• Informacje na temat:

    leczo przepis z mięsem

Przepisy na temat: leczo przepis z mięsem
  • Spaghetti plus leczo

    ..., cebulę, cukinię oraz paprykę. 3. Duś 3 minuty, dodaj pomidory. Gotuj, aż puszczą sok. Wsyp tymianek i natkę. Całość dopraw solą i pieprzem. Spaghetti ugotuj według przepisu, odcedź i wrzuć do warzyw...

  • Sprawdzony przepis na "Leczo z mięsem i ryżem"

  • Przepis na żurek z jajkiem i frankfurterkami

    ...od wybranego przepisu, w którym wykorzystamy frankfurterki, podstawą jest zawsze produkt najwyższej jakości. - W ostatnich latach zapanowała moda na zdrowe odżywianie, świadomość klientów w tym...

  • Wypróbowany przepis na "Leczo"

  • 3 najlepsze zimowe zupy odchudzające

    Swój dietetyczny plan ułóż następująco: ● rano zjadaj coś lekkiego, np. mały kubek jogurtu naturalnego z 2 łyżkami owsianki i z 10 dag świeżych, drobno pokrojonych owoców (banan, kiwi, pomarańcza, grejpfrut); ● na obiad i kolację - duży talerz zupy według naszych sprawdzonych przepisów (lub innej ulubionej - ważne, żeby była na lekkim bulionie, ugotowanym na piersi drobiowej i z dużą ilością...

  • Przepis wart wypróbowania: "Zimowe leczo"

  • Przepis wart wypróbowania: "Leczo"

  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    ...esencjonalnego, aromatycznego rosołu o głębokim smaku to nie taka prosta sztuka. Jak zrobić ten idealny? Czas wypróbować  przepisy na znakomity rosół ! Tak więc garnki w dłoń - zapraszamy do gotowania(...) z reguły rosołu nie gotujemy na mięsie wieprzowym. Prosty przepis na rosół Wobec tego, jak przyrządzić rosół łatwo i szybko? Na szczęście nie jest to aż tak pracochłonne, jak się wydaje...

  • Pyszne i proste w wykonaniu leczo:) Dokładny przepis KROK PO KROKU!

Artykuły na temat: leczo przepis z mięsem
  • Perfekcyjny kurczak z rożna

    Zachwycająca Ina Garten wie, jak w prosty, lecz stylowy sposób podejmować swoich gości. Oto jeden z jej przepisów.

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    ...winegret, posypana orzechami włoskimi. Podwieczorek: Koktajl z malin i jabłka, z dodatkiem świeżej mięty, na bazie wody mineralnej. Kolacja: Pieczony filet z łososia, z duszonym szpinakiem (przepis(...) szparagowej, burger z kaszy jaglanej i buraka (przepis poniżej). Podwieczorek: Sałatka ze świeżych sezonowych owoców z posiekanymi migdałami i miętą. Kolacja: Pieczona papryka faszerowana brązowym...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Nowa piramida żywienia

    ...coś z nimi zrobić, szukając przepisów w internecie lub po prostu eksperymentując - radzi Marta Dymek. Na wyższych piętrach nowej piramidy są tzw. źródła białka, czyli rośliny strączkowe, drób, ryby...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może być smaczny, a...

  • Szaszłyki z pitą ziołową

    ...wysmażone z każdej strony. Przed podaniem rozetnij pitę, włóż do środka szaszłyk z porcją chrupiącej sałaty i polej sosem jogurtowym. Przepis pochodzi z książki "Moja mała francuska kuchnia" Rachel Khoo, która zawiera ponad 100 prostych przepisów opartych na tradycyjnych przysmakach z różnych części Francji - od Bretanii, Bordeaux, Prowansji, Lyonu, aż po Alzację - przeplatanych komentarzami na...

  • Pestki dyni do popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Czy to zwykła przekąska? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pestki dyni pomagają na serce i obniżają cholesterol Zawarte w pestkach dyni (oraz w np. orzechach) fitosterole mają podobną budowę do cząsteczek cholesterolu. Ale równocześnie działają na nas inaczej - roślinne sterole zmniejszają jego wchłanianie, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu całkowitego i...

  • Mateusz Gessler: Wino ma nam smakować!

    ...białym a czerwonym, lecz to właśnie daje nam wiele możliwości. Możemy je łączyć zarówno z białym mięsem, jak i niektórymi delikatnymi mięsami czerwonymi. Największym zainteresowaniem cieszą się w lecie(...) dokładnie na odwrót. Z winem  grill jest zdrowszy i smaczniejszy. A każdego niedowiarka błyskawicznie jestem w stanie przekonać kieliszkiem dobrego, australijskiego wina i żeberkami mojego przepisu...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...