włączeniem ich do diety przemawiają nie tylko względy estetyczne? Szczególnie cenne są fioletowe warzywa, gdyż mogą uchronić nas przed rakiem. Fot. 123RF Śliwki, bakłażany, kapusta, porzeczki, borówki oraz buraki - co je łączy? Z pozoru, poza doskonałym smakiem, niewiele, Jeśli jednak przyjrzycie się im dokładniej, z pewnością rzuci wam się w oczy ich...

  • Dieta, która łagodzi alergie wziewne

    .... Drugie śniadanie: Jogurt typu greckiego z dodatkiem ziaren słonecznika. Kiwi. Obiad: Leczo z cukinii, papryki i cebuli. Podwieczorek: Kisiel z owoców sezonowych. Kolacja: Kanapka z pastą rybną...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Wiśniówka, benedyktynka czy krupnik - aromatyczne nalewki do dziś królują na polskich stołach i w domowych spiżarniach. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam...