• Informacje na temat:

    langosz nadziewany

Przepisy na temat: langosz nadziewany
  • Węgierski placek. Bardzo smaczny i syty. Mnie najbardziej smakuje z sosem śmietanowo- czosnkowym i serem żółtym. Można go przyrządzać z dowolnymi sosami i gulaszami.

  • czyli węgierski placek drożdżowo-ziemniaczany smażony na głębokim tłuszczu

  • Placki drożdżowe z patelni,pyszne i proste w przygotowaniu,można je podawać z różnymi dodatkami,skradły moje serce :-)

  • Specjalność kuchni węgierskiej, ale często też słowackiej i czeskiej. Ja proponuję swoją wersję z mąką orkiszową, żółtym serem i kiełbasą.

  • Smaczny pomysł na "Langosz z serem"

  • z prawdziwą niespodzianką w środku

  • Pyszny schab, na sam widok ślinka leci.

  • Przepis pochodzi z książki "Kuchnia europejska",jest troszkę zmieniony ale danie smakowało wszystkim.

  • Staropolski przepis, czyli schab ze śliwkami i czosnkiem. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, z pieczywkiem. Polecam na świąteczny obiad.

  • PYSZNE I EFEKTOWNE DANIE KTORE POSMAKOJE NAWET WYBREDNYM.POLECAM

Artykuły na temat: langosz nadziewany
  • W czwartym odcinku Gosia Molska poprosiła uczestników o przygotowanie wytrawnych, azjatyckich bułeczek baozi. Zobacz przepis i przygotuj je samodzielnie w domu. Ciasto: 10g świeżych drożdży 50g cukru 150g wody 300g mąki pszennej 450 1 łyżka oleju arachidowego   Przygotować zaczyn z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 30 ml wody i szczypty mąki. Odstawić by zaczął pracować. Aktywny zaczyn połączyć z resztą składników ciasta. Wyrobić elastyczne, sprężyste ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 30...

  • Turyści chętnie odwiedzają Węgry w czasie wakacji. Kraj ten przyciąga swoim niezwykłym klimatem i pyszną, niepowtarzalną kuchnią, w której królują kiełbasy, salami i różne odmiany papryki. Oto kilka tamtejszych dań, które naprawdę warto poznać. Fot. 123RF/Picsel Polacy darzą Węgrów niezwykłą sympatią. Wpływ na to ma chociażby nasza wspólna historia, ciekawa kultura węgierska oraz niezbyt duże oddalenie obu państw. Wielu z nas bardzo ceni sobie również madziarską kuchnię, która obfituje w syte...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Wiele osób myśląc „streetfood” ma przed oczami niezdrowe, masowo przyrządzane jedzenie w sieciowych lokalach typu fastfood. Na szczęście nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Czym naprawdę jest streetfood i dlaczego jest tak popularny? W Polsce dopiero od niedawna jedzenie uliczne przeżywa swój renesans. Coraz więcej osób chwali sobie tego typu posiłki. Dlaczego? To świetny sposób, by spędzić czas z rodziną i przyjaciółmi, podzielić się nowymi doświadczeniami i jednocześnie nie stracić...

  • W końcu nadeszła długo wyczekiwana przez wszystkich wiosna, a wraz z nią nowalijki oraz inne sezonowe przysmaki. Doskonale widać do na przykładzie przepisów, które najbardziej zainteresowały was w maju. Chociaż pogoda w maju nas nie rozpieszczała, użytkownicy Smakera, wbrew aurze, postanowili zaprosić wiosnę na talerze. W ich majowym menu znalazło się mnóstwo ciekawych i sezonowych przepisów, doskonale sprawdzające się w czasie pikników i wypadów poza miasto. Nie zabrakło lekkich sałatek,...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Deskę serów, pasztet z wątróbki czy coś na słodko? Co podać do gruzińskiego wina? Idąc za tradycją gruzińskiej kuchni warto postawić na Chaczapuri, najbardziej popularne gruzińskie danie. Danie nie jest trudne w przygotowaniu, jest placek z ciasta drożdżowego, zazwyczaj nadziewany serem. Jego wariacje zależą od regionu. W najbardziej klasycznej i najprostszej wersji chaczapuri ma jedynie nadzienie serowe i odrobinę sera na wierchu, posypanego przed upieczeniem. Bardziej bogata wersja placka...

  • Kuchnia kaukaska to zdrowa i przyjemna odmiana od burgerów, potraw włoskich czy dań pochodzących z kuchni azjatyckiej. Jest unikalnym połączeniem smaków. Niezwykłe dania składają się z wyjątkowych kompozycji składników: aromatycznych przypraw, mięs, regionalnych owoców i warzyw. Sprawdź, co warto zjeść, by zasmakować smaków prawdziwej kuchni kaukaskiej. Fot.Materiały prasowe Aromatyczne przyprawy, dodatki w postaci orzechów, octu i ostrych past paprykowych powodują, że tradycyjne dania...

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie wędlin na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie...

  • Na świątecznym stole nie może zabraknąć wędlin! Oczywiście, te domowej roboty są znacznie smaczniejsze niż te kupowane w sklepach, a ponadto doskonale wiemy co się w nich znajduje. Jeśli sądziliście, że przygotowanie domowych wędlin jest trudne, użytkownicy Smakera sprawią, że zmienicie zdanie. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie wędlin na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami,...