• Informacje na temat:

    laktoza po upieczeniu

Przepisy na temat: laktoza po upieczeniu
  • Smaczny pomysł na "Kurczak upieczony na butelce"

  • prosty w wykonaniu niedrogi i uniwersalny

  • Sandacza oczyść, natrzyj przyprawami oraz tunezyjską cytrynową oliwą z oliwek. Obsyp obficie natką pietruszki, oraz obłóż plastrami cytryny. Jeszcze raz danie polej oliwą, aby po upieczeniu powstał aromatyczny sos. Zapiecz całość w piekarniku.

  • Pyszne połączenie mięska i warzyw :)

  • Pyszne żeberka w aromatycznym sosie.

  • Moje tartaletki są niezwykle aromatyczne i eleganckie, a zarazem proste i naturalne. Tak według mnie smakuje Francja. Przepyszne kruche ciasto, delikatny serowy farsz z dodatkiem wędzonej ryby, czy pikantnego chilli. Danie prosto z paryskiej restauracji.

  • nowy sposób na buraka, w egipskiej wersji

  • Dla mnie najlepszym lekarstwem na stres i zmęczenie jest taka precyzyjna robota, wymyślanie czegoś, poprawianie. Jakiś czas temu natknęłam się na tort w kształcie prosiaka, miał swój urok. Nie mogłam być gorsza :) Jednak postanowiłam zrezygnować z ciężkiej i słodkiej masy cukrowej i tort wykończyć kremem. Wiem, że wydaje się być skomplikowany, ale takim nie jest. To tylko kwestia precyzji i czasu poświęconego na wygładzanie detali. Przygotowałam zdjęcia krok po kroku, które wiele mam nadzieję...

  • Cottage pie typowa angielska zapiekana z mięsem mielonym wołowym, obowiązkowo z marchewką, zielonym groszkiem i cebulą, a na wierzchu pirre z ziemniaków. Ja robię ją pierwszy raz, ale jak na pierwszy raz wyszła mi rewelacyjnie. Mój mąż który uwielbia wołowinę i ziemniaki był zachwycony. Zapiekanka bardzo sycąca i rozgrzewająca idealna na te mroźne dni

  • Jest wyjątkowo smaczna zaskoczyła mnie w pozytywnym słowa znaczeniu ,zawsze jadłam tradycyjne rolady ,które szczerze uwielbiam .Jednak postanowiłam wypróbować nowy sposób ich przyrządzenia i teraz często będą gościły na Moim talerzu :)

Artykuły na temat: laktoza po upieczeniu
  • Diety lecznicze: Modne, ale czy dobre dla każdego?

    Kiedyś dieta miała tylko odchudzać. Dziś ma też dbać o nasze zdrowie. Problem w tym, że stosowanie niektórych diet leczniczych stało się po prostu modne. Przedstawiamy najpopularniejsze i wyjaśniamy, kto powinien je stosować.

  • Chyba nikt nie wyobraża sobie świąt bez pierniczków - czy to zawieszonych na choince, czy posklejanych lukrem w formę chatek z piernika, czy też wypełniających wielką, ciasteczkową puszkę. Niektóre przepisy wymagają pieczenia nawet na cztery tygodnie przed świętami. Poniżej dowiesz się, jak upiec pierniczki teraz lub na ostatnią chwilę. Fot. 123RF.COM/PICSEL Anna Starmach proponuje kilka pomysłów na przygotowania do wigilijnej kolacji (kandyzowana skórka pomarańczowa, cukier waniliowy) oraz...

  • Układamy jadłospis bez mleka

    Nie wszystkie dzieci mogą jeść słodkie twarożki i pić kakao na mleku. Ale to nie znaczy, że będą gorzej odżywione niż ich rówieśnicy.

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że kontynent ten...

  • Gulasz po Węgiersku to idealne danie na dzieleny obiad w rodzinnym gronie. Składniki: - 600g wołowiny pokrojonej w kostkę cm na cm - 300g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę - 300g cebuli pokrojonej w drobną kostkę - 300g ziemniaków pokrojonych w małą kostkę - Szczypta kminku - 2 kostki paprykowe knorr - 80g maki pszennej - 2 ząbki czosnku - 4 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka Ziela angielskiego - 2 listki laurowe Sposób przygotowania: 1. W garnku o szerokim dnie...

  • Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zaskakujące i dostosowane do potrzeb przeciętnego konsumenta. Jeżeli jednak zamarzy się nam prawdziwa i odpowiedzialna piwna degustacja, a nie kolejne, banalne piątkowe wyjście na piwo, to warto poszukać ciekawszych gatunków. A tych, wbrew pozorom, nie brakuje. W Polsce działa pięć dużych grup piwowarskich, które zapełniają sklepowe półki piwami...

  • Jak, po 18 latach spędzonych w Polsce, Hindus świętuje Wielkanoc? Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji Ganesh, który ostatnio opowiadał nam o swojej przygodzie w Polsce, stawia na kuchnię fusion. Łączenie tradycyjnych światecznych dań z indysjkimi smakami może przynieść zaskakujące efekty. Gotowi na wielkanocny eksperyment? Jesteśmy narodem mocno przywiązanym do tradycji. Niezmiennie celebrujemy swoje święta oraz związane z nimi obrzędy. Tyczy się to w szczególności przyzwyczajeń...

  • Nie pij wody, nie odkładaj łyżki na stół, jedz wszystko, co dostaniesz - nakazy obowiązujące podczas wieczerzy wigilijnej, od wieków zapewniały ludziom zdrowie i pomyślność. Boże Narodzenie kojarzy nam się nie tylko z rodzinną atmosferą i wspólnym spędzaniem czasu, ale przede wszystkim ze wspaniałym jedzeniem. Przysmaki podawane podczas tej wyjątkowej wieczerzy, jadamy zwykle tylko raz w roku. Nie odkładaj łyżki Pokarmy spożywane w czasie wieczerzy wigilijnej mają znaczenie symboliczne....

  • Jak Polska długa i szeroka przy wielkanocnym stole wszyscy podzielimy się jajkiem, ale niektórych potraw skosztujemy tylko w wybranych regionach. Zobacz, jakie dania znajdziesz na stołach w różnych częściach Polski? W dawnych czasach wygląd stołu wielkanocnego - co w pewnym sensie jest oczywiste, zależał od zamożności domu. Inaczej wyglądał stół wielkanocny chłopa, szlachcica, magnata i mieszczanina. W biedniejszych domach do kościoła zanosiło się jedynie chleb, kiełbasę, trochę mięsa i jaj,...

  • W czasie świąt nie myślimy o tym, jak będzie wyglądać nasza sylwetka po dorocznym obżarstwie. Za to po świętach wizja nadmiarowych kilogramów sprawia, że wszyscy nagle chcą przechodzić na restrykcyjną dietę. A głodówka po świętach to najgorsze, co możemy wybrać. Co w takim razie robić? Jak nie przytyć po świętach? / fot. 123rf.com   Oto kilka rad na spokojny powrót "do normalności" po świętach: - Absolutnie nie wolno się głodzić! Układ trawienny i tak będzie obciążony trawieniem...