• Informacje na temat:

    latwy na ciasto z budyniem

Przepisy na temat: latwy na ciasto z budyniem
  • Ciasta z budyniem

    .... Miękkie masło zmiksuj, dodaj zimny budyń, miksuj. Do babeczek kładź łyżkę masy kajmakowej i budyń. Posyp czekoladą i cynamonem.   Ciasto z gruszkami Sposób przygotowania 1. Przesianą mąkę połącz z pozostałymi składnikami. Zagnieć ciasto. Owiń folią, wstaw do lodówki na 30 minut.  2. W szklance mleka rozpuść proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotuj z masłem, dodaj rozpuszczony budyń...

  • Latwe i pyszne ;)

  • Łatwe kopce kreta

    ..., proszkiem na budyń i do pieczenia domieszaj do masy jajecznej. Nałóż do formy (śr. 26 cm) z pergaminem. Wiśnie osącz.  3. Ciasto piecz 30 minut w 175 st. Z zalewy i proszku na kisiel ugotuj kisiel. Dodaj wiśnie, zagotuj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym.  4. Ciasto rozetnij. Na jednym blacie rozłóż 1/2 wiśni i śmietanę, formując kopiec. Obłóż go resztą wiśni i okruszkami z drugiego blatu...

  • Bardzo proste ciasto :) i szybko znika z talerzy :) Na zdjęciu troszkę nie stężało, ale i tak wyszło :)

  • Sernik Zebra

    ...waniliowego do gotowania Przygotowanie: Mąkę, 100 g cukru, szczyptę soli i masło w kawałkach oraz jedno jajko wyrobić na gładkie ciasto. Rozwałkować na krążek (ok. 32. Cm) i wyłożyć nim okrągłą formę do pieczenia. Ciasto nakłuć kilkakrotnie widelcem i wstawić do lodówki na 30 minut. Czekoladę pokroić i roztopić w gorącej kąpieli. 3 jajka rozdzielić. Białka ubić ze szczyptą soli na...

  • poprostu waniliowa pyszność

  • Kruche, budyń i owoce to super smaczne i łatwe w przygotowaniu ciasto. Co prawda dziś znowu jest gorąco ale dla kawałka tego ciasta warto się pomęczyć przy włączonym piekarniku

  • Szybkie ciasto kruche z budyniem i jabłkami sprawdzi się świetnie jako dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty.

  • Czekoladowe ciasto z budyniem i śliwkami, pachnie cynamonem, jest baaardzo smaczne i łatwe do upieczenia, jesli ciasto (tak jak ja) przygotujecie dzień wcześniej - ekspresowe w przygotowaniu :-)

  • Bardzo smaczne i łatwe ciasto. Polecam.

Artykuły na temat: latwy na ciasto z budyniem
  • Ciasta na niedzielę

    ...do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane cukrem Tortu ze świeżymi owocami nie należy posypywać cukrem pudrem, bo szybko zwilgotnieje. Podobnie będzie, gdy posypiemy ciepłe ciasto. Placek grejpfrutowy Składniki na 12 porcji: 125 g mąki...

  • Znacie to uczucie, kiedy macie ogromną ochotę na coś słodkiego, ale w zasięgu ręki nie ma żadnych słodkości? Albo kiedy przyjaciółka dzwoni z wiadomością „będę za pół godziny”, a wy nie macie nic, czym moglibyście ją poczęstować? Oto przepisy, które pomogą wam w takich „kryzysowych” sytuacjach. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas jest łasuchami i uwielbia słodkie przysmaki. Jednak nie każdy lubi spędzać długie godziny na ucieraniu kremów i przygotowywaniu warstwowych tortów. Czasami nie...

  • Ciasta i desery z czereśniami

    Przygotowanie: 1. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Margarynę połącz z mąką i posiekaj nożem, dodaj żółtka, cukier, proszek do pieczenia i kilka kropel olejku zapachowego. Zagnieć ciasto, zawiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około godzinę. 2. Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Ciasto wyjmij z lodówki, oddziel spory kawałek (posypiesz nim wierzch ciasta), resztę...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Siostra Anastazja przechodzi na emeryturę

    ...na kuchennej blasze proziaki (placki z sodą)... - O tak, proziaki są mi doskonale znane, ale u mnie w domu na blasze piekło się też trochę rzadsze, rozrabiane ciasto. Do tych placków mama podawała(...), że kiedyś piekłam ciasto, które trochę "się buntowało". Pani, z którą pracuję - jak zauważyłam - co chwilę spoglądała na to, co robię, ale nie komentowała. Ja za to raz za razem wpadałam na kolejne...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Serowe pyszności

    ..., 2 łyżki bułki tartej. Masa serowa: 1 kg mielonego białego sera, 5 jajek, 1/2 kostki masła, szklanka cukru pudru. Przygotowanie: Składniki na ciasto wymieszaj, zagnieć i włóż w folii do lodówki na 25 minut. Ciasto rozwałkuj, piecz w formie wyłożonej papierem 15 min w 200 st. C. Mak sparz, osącz i zmiel dwa razy w maszynce. Utrzyj mak z cukrem i żółtkami, dodaj aromat i bułkę tartą. Połącz...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...

  • Orzechowe frykasy

    Tarta jabłkowo-orzechowa Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 25 dag musli, 10 dag mielonych orzechów laskowych, 5 dag mąki pszennej, 20 dag zimnego masła, 10 dag cukru pudru, 3 żółtka, sól, tłuszcz(...) i posiekaj je. Kolejno dodawaj cukier, żółtka oraz szczyptę soli i szybko zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 minut. 2. Formę na tartę wysmaruj tłuszczem i oprósz bułką...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...