• Informacje na temat:

    leczo z fasolką

Przepisy na temat: leczo z fasolką
  • Produkty sezonowe - co i dlaczego jeść latem?

    ...jest na surowo (na przykład na kanapkę czy do sałatki) świetnie nadaje się na grilla lub jako składnik gulaszu czy leczo. ·         botwinka Botwina to dostępne właśnie teraz młode liście...

  • Wegetariańskie leczo z fasolką szparagową

  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią one rarytas sam w sobie, nieodłączny składnik tradycyjnych potraw, a także mogą zmienić oblicze nawet najprostszych dań. Kiszonki to również sposób na wzmocnienie odporności, która szczególnie przyda nam się na przełomie jesieni i zimy. Pierwsze z przygotowanych u schyłku lata przetworów osiągnęły już pełnię smaku, dlatego warto poznać najpyszniejsze sposoby na włączenie...

  • Leczo z warzywami i kiełbasą to bardzo łatwe do przygotowania, smaczne i sycące danie jednogarnkowe.

  • Patison. Z czym się go je?

    ...jarzynowych, warzywnego leczo czy mięsnego gulaszu. Po ugotowaniu można podawać go z masłem i bułką tartą - jak fasolkę szparagową. Patisona, podobnie jak cukinię czy dynię, możemy także faszerować. Po...

  • Praktycznie z 3 składników mamy bardzo dobra potrawę, która również można wykorzystać jako dodatkowa potrawa na stół świąteczny, nie zawsze musi być z mięsem .

  • Leczo z warzyw z dodatkiem wędliny jest bardzo łatwe do przygotowania. To smaczne i sycące danie jednogarnkowe.

  • Dziś na obiad obmyśliłam sobie leczo, oczywiście w wersji wege ;) Ale jak wyciągałam produkty z lodówki w oczy mi się rzucił jeden samotny batat. Poza tym w garnku już bulgotała czerwona fasolka, którą gotowałam na pasztet. To czemu nie wzbogacić tradycyjnego leczo o batata i fasolkę? ;) Wzbogaciłam! I nigdy dotąd nie ugotowałam tak smacznego leczo! Bataty nadały lekkiej słodkości a fasolka sytości. Poza tym fasolka zawiera więcej białka niż mięso więc dla jaroszy jak najbardziej wskazana....

  • Żal byłoby nie zrobić skoro warzywa rosną we własnym ogrodzie. Można je zrobić bez wędliny, można zrobić z wędliną. Wszystko zależy od naszych upodobań.

Artykuły na temat: leczo z fasolką
  • Czym leczą kaca w różnych krajach? Oto 13 sposobów

    Bez względu na to, pod jaką szerokością geograficzną mieszkamy, wolimy alkoholowe spotkania z przyjaciółmi od tego, co dzieje się z naszym organizmem następnego dnia. Czym najlepiej leczyć kaca? Co kraj, to obyczaj - mieszkańcy różnych regionów świata mają swoje sposoby.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Leczą anemię, grypę i nadciśnienie. Jedz je jak najczęściej

    Dostępne przez cały rok i wciąż niedoceniane. Buraki w naszej kuchni są synonimem warzywa pospolitego i banalnego. A przecież to prawdziwe bogactwo kwasu foliowego, potasu, magnezu, cynku i witaminy C.

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Pięć sprawdzonych sposobów  na zaparcia

    Lecz się naturalnie.

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Dieta na problemy ze skórą

    Mocno wysuszona skóra, wypryski, szary koloryt... Cera zmęczona po zimie potrzebuje wsparcia. Nie tylko kosmetyków, lecz także odpowiedniego jedzenia, które skutecznie ją odmłodzi.

  • Pestki dyni do popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Czy to zwykła przekąska? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pestki dyni pomagają na serce i obniżają cholesterol Zawarte w pestkach dyni (oraz w np. orzechach) fitosterole mają podobną budowę do cząsteczek cholesterolu. Ale równocześnie działają na nas inaczej - roślinne sterole zmniejszają jego wchłanianie, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu całkowitego i...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    Przy wyborze diety warto się kierować nie tylko modą, lecz także opinią ekspertów. Sprawdź, który z dietowych hitów posłuży tobie.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...