• Informacje na temat:

    latwe ciasto budyniowe

Przepisy na temat: latwe ciasto budyniowe
  • Ciasta z budyniem

    .... Miękkie masło zmiksuj, dodaj zimny budyń, miksuj. Do babeczek kładź łyżkę masy kajmakowej i budyń. Posyp czekoladą i cynamonem.   Ciasto z gruszkami Sposób przygotowania 1. Przesianą mąkę połącz z pozostałymi składnikami. Zagnieć ciasto. Owiń folią, wstaw do lodówki na 30 minut.  2. W szklance mleka rozpuść proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotuj z masłem, dodaj rozpuszczony budyń...

  • SZYBKIE I ŁATWE W ZROBIENIU :) IDEALNE DO KAWY CZY HERBATY :) POLECAM :)

  • Ciasto na zdjęciu jeszcze się nie zsiadło, ale ciężko sie powstrzymać od spróbowania :)

  • Pyszne i szybkie do zrobienia ciacho.

  • Błyskawiczne,proste i pyszne,nie tylko dla dzieci;-)

  • Smaczny pomysł na "Ciasto budyniowe"

  • Tanie smaczne i latwe

  • Wczoraj naszła mnie chęć na coś słodkiego i ukręciłam właśnie to ciasto. Mój budyniowiec jest dość łatwy w przygotowaniu i dość szybki. Polecam przepis:)

  • Ciasto kruche z truskawkami i budyniem. Delicja, której trudno się oprzeć:)

  • Smaczne kruche ciasto z pianką budyniową. Nie za słodkie, można użyć dowolnych owoców, u mnie było sprzątanie lodówki (miały być same jabłka, ale dodałam do nich resztę powideł śliwkowych, niecały słoiczek, oraz szklankę gęstego domowego soku z jagód borówki czarnej razem z owocami. Było pyszne:) Z tych składników wyszło duże ciasto na blachę 27x40cm.

Artykuły na temat: latwe ciasto budyniowe
  • Ciasto drożdżowe

    Ciasto drożdżowe nie należy do łatwych, ale nie należny się zniechęcać. Oto przepis, z którym krok po kroku poznasz tajniki sztuki cukierniczej.

  • Znacie to uczucie, kiedy macie ogromną ochotę na coś słodkiego, ale w zasięgu ręki nie ma żadnych słodkości? Albo kiedy przyjaciółka dzwoni z wiadomością „będę za pół godziny”, a wy nie macie nic, czym moglibyście ją poczęstować? Oto przepisy, które pomogą wam w takich „kryzysowych” sytuacjach. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas jest łasuchami i uwielbia słodkie przysmaki. Jednak nie każdy lubi spędzać długie godziny na ucieraniu kremów i przygotowywaniu warstwowych tortów. Czasami nie...

  • Sernik z morelami z puszki. Bardzo łatwy w wykonaniu

    .... Sernik nieco przestudź, potem ostrożnie zdejmij obręcz tortownicy i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem ciasto oprósz cukrem pudrem. Udekoruj miętą i odłożonymi połówkami moreli...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Łaciaty serniczek

    Dwukolorowe łatwe ciasto.

  • W czasie diety każdego dopadają chwile słabości, kiedy łamie swoje postanowienia i sięga po kawałek ciasta. Jednak pamiętajcie - jeśli macie grzeszyć, róbcie to dobrze! Fot. 123RF/Picsel   1. Sernik z wiaderka z truskawkową pianką Fot. Rusty_fork na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj. Jeśli od samego patrzenia na powyższe zdjęcie robicie się głodni, to znaczy, że z waszymi odruchami wszystko jest w jak najlepszym porządku. Obok takiego ciasta po prostu nie da się...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...obciąż ciasto np. deską i ustaw na niej słoik z wodą. Odstaw sernik na kilka godzin do lodówki. 5. Po schłodzeniu usuń obręcz tortownicy, a sernik przełóż na paterę. Brzegi obficie posyp kminkiem lub dowolnymi wiórkami. Gotowe ciasto udekoruj suszonymi owocami i rodzynkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 380 kalorii Batoniki z migdałami i imbirem Składniki na 20-25 sztuk...

  • Puszysty biszkopt kawowy z masą budyniową, bezą włoską i frużeliną z wiśni. Wszystko oblane polewą czekoladową i udekorowane owocami. Biszkopt kakaowy7 jajek rozmiar L1 szklanka cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki oleju słonecznikowego2 łyżki kakao7 łyżek mąki pszennej Beza włoska65 g orzechów włoskich80 g białek120 g drobnego cukru Budyń waniliowy500 ml mleka100 g cukru1 laska wanilii4 żółtka2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej200 g masła w temperaturze pokojowej...

  • PIERNIK KĘTRZYŃSKI - ŚWIĄTECZNY AKCENT NA BOŻONARODZENIOWYM STOLE

    Ciepłą atmosferę podczas świąt wypełni słynący z niepowtarzalnego smaku PIERNIK z Kętrzyna. Piernik, którego niezwykłość tkwi przede wszystkim w aromatycznym korzennym zapachu i doskonałej jakości, i co ważne, najprostszym sposobie wykonania. PIERNIK KĘTRZYŃSKI to niezawodne i łatwe do sporządzenia ciasto w proszku, które, dzięki odpowiednio skomponowanej recepturze, wyśmienicie smakuje i pachnie...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...