• Informacje na temat:

    lasagne z groszkiem

Przepisy na temat: lasagne z groszkiem
  • Włoskie smakołyki

    ...pomidorem. Lasagne bolognese Sposób przygotowania Zeszklij na oliwie posiekaną cebulę. Dodaj startą marchew, posiekaną łodygę selera i boczek. Wrzuć mięso. Smaż kilka minut. Wlej(...), białym pieprzem i gałką. Porcję beszamelu wylej na spód formy. Układaj na przemian makaron, sos boloński, beszamel, posiekaną bazylię do smaku i parmezan. Piecz lasagne 45 min w 180 st...

  • Lasagne robię już nie pierwszy raz, jednak za każdym razem przygotowuję ją z sosem beszamelowym. Składniki, które akurat mam w lodówce pasują do jasnego sosu. Ale tak to już jest... zamiast zrobić na początek tradycyjną z mięsem i pomidorowym sosem ja od razu zaczynam kombinować. Do tej pory każda, jaką zrobiłam była głównie warzywna. Mam więc motywację na następny raz do stworzenia wersji mięsnej :)

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    ...z łyżeczką oleju, osącz, połącz z tuńczykiem i ulubionymi ziołami. Zapiekanka z rybką Możesz przygotować ją na bazie makaronu (np. lasagne lub innego) czy ziemniaków, dodając tuńczyka. Osączoną rybę...

  • przepyszne,dla miłośników makaronu,

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...makaron spaghetti. Gotować, aż zmięknie, odcedzić na sicie. Położyć na talerzach, polać gorącym sosem, posypać żółtym serem. Czas przygotowania 25 minut Propozycja 8. Lasagne Składniki na 6 porcji: - 1/2 opakowania lasagne, - 1 kg świeżego lub 2 paczki mrożonego szpinaku, - 20 dag żółtego sera, - cebula, łyżka bazylii, 4 łyżki mąki, - 2 ząbki czosnku, szklanka mleka, - 3 jajka, 2 łyżki...

  • Danie przepyszne i bardzo syte,polecam na sobotni obiad albo spotkanie z przyjaciołmi :-)

  • Drazni kubki smakowe tak,że nie możesz się od niej oderwać !

  • Przepis z włoskiej książki kucharskiej;)

  • Jedno z ulubionych dań mojej córki :)

  • Lasagne to ulubione tzw. jednogarnkowe danie obiadowe mojej rodziny, bardzo sycące, najlepsze do spożycia na świeżo.

Artykuły na temat: lasagne z groszkiem
  • Wiosenne lasagne

    ...wsypać starty na grubej tarce ser, mieszać do rozpuszczenia. Doprawić. 3. Wysmarować masłem formę do zapiekania, położyć 3 płaty lasagne. Polać 1/4 sosu, przykryć kapustą, szparagami i groszkiem...

  • Bo rybka lubi pływać... Przyjęło się, że śledzie najlepiej smakują z kieliszkiem wódki, trzeba jednak pamiętać, że alkohol powoduje spadek wartości odżywczych ryby. Składniki: Solony filet ze śledzia norweskiego 2 buraki ćwikłowe 2 marchwie 2 ziemniaki 2 kiszone ogórki 1 cebula Garść zielonego groszku - z puszki lub mrożonego Olej słonecznikowy 500 ml bulionu warzywnego lub rybnego Kwaśna śmietana Przygotowanie: 1. Marchew, buraki i cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na oleju na...

  • Tarta – crumble z rabarbarem i menu na nadchodzący tydzień

    ...– kiedyś kucharka musi odpocząć ! -          dorsz w sosie cytrynowym ryż z warzywami : młodym groszkiem i cukinią – w poniedziałek -          We wtorek zrobię Lasagne po bolońsku – będzie na dwa(...) z młodym groszkiem et voilà!

  • Zastanawialiście się kiedyś dlaczego, gdy byliście dziećmi Wasze Babcie i Mamy usilnie nakłaniały Was do jedzenia zielonego groszku, i dlaczego powinniście być im za to wdzięczni? Jeśli nie wiecie, spieszymy z odpowiedzią! Fot. 123RF/Picsel Zielony groszek przybył do nas z Azji, jest rośliną jednoroczną, a jego plony zbierane są na przełomie czerwca oraz lipca i tylko w tym okresie można jeść go na surowo. Po tym czasie najlepiej korzystać z mrożonego produktu. Należy do rodziny roślin...

  • Smaki lata: złote kurki

    ...st. C. piekarniku przez 10-15 min (do ścięcia jajek). Podawaj na liściach sałaty z pomidorami, polane przygotowanym wcześniej sosem winegret. Grzybowe lasagne Składniki na 4 porcje: dag masła, 5 dag mąki tortowej, 500 ml mleka, sól, 1 cebula, 2 gałązki selera naciowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 50 dag mieszanki grzybów (kurki, podgrzybki, pieczarki), 20 dag słoniny, 20 dag makaronu lasagne...

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Piotrek zaprezentował swój autorski przepis na tort bezowy. Składniki 12 białekszczypta soli himalajskiej550 g drobnego cukru białego500 ml śmietanki 36%75 g cukru pudru500 ml serka mascarpone500 g malin400 g jeżyn400 g czerwonej porzeczki6 marakuj5 pnączy groszku cukrowego do dekoracji10 kwiatów kocimiętki do dekoracji Wykonanie Białka ubić ze szczyptą soli himalajskiej, następnie dodać po jednej łyżce cukru. Masa musi być błyszcząca. Gdy będzie gotowa,...

  • Pamiątki z wakacji

    .... Klasyczne lasagne Składniki na 4 porcje: cebula, ząbek czosnku, 2 marchewki, 50 g wędzonego boczku, 2 łyżki oliwy, 500 g mięsa mielonego, łyżka koncentratu pomidorowego, puszka krojonych pomidorów, sól, pieprz, łyżeczka suszonych ziół, 50 g masła lub margaryny, 50 g mąki, 500 ml bulionu, 500 ml śmietanki kremówki, 150 g tartego parmezanu, gałka muszkatołowa, 9 płatów makaronu lasagne...

  • Siła, zdrowie i piękny wygląd? Czy wiecie jakie warzywo może zagwarantować wam to wszystko? Mowa oczywiście o niedocenianej kalarepie, która skrywa w sobie prawdziwą bombę witaminową. Jeśli do tej pory nie uwzględnialiście jej w diecie, to już najwyższy czas to zmienić. Wasz organizm z pewnością będzie wam za to wdzięczny. Fot. 123RF/Picsel Jest wiele powodów dla których powinniśmy polubić kalarepę. Jednym z najważniejszych jest jej pozytywny wpływ na zdrowie. Czy wiedzieliście, że nieduża,...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ..., polać gorącym sosem, posypać żółtym serem. Czas przygotowania 25 minut Propozycja 8. Lasagne Składniki na 6 porcji: - 1/2 opakowania lasagne, - 1 kg świeżego lub 2 paczki mrożonego szpinaku(...) jajka. Smażyć, aż się zetną. Do formy posmarowanej masłem kłaść kolejno płaty lasagne i szpinaku. Polać sosem pomidorowym, posypać startym serem. Zapiekać 30 - 40 minut, aż makaron będzie miękki...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...