• Informacje na temat:

    laleczki w babeczkach

Przepisy na temat: laleczki w babeczkach
  • pycha:)rewelacja jako ciasto dla dziewczynki na urodziny:)

  • Torcik urodzinowo-imieninowy dla dziewczynki z laleczka w dekoracji. Tart z bardzo delikatnego biszkopta. z masą mocno owocowa, /truskawkowa i borówkowa / Bardzo łatwy w wykonaniu.

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka krabowa w babeczkach"

  • szybkie,smaczne

  • Takie babeczki zawsze kupowałam w cukierni ale od pewnego czasu robię je w domu. Są bardzo proste :)

  • Dla osób które nie chcą mieć nadzienia w środku

  • Bardzo proste w wykonaniu, a smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym! :) Idealne na przyjęcie urodzinowe lub na Wielkanoc zamiast tradycyjnej wielkanocnej babki :)

  • Wspaniały deser.

  • Babeczki. Ponoć piękniejsze siostry mufinek. Moje nie są za piękne. Ozdobione bezkształtną breją czekoladową i kajmakową. Ale za to jaką pyszną breją! Babeczki powstały na bazie piwa typu stout i inspirowane są połączeniem smakowym ciasta milionera. I, o mamo, są warte milionów!

  • Pyszne, mięciutkie i aromatyczne!!

Artykuły na temat: laleczki w babeczkach
  • Wzór na ideał

    Jak wygląda kobieta idealna? Na co zwracają uwagę mężczyźni? Wolą chude modelki czy pełne kobiece kształty? Za jakimi dziewczynami oglądają się na ulicy? Zapytałyśmy panów o to, co jest dla nich atrakcyjne u przedstawicielek płci pięknej.

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Przysmak ten zrodził w XIX wieku. Wbrew pozorom nie stało się to w Ameryce, a w Anglii, gdzie na pomysł pieczenia babeczek z dodatkami wpadła służba. Początkowo muffinki powstawały z resztek, takich jak chleb z poprzedniego dnia, kawałki ciast, zgniecione ziemniaki, czy też resztki mięs zebrane ze szlacheckich stołów....

  • ... czeko ... czeko ... czekolada ...

    ... byla kiedys taka piosenka ... starsze pololenie na pewno pamieta ... no wiec spiewajaco o trzecim i niestety ostatnim dniu dla lasuchow czekoladowych....

  • W kolejnym odcinku "Bake off Junior" uczestnicy będą musieli wykazać się znajomością kilku technik kucharskich. Czy wszystkim uda się upiec tartę i przygotować bajkowe babeczki? W poprzednim tygodniu jednego z najsłodszych programów telewizyjnych juniorzy zmierzyli się z bardzo trudnym wypiekiem, którego perfekcyjne przygotowanie może sprawić kłopot niejednemu dorosłemu! Dzieci miały za zadanie przygotować "drip cake" - tort dekorowany polewą, która ściekając po krawędziach, tworzy "sople"....

  • Spróbujcie przygotować świąteczne babeczki według przepisu jurorów "Bake Off - Ale Ciacho!" - Gosi Molskiej i Krzysztofa Ilnickiego. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc. Gniazdka z białej czekolady 175 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g masła 150 g cukru drobnego 2 jajka 3 łyżki mleka ekstrakt waniliowy wg uznania szczypta soli Połączyć przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Nie przestając ubijać, dodawać po jednym jajku oraz...

  • Pokochałyście zabawną i niewydarzoną Bridget Jones? Poznajcie rezolutną Issy Randall. Issy ma 31 lat, pracuje w międzynarodowej korporacji i po uszy zakochała się w swoim szefie. Tak naprawdę ma z nim romans, tylko nikt o tym nie wie. Ups! Już nie! Issy właśnie została zwolniona z pracy i wszystko się wydało. I co teraz? Co prawda, Issy ma pewien talent, odziedziczyła go po dziadku, a wszyscy przyjaciele i znajomi tylko oblizują się ze smakiem... Tak, Issy potrafi wypiekać prawdziwe cudeńka....

  • Na ekologicznej mapie Polski, a dokładnie w Łodzi, pojawiło się nowe miejsce, w którym znaleźć można wszystko co zdrowe i ekologiczne. Od 6 lipca w każdą sobotę w centrum miasta, na terenie strefy OFF Piotrkowska, organizowany jest Eko Targ z ekologiczną żywnością, ale nie tylko. W wielu polskich miastach powstały już miejsca, w których kupić możemy ekologiczne produkty prosto od producentów. Inicjatywy te cieszą się dużym zainteresowaniem. Teraz czas przyszedł także na Łódź, w której Eko...

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. O czym mowa? Oczywiście o deserze. Oto nasze propozycje na desery, które są smaczne i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z nas doskonale zna to uczucie, gdy nachodzi nas nagła ochota na coś słodkiego. W takiej sytuacji mało kto zaczyna przygotowywać ciasto lub inny skomplikowany deser, który pozwoli nam zaspokoić zachciankę już po...

  • Obecny niemal na każdym amerykańskim stole - w Polsce nadal traktowany jako egzotyka. Czym jest syrop klonowy i dlaczego powinniśmy po niego sięgnąć? Fot. 123RF/Picsel Syrop klonowy powstaje z soku klonowego. Pierwotnie zbierany przez Indian, dziś stanowi istotny element amerykańskiego przemysłu spożywczego. Zbierany już mechanicznie, a następnie przetwarzany, obecny na każdym stole w Stanach, zwłaszcza w porze śniadaniowej. Czy słusznie kojarzymy go z kalorycznością? By odpowiedzieć na to...

  • Tym razem uczestnicy spróbują przygotować znakomite wuzetki i karpatki w postaci eklerki. Czy wszyscy poradzą sobie z tymi wypiekami? Oglądajcie ich zmagania o 15:15 w TVP2! Mali cukiernicy w poprzednim odcinku, w konkurencji technicznej zmierzyli się z bardzo trudnym, jak się okazało zadaniem. W menu bowiem zagościła tarta z warzywami. Jurorzy podzielili uczestników na dwie grupy: ogórków i pomidorów. Dzieci z drużyny ogórków musiały przygotować tatrę według przepisu Krzysztofa Ilnickiego...