• Informacje na temat:

    latwy poleweaczekoladowa l

Przepisy na temat: latwy poleweaczekoladowa l
Artykuły na temat: latwy poleweaczekoladowa l
  • Torty czynią wykonawcę mistrzem sztuki kulinarnej. Autorka przedstawia 80 przepisów na efektowne, ale proste w wykonaniu torty i zapewnia,że zawsze się udają. Tłuste i kaloryczne kremy maślane można zastąpić konfiturą lub musem. Smak tortów przez epoki ciągle się doskonalił. Książka prezentuje słodkości na miarę XXI wieku! Wśród nowoczesnych propozycji znajdziesz między innymi przepis na zgrabny torcik z nutellą, tort z Kresów i tylko dla dorosłych. Bogactwo dodatków powoduje, że chce się od...

  • W maju ukaże się książka Zdrowe Lody Christine Chitnis, zawierająca aż 75 przepisów na orzeźwiające, smaczne, zdrowe i naturalne zimne desery na bazie owoców, warzyw, ziół, bez chemii i konserwantów. To idealne przepisy dla każdego typu diety: wegańskiej, bezmlecznej, bezglutenowej, bezjajecznej. Lody to pasjonujący i niewyczerpany temat: to deser, który zawsze będzie obecny na naszych stołach (albo w zamrażarce), a wyrastające jak grzyby po deszczu lokalne lodziarnie wskazują na wciąż...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Wielu z nas o tej porze zamienia się w grzybiarzy-amatorów i wyrusza na poszukiwanie tych leśnych smakołyków. Warto jednak uważać, bo natura przygotowała dla nas kilka pułapek. Mawia się, ze grzybiarz, jak saper, myli się tylko raz. Niestety, w obu przypadkach za drobny błąd możemy zapłacić życiem. Chociaż wielu doświadczonych grzybiarzy zaklina się, że pomyłka nigdy im się nie zdarzy, to warto pamiętać, że...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Wielu z nas o tej porze zamienia się w grzybiarzy-amatorów i wyrusza na poszukiwanie tych leśnych smakołyków. Warto jednak uważać, bo natura przygotowała dla nas kilka pułapek. Mawia się, ze grzybiarz, jak saper, myli się tylko raz. Niestety, w obu przypadkach za drobny błąd możemy zapłacić życiem. Chociaż wielu doświadczonych grzybiarzy zaklina się, że pomyłka nigdy im się nie zdarzy, to warto pamiętać, że...

  • Patelnia z kamienną nieprzywierającą powłoką Lava Stone marki FLORINA powraca w nowej odsłonie i w towarzystwie innych naczyń. W sprzedaży dostępne są również duży garnek oraz rondel. Nowa głęboka patelnia Lava ma 5 cm wysokości i 4,5 mm grubości dna. Dzięki temu utrzymuje dłużej ciepło i nadaje się do duszenia "ciężkich" mięs. System Air Cusion pozwala na szybkie, beztłuszczowe smażenie. Dzięki odpornej powłoce typu Lava Stone można zapomnieć o zarysowaniach i zniszczeniach. Naczynia...

  • Katarzyna Bosacka po raz kolejny rozprawia się z kulinarnymi mitami. Jej najnowsza książka to najlepszy dowód na to, że kuchnia polska wcale nie musi być tłusta, ciężka i niezbyt wyrafinowana. Polacy są coraz bardziej świadomi tego, co jedzą. Znacznie częściej wybieramy lekkie dania, które nie zaszkodzą naszemu dobremu samopoczuciu. W pogoni za zdrowiem wielu z nas porzuciło tradycyjną polską kuchnię, która zwykle bywa postrzegana jako tłusta i bardzo ciężka. Z tym mitem postanowiła...

  • Znamy laureatów konkursu. Zobaczcie jakie przepisy z wykorzystaniem Kurczaka Babuni Farmio okazały się zwycięskie. Serdecznie dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Wybór zwycięzców nie był prosty, przesłaliście do nas mnóstwo fantastycznych przepisów na dania z kurczakiem. Po wielogodzinnych naradach udało nam się wyłonić laureatów. A oto oni: Nagroda główna urządzenie TEFAL VS4003 Vitacuisine Compact i gadżety Farmio powędrują do Pani Moniki D. Nagrody od drugiego do piątego...

  • Czasem zdarza się, że do zjadanych przez nas codziennie produktów, dodawane są różnego rodzaju substancje, których pochodzenie może zjeżyć włos na głowie. Aby produkt został dopuszczony do sprzedaży, jego producent jest zobowiązany do umieszczenia na opakowaniu wszystkich składników, które się w nim znajdują. Wszystko po to, abyśmy dokładnie wiedzieli, co pojawi się na naszych talerzach. Jednak każdy kto choć raz oddał się lekturze etykiet, z pewnością zdaje sobie sprawę z tego, że...

  • Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie. Chyba wszyscy Polacy znają tę maksymę, choć nie każdy jest przekonany do taniego wina. Tymczasem tanie wino, to zrobione własnoręcznie, może być wspaniałym trunkiem. Wino można z powodzeniem stworzyć samodzielnie w domu / fot. 123rf.com Wino domowej roboty nie wymaga dużych nakładów finansowych. Przyda się trochę "sprzętu" (zobacz poniżej), ale oprócz niego same składniki są naprawdę niedrogie. Jednej rzeczy jednak trzeba mieć bardzo dużo -...

  • W kolejnym odcinku naszego serialu Dominika Wójciak zaprezentuje wam, w jaki sposób przygotować idealny, świąteczny barszcz. Barszcz czerwony na INTERIA.TV. Składniki na ok. 4 l barszczu: 3 kg podłużnych buraków 1 korzeń selera 3 marchewki 3 korzenie pietruszki 3 cebule 3 kwaśne jabłka (np. szara reneta) 5 suszonych prawdziwków 4 - 6 wędzonych węgierek 4 - 5 ząbków czosnku 5 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 2 liski laurowe 0,5 l zakwasu z buraków 1 łyżeczka...