• Informacje na temat:

    lasagne z miesa mielonego

Przepisy na temat: lasagne z miesa mielonego
  • Kalafiorowo-szpinakowa z mięsem i oscypkiem

    Składniki na 4 porcje: 30 dag mieszanego mięsa mielonego 1 mały kalafior 60 dag szpinaku 1 cebula 3 łyżki oleju 6 ząbków czosnku 3 dag masła 300 ml bulionu warzywnego 1 duża puszka pomidorów po 30 dag oscypka i sera gouda 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego 20 płatów makaronu lasagne gałka muszkatołowa sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Szpinak przebierz, opłucz...

  • Jedno z ulubionych dań mojej córki :)

  • Lasagne z mięsem i pieczarkami - Kaśka

    Składniki: 0,75 kg chudego mielonego mięsa wołowego, 1 szklanka posiekanej cebuli, 6 ząbków czosnku (wycisnąć), 1 litr soku warzywnego (lub pomidorowego), 0,40 kg pieczarek (pokrojonych na plasterki), 0,25 kg przecieru pomidorowego, 3/4 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki oregano, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżeczka pietruszki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu, 1 opakowanie lazanii (nie gotować...

  • Lasagne to ulubione tzw. jednogarnkowe danie obiadowe mojej rodziny, bardzo sycące, najlepsze do spożycia na świeżo.

  • Składniki na masę mięsną: - 1/2 kg mielonego mięsa (próbowałam różne: wieprzowe, wołowe, mieszane, mielone przeze mnie i kupowane gotowe. Najczęściej używam mielonego z łopatki lub szynki(...) wino. Na końcu wycisnąć czosnek i wszystko dobrze wymieszać. Mamy wspaniały sos boloński do spaghetti. Jednak do lasagne, trzeba zagęścić ten sos mąką i chwilę pozostawić na ogniu. Sos beszamelowy...

  • Historia lasagne sięga jeszcze czasów starożytnych. Prawdopodobnie to Rzymianie są autorami tej potrawy. Co ciekawe, samo słowo lasagne pochodzi z języka greckiego i oznacza naczynie, w którym danie było początkowo przygotowywane. Prawdziwy przełom w przyrządzaniu dania nastąpił pod koniec XVII wieku. Wtedy to zaczęto stosować sos pomidorowy, który zrewolucjonizował całą kuchnię Półwyspu Apenińskiego, w tym także lasagne. (źródło http://kuchnia.wp.pl/)

  • Makarony na tysiące sposobów, pizze, lasagne - "narodowe" włoskie potrawy są smaczne, zdrowe i lekkie.

  • zdrowa wersja fit lasagne

  • Składniki: - duża marchew, - cebula, - łodyga selera naciowego, - 70 dag mięsa mielonego, - szklanka białego wina, - przecier pomidorowy, - koncentrat pomidorowy, - szklanka mleka, - rozmaryn, papryka Przygotowanie: Dużą marchew ,cebulę i łodygę selera naciowego zemleć lub zetrzeć na drobnej tarce. Podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy, dodać 70 dag mieszanego mięsa mielonego, smażyć...

  • przepyszne,dla miłośników makaronu,

Artykuły na temat: lasagne z miesa mielonego
  • Klasyczne lasagne z mięsem

    Składniki: Makaron do lasagne Mleko Sos boloński Mięso mielone Ser i bazylia Mąka pszenna Masło Oliwa z oliwek Pieprz Sól Na sos beszamelowy: roztop masło w rondlu, stopniowo dodawaj mąkę, mleko, zmniejsz ogień i mieszaj do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzej oliwę, przesmaż mięso mielone, dodaj sos boloński. Dopraw solą i pieprzem.  Natrzyj formę...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Zapiekanka á la lasagne

    Mięso umyj i zmiel dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. Stwórz gęsty, aromatyczny sos. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż mięso. Dodaj puszkę pomidorów i przyprawę do lasagne. Całość wymieszaj(...) do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 200°C przez 45 minut. Aby ser się zapiekł, 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię. Tak przygotowana lasagne idealnie smakuje posypana...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Lasagne w trzech kolorach

    ...mozzarelli. Lasagne wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 45 minut.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Miel i smaż

    ...czy lasagne. Pieczarki nadziewane mielonym Składniki na 4 porcje: 8 dużych pieczarek, 30 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 1/2 czerwonej papryki, 1 szkl. przecieru pomidorowego, 5 łyżek(...)Pojawia się w różnych formach w większości kuchni świata. W Meksyku z mięsa mielonego przygotowuje się głównie chilli con carne, czyli... gulasz z dużą ilością papryki i czerwonej fasoli. Serwowane...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z założeń...

  • Lasagne na słono i słodko

    Szerokie płaty makaronu lasagne to pole do popisu dla lubiących kreatywność kucharzy.

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...