• Informacje na temat:

    leczo z cukinii do s

Przepisy na temat: leczo z cukinii do s
  • Leczo, jakiego nie jadłaś!

    W tym daniu nie musisz ściśle trzymać się przepisu. Ważne, by duszenie zacząć od składników twardszych, a potem dodawać te, które potrzebują mniej czasu, by stały się miękkie. Wtedy leczo będzie przysmakiem pełnym kolorów oraz chrupiących warzyw.

  • Znowu wariacja na temat warzyw, ale to taki czas, kiedy uwielbiam wszelkie place targowe i znoszę z nich warzywa siatkami.

  • Spaghetti plus leczo

    Składniki: 40 dag piersi kurczaka po 1 czerwonej papryce i cebuli, 2 ząbki czosnku, sól po 1 bakłażanie i cukinii 2 pomidory 3 gałązki tymianku 3 łyżki oleju 1 łyżka siekanej natki, pieprz 40 dag spaghetti 8 dag parmezanu Przygotowanie: 1. Mięso opłucz, pokrój w paseczki. Paprykę oczyść z nasion, posiekaj. Poszatkuj obraną czerwoną cebulę i czosnek...

  • Przede wszystkim szybko i smacznie.

  • Wegetariańskie leczo

    Papryka, pomidory i cebula to podstawa tego dania. Reszta dodatków zależy tylko od twoich upodobań. Latem polecamy wersję lżejszą – bez mięsa, za to z mnóstwem warzyw.

  • Pożywne i łatwe w wykonaniu ,to musi się udać

  • Leczo z kurczakiem

    ...pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i kurczaka.  Leczo doprawiamy do smaku i gotujemy przez około pół godziny. Następnie podajemy z ciemnym pieczywem.

  • Danie na bazie warzyw z przydomowego ogrodu ;-)

  • Sycące leczo z pomidorami

    W sam raz na lato

  • Lekkie ,pyszne i chce sie więcej :)

Artykuły na temat: leczo z cukinii do s
  • Leczo z papryki, cukinii i kiełbasy

    Do leczo warto dodać kabaczki oraz pokrojoną marchewkę podsmażoną na oleju. Zamiast kiełbasy można włożyć grillowane serdelki.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Leczo z cukinią

    Przygotowanie: Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie, aż cebula zrobi się miękka i szklista. Pod koniec smażenia dodaj tymianek oraz sól. Cukinię,...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Prawdziwe węgierskie leczo

    ..., trzymać na małym ogniu 15 minut, ciągle mieszając. Odmierzyć 1/3 masy, zblendować, połączyć z pozostałym leczo, jeszcze raz zagotować. Włożyć do słoików, pasteryzować 20 minut.  Nasza rada Do paprykowego leczo można dodać pomidory i cukinię. Nie należy natomiast dolewać wody, warzywa mają się dusić we własnym sosie.  Zobacz także:

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Leczo z kiełbasą

    Przygotowanie: Cebule oraz czosnek obierz z łupin, drobno posiekaj. Pomidory natnij w kilku miejscach ostrym nożem, włóż na ok. 1 min do wrzącej wody....

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Ekspresowe leczo

    Teraz papryka jest najsmaczniejsza.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

Wideo na temat: leczo z cukinii do s
  • Jak zrobić leczo z cukinii

    Leczo z cukinii to wyjątkowa propozycja na letnie, gorące dania, które będą nie tylko zdrowe, ale i pożywne! Cukinia, niezwykle tanie warzywo i bardzo łatwo dostępne w sezonie letnim, świetnie nadaje(...)! Poznajcie nasz prosty sposób na leczo z cukinii z kiełbasą!