• Informacje na temat:

    łatwy krem do ciasta

Przepisy na temat: łatwy krem do ciasta
  • Łatwe kopce kreta

    Czekoladowy z wiśniami Sposób przygotowania 1. Jajka wbij do miseczki. Dodaj szczyptę soli i 1/2 szkl. cukru. Ubijaj, aż masa jajeczna będzie bardzo puszysta i jasnokremowa.  2. Mąkę z kakao(...). Dodaj wiśnie, zagotuj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym.  4. Ciasto rozetnij. Na jednym blacie rozłóż 1/2 wiśni i śmietanę, formując kopiec. Obłóż go resztą wiśni i okruszkami z drugiego blatu...

  • Bo łatwy:)z posmakiem cytryny....z Poradnika Domowego z 2010r

  • Tarta waniliowa z kremem śmietanowym

    Kruche ciasta - co w nich szczególnego? Są pyszne, przygotowuje się je nie dłużej niż 30 minut i tak łatwo możesz je odmienić. Wystarczy, że spód posmarujesz inną masą, a każdego dnia będziesz cieszyć się nowymi wypiekami.

  • torcik jest wilgotny, kwaskowaty, delikatny..............SMACZNEGO!!!

  • Groszek - 10 łatwych przepisów

    ...1. Kremowa zupa. To znakomity pomysł, gdy chcesz zjeść coś lekkiego, a zarazem pożywnego. Krem ze zmiksowanego groszku (z wodą lub bulionem) możesz przygotować w wersji delikatnej (dla dzieci) lub(...) robi się dodając bezpośrednio do ciasta np. warzywa i smażąc placek wraz z nimi. Groszek świetnie smakuje też ze zwykłą jajecznicą. 8. Mus na imprezę. Zmiksowany, doprawiony groszek plus dowolna...

  • Krem ma świetna konsystencję , jest szybki i prosty w zrobieniu oraz jest smaczny . Polecam ten krem do przekładania biszkoptu ,oraz murzynka .Ciasto można najpierw posmarować dżemem,a następnie nałożyć krem kokosowy. Polecam !

  • Tarta z kremem i owocami

    ...- To ciasto to połączenie kilku innych ciast, które najbardziej lubię. Kruche ciasto z karmelkowego, krem z pychotki i owoce sezonowe. Łatwe, dość szybkie a przede wszystkim pyszne! - pisze na swoim blogu "Kocham Cię Życie" Magda Steczkowska, autorka przepisu.

  • zupka jest bardzo szybka i smakuje wyśmienicie

  • 10 łatwych przepisów z użyciem płatków owsianych

    ...piecz., 5 łyżek miodu, 2 łyżki cukru, 2 jajka, startą marchew. Połącz z 2 łyżkami płynnego masła, dorzuć łyżkę lub 2 wiórków kokos. Zagnieć. Z ciasta uformuj kopczyki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180°C ok. 15 min. 4. Tort z płatkami : Posmarowane kremem boki tortu możesz obłożyć lekko uprażonymi płatkami owsianymi (zastąpią orzechy czy migdały). Płatki wyglądają doskonale...

  • Łatwy do robienia.

Artykuły na temat: łatwy krem do ciasta
  • Tarta owocowa

    Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i szybko zagnieć. Zawiń w folię i wstaw na pół godziny do lodówki. Po tym czasie na stolnicy rozwałkuj ciasto na grubość ok. 3 milimetrów. Wyłóż nim formę do tarty, tworząc grubszy brzeg. Nakłuj ciasto widelcem i znów wstaw do lodówki. l Serek zmiksuj z cukrem i jajkami. Śmietankę ubij i połącz z masa serową. Krem przełóż na spód tarty i udekoruj...

  • Znacie to uczucie, kiedy macie ogromną ochotę na coś słodkiego, ale w zasięgu ręki nie ma żadnych słodkości? Albo kiedy przyjaciółka dzwoni z wiadomością „będę za pół godziny”, a wy nie macie nic, czym moglibyście ją poczęstować? Oto przepisy, które pomogą wam w takich „kryzysowych” sytuacjach. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas jest łasuchami i uwielbia słodkie przysmaki. Jednak nie każdy lubi spędzać długie godziny na ucieraniu kremów i przygotowywaniu warstwowych tortów. Czasami nie...

  • Tort miodowy z orzechami

    Elegancki i łatwy do wykonania tort orzechowy.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ciasta na niedzielę

    Dobre rady Szarlotka bez zakalca W pieczonej w prodiżu szarlotce nie powinien powstać zakalec, jeśli podduszone z cukrem jabłka nałożymy na lekko podpieczony kruchy spód. Dobra baza Zanim polukrujemy tort, zetrzyjmy z niego bułkę tartą, którą była wysypana tortownica. Lukier i krem lepiej się trzymają gładkiej powierzchni. Kiedy lukier gotowy Jak sprawdzić, czy lukier jest już gotowy? Gdy...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...spodzie. Na koniec posyp je cukrem pudrem i odstaw do lodówki przynajmniej na godzinę, by krem dobrze stężał. Po wyjęciu z lodówki podziel ciasto na kwadraty, na każdym kawałku ciasta ułóż owoc(...) zmiel kilkakrotnie, by miał kremową konsystencję. Masło utrzyj z cukrem pudrem, stopniowo dodawaj po łyżce mielonego twarogu, aż do jego wyczerpania. 2. Przygotuj żelatynę według przepisu na opakowaniu...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Ciasta bez pieczenia

    Dobre rady Owoce do ciasta Do ciast z dodatkiem żelatyny nie dodajemy surowych ananasów, kiwi, papai i mango. Enzymy zawarte w tych owocach sprawiają, że masa nie zastyga. Sposobem na obejście tej(...) bez skórki, 25 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów albo herbatników maślanych, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag tłustego mielonego twarogu, 25 dag śmietany kremówki, 2 łyżki konfitury...

  • Książka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący zbiór oryginalnych przepisów. Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego - krok po kroku - opisu jego przygotowania. Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania - zarówno na słodko, jak i na słono. Przy czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd smaki lub...

Wideo na temat: łatwy krem do ciasta
  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne i oryginalne dopełnienie zup oraz dań głównych. Czasami jednak ubicie śmietany sprawia kłopoty. Co zrobić aby śmietana zawsze była perfekcyjnie ubita? Kilka ważnych uwag: - nie należy mieszać śmietany