• Informacje na temat:

    lazania z mielonym

Przepisy na temat: lazania z mielonym
  • Lazania z mięsem mielonym i pomidorami

    Zaskocz rodzinę i zamiast zwykłych kotletów zrób danie, które ją olśni kolorami i wyjątkowym smakiem

  • Smaczny pomysł na "Lazania z mielonym"

  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    Chrupiąca lazania Sposób przygotowania 1. Warzywa oczyść. Cebulę posiekaj, seler potnij w kosteczkę, marchewkę zetrzyj na wiórki. Boczek drobno pokrój. 2 łyżki oliwy rozgrzej, wrzuć warzywa, duś 5 minut. Dołóż boczek, podsmaż.  2. Dodaj mięso, smaż, aż się zrumieni. Bulion podgrzej, wlej do mięsa z warzywami i boczkiem. Dołóż przecier i koncentrat, dopraw oregano, solą, pieprzem. Duś ok. 40

  • Bardzo lubimy lazanię ;)

  • Wegańska lazania z tofu

    Sztandarowe danie włoskiej kuchni, lazanię możemy przyrządzić również w wersji wegańskiej. Mielone mięso zastępujemy tu tofu, dajemy sporo przypraw i pomidorów.

  • polecam pycha

  • Sycąca lazania

    Składniki: czosnek, cebula, 500 g mielonego wieprzowego mięsa, 2 puszki pomidorów (800 g), 2 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżeczka oregano, 250 g płatów lazanie, 600 g dyni, 350 g sera ricotta, 3/4 szklanki startego żółtego sera.

  • Lazania to doskonały sposób na danie obiadowe lub proszoną kolację. Na pewno nasi goście będą z przyjemnością spożywać przyrządzony przez nas smakołyk

  • Lasagne z mięsem i pieczarkami - Kaśka

    Składniki: 0,75 kg chudego mielonego mięsa wołowego, 1 szklanka posiekanej cebuli, 6 ząbków czosnku (wycisnąć), 1 litr soku warzywnego (lub pomidorowego), 0,40 kg pieczarek (pokrojonych na plasterki), 0,25 kg przecieru pomidorowego, 3/4 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki oregano, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżeczka pietruszki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu, 1 opakowanie lazanii (nie gotować!!!), ok. 0,5 kg sera cottage, 2 szklanki tartego sera mozzarella (lub innego miękkiego żółtego sera),...

  • Tradycyjne włoskie danie..

Artykuły na temat: lazania z mielonym
  • Warzywna ostra lazania

    Tak jak w klasycznej lazanii, do tej zapiekanki można dodać podsmażone wcześniej wołowe mięso mielone. Należy wówczas zmniejszyć ilość fasoli i kukurydzy.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Grajmy latem w zielone

    "Grasz w zielone? Gram!" - brzmiały słowa dziecięcej wyliczanki. W zielone powinien grać każdy, niezależnie od wieku. Potrawy z zielonych warzyw sprzyjają naszemu zdrowiu, a latem jest o nie najłatwiej. Urozmaicajmy swoje dania o zielone warzywa, a poczujemy przypływ sił witalnych.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Cudeńka z makaronu

    ...sosem mięsno-pomidorowym i posyp starty serem. Rada: Danie można ozdobić świeżymi listkami oregano lub bazylii. Lazania z grzybami Przygotowanie: 80 minut. Porcja: 310 kilokalorii...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Z serem pleśniowym

    W roli kremowego nadzienia do naszych wybornych dań wystąpiły sery pleśniowe.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Smacznych świąt

    Lazania z kutią Składniki na 8 porcji: duża puszka masy makowej (90 dag), 2 białka, 40 dag gęstej kwaśnej śmietany, szklanka mleka, 6 jajek, łyżka cukru, cukier wanilinowy, 12 obgotowanych płatów makaronu lazania, 2 łyżki siekanych orzechów, 2 łyżki mieszanki kolorowych kandyzowanych owoców i ewentualnie cząstki świeżych Przygotowanie: 1. Z białek ubij pianę i wymieszaj z masą makową. Śmietanę...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...