• Informacje na temat:

    leczo fasolowe

Przepisy na temat: leczo fasolowe
  • Kuleczki fasolowe to alternatywa dla klasycznych kuleczek ziemniaczany ;) Są świetnym dodatkiem do sosów zarówno mięsnych, jak i innych. Są bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu.

  • Zdrowy i smaczny dodatek do pieczywa.

  • Wyśmienite danie.

  • Wyśmienite do ryżu, ale równie smaczne jako samodzielne danie.

  • Gofry z czerwonej fasoli to idealny dodatek do obiadu lub pomysł na samodzielną przekąskę.

  • Przepis na te nietypowe kopytka znalazłam w starym zeszycie i postanowiłam wypróbować. Mają specyficzny smak i są bardzo sycące, w sam raz na jednodaniowy obiad.

  • Najbardziej typowy duet to fasola z bułką tartą, ale jako nadzienie do roladek również się sprawdza.

  • Zdrowe,szybkie i smaczne :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Fasolowe tartaletki"

  • Wypróbowany przepis na "Fasolowe brownie"

Artykuły na temat: leczo fasolowe
  • Maria Banach: Strączki

    ...wypróbować kremowe hummusy, fasolowe curry, orientalne placuszki... Lekkie i świeże letnie smaki, a obok bogate gulasze idealne na jesienne chłody - ta książka pokazuje, że strączki nie muszą być ciężkie...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • 10 powodów, dla których warto jeść zupy

    Dietetycy alarmują: jemy coraz mniej zup, a szkoda! Chociaż wielu osobom zupy kojarzą się jedynie z tradycyjną, ciężką kuchnią to w rzeczywistości są one niezwykle wartościowym posiłkiem, który sprzyja szczupłej sylwetce, zdrowiu, wygodzie i dobremu smakowi.

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Dieta dla serca

    ...sojowym, sałatki owocowe lub kanapki z pełnoziarnistego chleba z humusem, czyli pastą z cieciorki lub inną pastą fasolową. Propozycja obiadu: kotlety z cieciorki z kaszą gryczaną, leczo warzywnym...

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Smaczna i zdrowa fasola

    Jedz fasolę! Zapomnisz o migrenie, łamaniu w kościach i bezsenności.

  • Tymi przepisami zaskoczysz bliskich. Doskonale sprawdzą się, jako propozycja na weekendowy obiad. Zupa cytrynowa z czarnymi oliwkami Składniki: około 0.5 kg mięsa wołowego 2 laski kiełbasy śląskiej z kurczaka marki Konspol 20 dag boczku wędzonego w kawałku 2 marchewki 1 pietruszka (razem z natką) 1 cebula 1 mały seler 2 średnie ogórki kiszone 1 ziemniak 1 mała papryczka chili 1 cytryna opakowanie czarnych oliwek 1 papryka czerwona 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka kwaśnej śmietany 2...

  • Pestki dyni do popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Czy to zwykła przekąska? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pestki dyni pomagają na serce i obniżają cholesterol Zawarte w pestkach dyni (oraz w np. orzechach) fitosterole mają podobną budowę do cząsteczek cholesterolu. Ale równocześnie działają na nas inaczej - roślinne sterole zmniejszają jego wchłanianie, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu całkowitego i...

  • Kolorowe warzywa doskonale prezentują się na naszych talerzach – pobudzają zmysły i zachęcają do jedzenia. Ale czy wiedzieliście, że za włączeniem ich do diety przemawiają nie tylko względy estetyczne? Szczególnie cenne są fioletowe warzywa, gdyż mogą uchronić nas przed rakiem. Fot. 123RF Śliwki, bakłażany, kapusta, porzeczki, borówki oraz buraki - co je łączy? Z pozoru, poza doskonałym smakiem, niewiele, Jeśli jednak przyjrzycie się im dokładniej, z pewnością rzuci wam się w oczy ich...