• Informacje na temat:

    lasagne wielowarzywna

Przepisy na temat: lasagne wielowarzywna
Artykuły na temat: lasagne wielowarzywna
  • Większość list, zawierających najpopularniejsze dania świata, otwierają potrawy makaronowe. A mówiąc o makaronach, nasze myśli w sposób naturalny wędrują do Włoch. Oto lista makaronowych dań, które każdy z nas powinien znać Włoskie pasty pokochał cały świat, gdyż łączą w sobie prostotę, harmonijne smaki oraz poszanowanie do rodzimych produktów. Nic więc dziwnego, że wielu z nas, chcąc przygotować naprawdę dobre danie makaronowe, sięga właśnie po receptury, pochodzące z Półwyspu Apenińskiego....

  • Zakończyliśmy pierwszy tydzień konkursu na zdjęcie, którego królem jest makaron Barilla! Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas propozycje na przepyszne dania z makaronem w roli głównej. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pani Justyny W. z Poznania. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla,...

  • Wyłoniliśmy zwycięzcę, do którego powędruje znakomity blender Multiquick 3 firmy Braun oraz zestaw książek na temat przetworów. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Zdradziliście nam mnóstwo patentów na to, by zimowe przetwory miały niepowtarzalny smak. Spośród wszystkich propozycji wybraliśmy trzy. Mamy zaszczyt przedstawić laureatów konkursu:   Pierwsze miejsce: Blender Multiquick 3 firmy Braun oraz zestaw książek na temat przetworów przyznaliśmy Pani Annie S. "Jak...

  • Jeżeli sądzisz, że wszystkie książki kucharskie są takie same, a każdy przepis można znaleźć w internecie, jesteś w błędzie... „Kuchnia włoska" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, dzięki której gotowanie z codziennego obowiązku przerodzi się w prawdziwą sztukę i wielką przyjemność. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „w...

  • Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska! fot. Bernard Hołdys Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!   1. Moja ulubiona potrawa...

  • „Less is more” to coraz bardziej popularne określenie, które można przetłumaczyć jako „im mniej, tym lepiej”. Nieprzypadkowo obecnie również w kuchni wielu stara się sięgać po coraz mniejszą ilość komponentów. Po latach używania i nadużywania różnych produktów coraz większym uznaniem cieszy się przekonanie, że dla polepszenia jakości życia potrzeba powrotu do umiaru, do ponownego zasmakowania poszczególnych składowych potraw (zebranych lub złowionych), „do korzeni", bez zakrywania smaku zbyt...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Wytrawnie czy słodko? My już wiemy jaki smak lubicie najbardziej! Zobaczcie odpowiedzi, które nagrodziliśmy znakomitymi książkami wydawnictwa RM. Bardzo dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Spośród wszystkich odpowiedzi wybraliśmy cztery. Poznajcie zwycięzców konkursu. Książka z wytrawnymi przepisami wędruje do: Pani Anety "Chciałabym wygrać książkę „Ciasta i desery". Podarowałabym ją mojemu mężowi, który niedawno odkrył w sobie duszę cukiernika. Po dwóch udanych wypiekach...

  • - A właśnie tajemnica naszej kuchni wywodzącej się z biedy, tkwi w prostocie. Sekret smaku natomiast w składnikach wysokiej jakości, dojrzewających na słońcu - Tak o swojej kuchni mówią Włosi, którzy jeść pizze i pastę zaczęli dopiero w XIX wieku. W pierwszych wiekach istnienia Rzymu, jadano to, co można było przyrządzić, dzięki uprawie ziemi i hodowli bydła. Potrawą narodową była zwykła "papka" - gęsta i rozgotowana, ze zmielonego prosa, jęczmienia, pszenicy lub roślin strączkowych. Sztuka...

  • Zapiekanka to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza gdy nie mamy zbyt wiele czasu. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki, a reszta dzieje się sama. Który z przepisów naszych użytkowników wypróbujesz jako pierwszy? Fot. 123RF Polacy uwielbiają zapiekanki. To bardzo prosty sposób na przygotowanie szybkiego obiadu ze składników które akurat mamy pod ręką. Wystarczy tylko szczypta wyobraźni, a pyszne danie przygotuje się właściwie samo. Brakuje wam pomysłu? Zawsze możecie zdać się na sprawdzone...