• Informacje na temat:

    leczo szparagowa

Przepisy na temat: leczo szparagowa
  • Produkty sezonowe - co i dlaczego jeść latem?

    ...jest na surowo (na przykład na kanapkę czy do sałatki) świetnie nadaje się na grilla lub jako składnik gulaszu czy leczo. ·         botwinka Botwina to dostępne właśnie teraz młode liście(...)). ·         fasolka szparagowa Należąca do roślin strączkowych, pochodząca z Ameryki Południowej fasolka szparagowa z powodzeniem uprawiana jest w naszej szerokości geograficznej. Wybrać możemy...

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    Czym byłaby polska kuchnia, bez aromatycznych, intensywnych w smaku i niezastąpionych kiszonych ogórków i kapusty? Stanowią one rarytas sam w sobie, nieodłączny składnik tradycyjnych potraw, a także mogą zmienić oblicze nawet najprostszych dań. Kiszonki to również sposób na wzmocnienie odporności, która szczególnie przyda nam się na przełomie jesieni i zimy. Pierwsze z przygotowanych u schyłku lata przetworów osiągnęły już pełnię smaku, dlatego warto poznać najpyszniejsze sposoby na włączenie...

  • Leczo z warzywami i kiełbasą to bardzo łatwe do przygotowania, smaczne i sycące danie jednogarnkowe.

  • Patison. Z czym się go je?

    ...jarzynowych, warzywnego leczo czy mięsnego gulaszu. Po ugotowaniu można podawać go z masłem i bułką tartą - jak fasolkę szparagową. Patisona, podobnie jak cukinię czy dynię, możemy także faszerować. Po...

  • Żal byłoby nie zrobić skoro warzywa rosną we własnym ogrodzie. Można je zrobić bez wędliny, można zrobić z wędliną. Wszystko zależy od naszych upodobań.

  • Przekąski light

    Myślisz, że odchudzenie polega wyłącznie na wyrzeczeniach? Nie u Magdy Gessler. Oto przekąski i desery, dzięki którym zapomnisz, że rezygnujesz z kalorii!

  • lekkie, pikantne, typowo letnie jedzonko

  • Leczo z warzyw jest pyszne, zdrowe i bardzo łatwe do przygotowania. Idealna potrawa dla jaroszy i nie tylko.

  • Wegetariańskie leczo z fasolką szparagową

Artykuły na temat: leczo szparagowa
  • Leczą anemię, grypę i nadciśnienie. Jedz je jak najczęściej

    Dostępne przez cały rok i wciąż niedoceniane. Buraki w naszej kuchni są synonimem warzywa pospolitego i banalnego. A przecież to prawdziwe bogactwo kwasu foliowego, potasu, magnezu, cynku i witaminy C.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Dieta na problemy ze skórą

    Mocno wysuszona skóra, wypryski, szary koloryt... Cera zmęczona po zimie potrzebuje wsparcia. Nie tylko kosmetyków, lecz także odpowiedniego jedzenia, które skutecznie ją odmłodzi.

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    Przy wyborze diety warto się kierować nie tylko modą, lecz także opinią ekspertów. Sprawdź, który z dietowych hitów posłuży tobie.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Korzystaj z lata i chudnij: 7 zielonych warzyw, które ci w tym pomogą

    ...z problemami gastrycznymi. Nie kumuluje metali ciężkich, działa odkwaszająco (ważne, gdy jemy dużo mięsa). Jak ją jeść? Najczęściej robimy z niej leczo, ale można ją jeść na surowo, ze skórką(...). FASOLKA SZPARAGOWA: PODKRĘCA METABOLIZM Co w niej ważne? Tak samo jak inne zielone warzywa, w 90 procentach składa się z wody i zawiera dużo błonnika. Dostarcza więc niewiele kalorii (27 kcal/ 100

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Zdążysz schudnąć do sylwestra: 7 tygodniowych diet

    ŚNIADANIE: Twarożek wiejski (200 g), 2 łodygi selera naciowego, pęczek rzodkiewek (do maczania w twarożku). ● OBIAD: Pieczony w folii filet z piersi kurczaka, leczo z cukinii, papryki i cebuli w sosie pomidorowym. ● KOLACJA: 150 g gotowanego łososia, salsa z rzodkiewki i marchewki, zielony groszek lub fasolka szparagowa. MAGICZNE ZUPY Dieta zupowa to idealny pomysł na zimę - jest łatwa i lekka...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...