• Informacje na temat:

    leczo pyszne

Przepisy na temat: leczo pyszne
  • Owocowe nalewki – leczą i są pyszne

    Alkohol pełni w nich rolę środka transportu dla leczniczych substancji ukrytych w dojrzałych owocach.

  • Pyszne leczo według przepisu mojej mamy:)

  • Gulasze z kiełbasą

    ...w garnku zalej bulionem. Duś 25 minut. Dodaj pomidory z puszki razem z zalewą. Wrzuć fasolę oraz kukurydzę. Duś jeszcze 5 minut. Ew. ponownie przypraw. Posyp natką.  Leczo z parówkami Sposób...

  • Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbaską. W sam raz na chłodne dni.

  • Jak zrobić  idealny suflet

    Suflet to potrawa, która budzi często blady strach nie tylko wśród domowych kucharzy, lecz także profesjonalnych szefów kuchni. Ale spokojnie, raz prawidłowo przygotowany, z pysznym finałem na talerzu, sprawi, że obawa zniknie na zawsze.

  • Szybkie i pyszne:)

  • Gęsina na wiele sposobów!

    Gęsina to pyszne mięso, które coraz częściej wraca na polskie stoły. Ekspert kulinarny projektu "foodie people" Jakub Mikołajczak zachęca, aby pielęgnować tradycję jedzenia gęsi, niezależnie czy przygotowywanej tradycyjnie czy też w bardziej nowoczesnych odsłonach.

  • pyszne i bardzo warzywne:-)

  • Wiosna na talerzu

    Delikatne smaki, zachęcające kolory i mnóstwo kuszących warzyw - oto przepis na idealne wiosenne menu. Teraz łatwo i przyjemnie możesz przygotować pyszne domowe obiady pełne witamin i wartości odżywczych, które pozytywnie pobudzają organizm po okresie zimowym. Proste historie - czyli lekkie zupy urzekają aromatem i smakiem, przywołując na myśl przyrodę budzącą się do życia. Naturalnie i wiosennie...

  • Zalety dania?Proste i pyszne!

Artykuły na temat: leczo pyszne
  • Bałkańskie leczo

    Prosta i pyszna .

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Leczą anemię, grypę i nadciśnienie. Jedz je jak najczęściej

    Dostępne przez cały rok i wciąż niedoceniane. Buraki w naszej kuchni są synonimem warzywa pospolitego i banalnego. A przecież to prawdziwe bogactwo kwasu foliowego, potasu, magnezu, cynku i witaminy C.

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Pomidory w każdej postaci

    Świeże czy przetworzone – są pyszne w każdej postaci.

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Pyszne co nieco

    Dzieci lubią chrupać, bo to sprawia im przyjemność. Zadbaj, by twój brzdąc pogryzał nie tylko ze smakiem, ale i z korzyścią dla zdrowia.

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • Soda dla piękna

    Naturalna, niedroga i łatwo dostępna. Soda nie tylko wyczyści na błysk kuchnię i pomoże upiec pyszne ciasto, lecz także... odejmie lat!

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...