• Informacje na temat:

    laseczki maślane

Przepisy na temat: laseczki maślane
  • Ciasteczka mają słodki maślany smak, po dodaniu kakao mogą być w wersji czekoladowej. Z jednej porcji ciastek wychodzi naprawdę sporo.

  • Kruchutkie pachnące masłem ciasteczka.

  • co roku smażyłam faworki z dwóch sprawdzonych przepisów w tym roku skusiłam się na trochę inny przepis. Faworki smakują troszkę inaczej niż te tradycyjne ale są bardzo dobre. Jakimś cudem na drugi dzień zawieruszyło mi się pół faworka i był równie smaczny kruchy jak dnia pierwszego...

  • Stare dobre ciasteczka maślane

  • Cudownie maślane i miękkie

  • Przepis na ciasteczka maślane.

  • Smaczne gofry maślane na śniadanie.

  • Rozpływające się w ustach, domowe ciasteczka maślane.

  • Wspaniałe maślane ciasteczka. Łatwe i szybkie do zrobienia.

  • Zakręcone, maślane bułeczki to domowe pieczywo, które aż zachęca do konsumpcji ;)

Artykuły na temat: laseczki maślane
  • Torty czynią wykonawcę mistrzem sztuki kulinarnej. Autorka przedstawia 80 przepisów na efektowne, ale proste w wykonaniu torty i zapewnia,że zawsze się udają. Tłuste i kaloryczne kremy maślane można zastąpić konfiturą lub musem. Smak tortów przez epoki ciągle się doskonalił. Książka prezentuje słodkości na miarę XXI wieku! Wśród nowoczesnych propozycji znajdziesz między innymi przepis na zgrabny torcik z nutellą, tort z Kresów i tylko dla dorosłych. Bogactwo dodatków powoduje, że chce się od...

  • Julka pokusiła się o ozdobę w kształcie pisaków. Zobaczcie, jak możecie tak pomysłową dekorację, przygotować samodzielnie, w domu. Babeczki: 3 jaja240 g brązowego cukru160 g oleju roślinnego1 łyżeczka ekstraktu z wanilii4 łyżki mioduskórka z 1 pomarańczy20 g soku z pomarańczy250 g mąki pszennej2-3 łyżeczki proszku do pieczenia1-2 łyżeczek cynamonu250 g startej marchewki Masy maślane na bezie szwajcarskiej 6 białek300 g cukruszczypta soli450 g masłakakaobeżowy barwniksok z cytryny Słodki...

  • Już 1 lipca 2013 ukaże się oczekiwana przez miłośników kuchni książka „Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów”. Inspiracją do jej powstania były przepisy nadesłane przez blogerów, którzy wzięli udział w wyborach Kulinarnego Bloga Roku 2012 organizowanego pod auspicjami marki Lurpak.   W przedmowie napisanej przez cenionego i znanego krytyka kulinarnego oraz jurora w konkursie, Piotra Bikonta, możemy przeczytać: „To już druga taka książka, pokłosie kolejnej edycji...

  • Wiele osób myśląc „streetfood” ma przed oczami niezdrowe, masowo przyrządzane jedzenie w sieciowych lokalach typu fastfood. Na szczęście nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Czym naprawdę jest streetfood i dlaczego jest tak popularny? W Polsce dopiero od niedawna jedzenie uliczne przeżywa swój renesans. Coraz więcej osób chwali sobie tego typu posiłki. Dlaczego? To świetny sposób, by spędzić czas z rodziną i przyjaciółmi, podzielić się nowymi doświadczeniami i jednocześnie nie stracić...

  • 11 października ukaże się książka WEGANONA, czyli Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Tylko w tej książce znajdziecie to, czego nie ma w innych książkach wegańskich – przepisy na zdrowe smakołyki. Od samego patrzenia na przepisy ślinka cieknie! Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy....

  • Karnawał to czas zabawy i radości. Ważną częścią każdego udanego przyjęcia jest także pyszne jedzenie. Jeśli właśnie planujesz imprezę i poszukujesz kulinarnych inspiracji, sprawdź, co proponuje mistrz sztuki kucharskiej Mateusz Gessler, Ambasador Centrów Handlowych Pasaż Tesco. Najprostszym rozwiązaniem na spotkanie ze znajomymi będą ciekawe przekąski. Najlepiej, aby takie mini dania były zróżnicowane pod względem smaków (wytrawne i słodkie) oraz sposobu podania (na zimno i na ciepło). Oto...

  • Lawenda kojarzy się z pięknym zapachem i kwiatami o niezwykłym kolorze. Większość z nas chętniej widzi lawendę we flakonie niż na talerzu. Ale czy słusznie? Jak wykorzystać lawendę w kuchni?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Lawenda ma niezwykły smak, dzięki któremu można wzbogacać wiele potraw - od mięs zaczynając, na słodkich deserach kończąc. Można używać świeżo zerwanej lawendy, wprost z ogródka lub suszonej (możesz ją kupić w sklepie lub ususzyć samodzielnie w domu). Bo oprócz niezwykłego smaku...

  • Te pyszne słodkości dotarły do nas z Litwy, chociaż przygotowywano je także w Niemczech. Kształtem przypominają wstążkę, stąd ich polska nazwa, zapożyczona z francuskiego "faveur", czyli wąska wstążeczka. Fot. 123RF/Picsel Te urocze ciasteczka funkcjonują w naszym kraju pod dwiema nazwami. Jedni nazywają je faworkami, drudzy chrustami, a jeszcze inni stosują obie nazwy wymiennie. Możemy też spotkać się z określeniem "kociewskie grochowinki" - tak nazywały się pierwsze polskie faworki,...

  • Ciekawi was, co jedzą mieszkańcy Westeros? Jakie dania zaserwowano w czasie Krwawych Godów? Czym raczy się Daenerys? Specjalnie dla was się tego dowiedzieliśmy! fot. HBO "Gra o tron" od 2011 roku zdobywa rzesze fanów. Ten fantastyczny serial powstał na podstawie sagi George'a R. R. Martina "Pieśń lodu i ognia". Akcja rozgrywa się w czasach "średniowiecznych", podlanych sporą ilością magii, tak jak w przypadku większości powieści fantastycznych. Uczty - zarówno w książkach, jak i w serialu -...

  • Druga część "Zielono i zdrowo" przygotowana w tej samej konwencji stylistycznej. Przepisy na proste smoothies, zdrowe koktajle z popularnych owoców, energetyzujące pomysły na śniadanie, desery i jako posiłek w trakcie dnia w jednej książce wydawnictwa Buchmann. Koktajle wzbogacają drogę do zdrowego odżywiania, urozmaicają codzienne menu w sposób ciekawy smakowo i bardzo prosty. Smoothies lubią dzieci i dorośli. Książka przypadnie do gustu zarówno osobom, które dopiero zaczynają przygodę ze...