• Informacje na temat:

    lasagne z grzybami i mięsem

Przepisy na temat: lasagne z grzybami i mięsem
  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami...

  • Warte wypróbowania!

  • Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z kurczakiem i grzybami"

  • dla miłośników szpinaku i grzybków :)

  • Smaczny pomysł na "Lasagne z mięsem"

  • przepyszne,dla miłośników makaronu,

  • Danie przepyszne i bardzo syte,polecam na sobotni obiad albo spotkanie z przyjaciołmi :-)

  • Drazni kubki smakowe tak,że nie możesz się od niej oderwać !

  • Lasagne to ulubione tzw. jednogarnkowe danie obiadowe mojej rodziny, bardzo sycące, najlepsze do spożycia na świeżo.

  • Jedno z ulubionych dań mojej córki :)

Artykuły na temat: lasagne z grzybami i mięsem
  • Kukurydziane żniwa

    Gotowane kolby, popcorn i płatki śniadaniowe to zamorscy przybysze, do których większość z nas zdążyła się już przekonać. Pora poszerzyć wiedzę o tym, co dobrego można zrobić z kukurydzy. Pomysły wykiełkują szybko, gwarantujemy. Wystarczy, że zamiast po całe ziarna sięgniesz po drobną kaszę i ugotujesz polentę. A potem przyrządzisz z nią sałatkę, lasagne albo elegancki deser.

  • Jesień to idealny moment, by wybrać się do pobliskiego lasu na grzybobranie. Z pachnących kapeluszy warto przyrządzić pyszne dania i cieszyć się smakami, które oferuje las. Szlachetne sosy, aromatyczne farsze, a może popularne zupy grzybowe? Sposobów na wykorzystanie leśnych przysmaków jest mnóstwo - nic tylko palce lizać! Wrzesień i październik to najlepszy czas dla grzybiarzy. To właśnie wtedy polany zasiane są rudymi kurkami, a w lasach dojrzewają brązowe kapelusze maślaków, które tylko...

  • Makaron na stół!

    ...jest używany do zup lub jako dodatek do sałatek. Cannelloni , czyli duże rurki służą do zapiekania i nadziewania farszami. Łazanki podawane są z kapustą, grzybami, jako dodatek do zup lub element zapiekanek. Świdry i pióra są pyszne z warzywami, mięsem i sosem, na ciepło lub w sałatkach. Nitki i krajanka to klasyczne dodatki do zup. Kokardki - do sałatek lub jako główne danie...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, w naszym magazynie znajdziecie moc wyjątkowych inspiracji. Przepisy pochodzą z bezpłatnego Magazynu Smaker - kliknij, aby zobaczyć jego pełną wersję Pęczotto grzybowe 200 g kaszy pęczak 80 g chudego boczku w plasterkach 200 g grzybów leśnych 1 cebula 2 ząbki czosnku Natka pietruszki do dekoracji 800 ml bulionu grzybowego (może...

  • Dynia na słono i słodko

    Lasagne z szynką, szałwią i ricottą 1. Rozgrzej piekarnik do  200 st. C. Dynię umyj i pokrój razem ze skórą na cztery kawałki. Posmaruj je oliwą z oliwek, ułóż na blasze do pieczenia i wstaw  do piekarnika na 30 minut. 2. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Włóż do niej płaty lasagne i po 30 sekundach wyłów je łyżką cedzakową. Ułóż na  blacie lub ściereczce kuchennej obok siebie, żeby się...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....

  • Cudeńka z makaronu

    Spaghetti z mięsem Przygotowanie: 30 minut. Porcja: 530 kilokalorii. Składniki na 4-5 porcji: - 20 dag makaronu spaghetti - 50 dag mielonego mięsa wieprzowego np. z szynki - 1 duża(...) sosem mięsno-pomidorowym i posyp starty serem. Rada: Danie można ozdobić świeżymi listkami oregano lub bazylii. Lazania z grzybami Przygotowanie: 80 minut. Porcja: 310 kilokalorii...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Księga smaków: Kapusta kiszona

    ...przyspiesza przemianę materii, działa przeciwzapalnie i oczyszczająco. Ma wprawdzie minus - powoduje wzdęcia, ale można temu zapobiec, dodając do niej kminek. Z lasagne i grzybami To genialne(...) kapustę. Wymieszaj, dodaj ulubione grzyby, znów wymieszaj i dopraw pieprzem i odrobiną chili. Makaron lasagne (bez gotowania) ułóż na blasze. Nakładaj warstwę kapusty, warstwę ostrego sera i znowu makaron...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...