• Informacje na temat:

    łatwe ciasto z buraków

Przepisy na temat: łatwe ciasto z buraków
  • Tarta z burakiem i awokado, czyli istna eksplozja smaków i kolorów

    ...jaglanej, olej kokosowy lub masło klarowane oraz 4 łyżki nasion słonecznika. Przygotowanie dania zaczynamy od upieczenia buraków. W tym celu owijamy je folią aluminiową i pieczemy w 200 st. C przez(...). Ubijamy jeszcze jajko -trzepaczką lub mikserem - dodajemy je do masy i solimy do smaku. Wszystko dokładnie miksujemy. Formę do pieczenia smarujemy oliwą lub masłem klarowanym. Wykładamy ciasto...

  • TO CIASTO MOŻNA PIEC NIE TYLKO WTEDY, GDY JEST SEZON NA WIŚNIE. JEŚLI JEDNAK UŻYWAMY WIŚNIOWYCH PRZETWORÓW, POWINNIŚMY JE DOKŁADNIE ODCEDZIĆ Z SYROPU

  • Miód - 10 łatwych przepisów

    ...kokosowych. Podaj na sałacie lodowej. 3. Barszcz miodowy 1 kg buraków ugotuj w łupinach. Obierz, grubo zetrzyj. Zalej litrem wody i powoli zagotuj. Ugotuj też namoczone suszone śliwki (ok. 200 g). Wywar z buraków połącz z wywarem ze śliwek, zagotuj, dodaj 4 łyżki miodu i przypraw do smaku. Podaj z pasztecikami, naleśnikami lub postną kapustą. 4. Sos polski do ryb Masz ochotę na pieczoną rybę, np...

  • Łatwe, szybkie, tanie. I smaczne :)

  • 3 pomysły na dodatki do chłodników

    Sezon na chłodniki w pełni. Na wakacyjnych stołach króluje chłodnik litewski, ogórkowy, czy chłodniki owocowe. Z czym, poza klasycznym jajkiem czy makaronem, podawać tę letnią potrawę, aby urozmaicić jej smak oraz wygląd?

  • Puszyste, lekkie i bardzo łatwe ciasto z sezonowymi owocami

  • Proste i szybkie w przygotowaniu ciasto sezonowe z czereśniami lub wisienkami,nawet dla początkujących ,zawsze się udaje:)

  • Moja szachownica jest inna, niezwykle lekka i smakuje pawie jak wuzetka. Składa się z lekkiego biszkopta, warstwy powideł, oraz bitej śmietany 36%. Wygląda bardzo efektownie i jest szybka i prosta w wykonaniu :-)

  • Łatwe do zrobienia, szybkie, a na koniec doskonała zabawa razem z dziećmi! polecam!

  • Szybkie w wykonaniu, a bardzo smaczne i sycące racuchy z bananów i płatków owsianych. Tutaj podaję proporcje na 1 porcję.

Artykuły na temat: łatwe ciasto z buraków
  • Burak - polski superfood

    ...i samopoczucie. Buraki dostarczają też wiele cennych składników mineralnych m.in. wapnia, potasu, żelaza, magnezu, miedzi, cynku, molibdenu czy kobaltu. Jedzenie buraków przeciwdziała anemii, a zawarte w burakach barwniki należą do bardzo silnych przeciwutleniaczy i czterokrotnie zwiększają przyswajanie tlenu przez komórki. Pozytywny wpływ jedzenia buraków na działanie organizmu zawdzięczamy także...

  • Znacie to uczucie, kiedy macie ogromną ochotę na coś słodkiego, ale w zasięgu ręki nie ma żadnych słodkości? Albo kiedy przyjaciółka dzwoni z wiadomością „będę za pół godziny”, a wy nie macie nic, czym moglibyście ją poczęstować? Oto przepisy, które pomogą wam w takich „kryzysowych” sytuacjach. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas jest łasuchami i uwielbia słodkie przysmaki. Jednak nie każdy lubi spędzać długie godziny na ucieraniu kremów i przygotowywaniu warstwowych tortów. Czasami nie...

  • Wyjątkowe właściwości buraków

    Historia buraków ćwikłowych sięga czasów starożytnych. Już 2000 lat p.n.e. stosowano je w Babilonie w celach leczniczych. W Polsce znane są od średniowiecza - ich smakiem delektował się Władysław Jagiełło. Od tego czasu buraki goszczą na stołach w każdym polskim domu - są smaczne, łatwe w uprawie, a co najważniejsze - tanie. Można z nich przygotować niezliczoną ilość potraw - od tradycyjnego...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Co należy jeść, żeby zwiększyć ilość białka?

    ...i pomarańcza, woda albo sałatka z ryżu brązowego z tuńczykiem, ogórkiem, herbata. >>Na następnej stronie znajdziesz kolejne propozycje dań

  • Przetwory z buraków cieszą się w naszym kraju ogromną popularnością. Nic dziwnego. W końcu są smaczne i bardzo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Buraki to doskonały środek wzmacniający nasz układ krwionośny. Już nasze babcie wiedziały o tym, że warzywo to pomoże osobom cierpiącym na anemię i niedokrwistość. Ze względu na zawarte w nich substancje, w tym silne przeciwutleniacze, buraki stanowią doskonały środek krwiotwórczy. Bardzo ciekawą informacją jest również fakt, iż buraki mogą obniżyć poziom...

  • Nasyć się latem

    Zainspirowani smakami poznanymi podczas dalekich podróży. Zachwyceni obfitością warzyw na straganach ułożyliśmy menu na schyłek lata. Jarzyny łączyliśmy z rybami, mięsem i egzotycznymi przyprawami. Pamiętając, żeby wszystkie dania były łatwe i szybkie do zrobienia.

  • Torty czynią wykonawcę mistrzem sztuki kulinarnej. Autorka przedstawia 80 przepisów na efektowne, ale proste w wykonaniu torty i zapewnia,że zawsze się udają. Tłuste i kaloryczne kremy maślane można zastąpić konfiturą lub musem. Smak tortów przez epoki ciągle się doskonalił. Książka prezentuje słodkości na miarę XXI wieku! Wśród nowoczesnych propozycji znajdziesz między innymi przepis na zgrabny torcik z nutellą, tort z Kresów i tylko dla dorosłych. Bogactwo dodatków powoduje, że chce się od...

  • Najlepsze nie tylko od święta

    Homary z Halifaksu, japońską wołowinę z Kobe od krów masowanych i pojonych piwem, a może szampana? Co ofiarować w prezencie świątecznym bliskiej osobie? Proponuję produkty tanie, łatwo dostępne i arcyzdrowe.

  • Barszcz czerwony to nieodłączny element polskiej wigilii. Tego dnia w naszych kuchniach rządzi tradycja, dlatego warto poznać domowy sposób na prawdziwy zakwas z buraków. Fot. 123RF/Picsel Ciężko wyobrazić sobie bez niego Boże Narodzenie. Jego aromat pamiętamy z dzieciństwa, jako ten, który rozpoczynał najznakomitszą kolację całego roku. Jako że jego smak jest niezastąpiony, nie warto używać gotowych koncentratów, a postawić na tradycyjny barszcz zrobiony na zakwasie z buraków. Oto kilka...