• Informacje na temat:

    laktoza chipsy

Przepisy na temat: laktoza chipsy
  • Smaczna przekąska która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza hemowego, witamin z grupy B, a nawet jedynym źródłem witaminy B12.

  • chipsy bananowe

  • Propozycja na zdrowe i smaczne chipsy jabłkowe, które są idealne na przekąskę oraz świetnie wpływają na nasz układ trawienny, dzięki wysokiej zawartości błonnika. Chipsy jabłkowe to dobra i zdrowa alternatywa dla sklepowych chipsów ziemniaczanych.

  • Do pochrupania na wieczory zbliżającego się weekendu

  • Czemu kupować w sklepie jak można zrobić w domu.

  • Domowa wersja chipsów

  • Ulubiona przekąska dzieci ;)

  • Szybka, smaczna i zdrowa przekąska :)

  • Witam. Jest to przepis na zdrowsze chipsy. Podane składniki smakowe takie jak mielona papryka można zmienić.

  • Wypróbowany przepis na "Chipsy ziemniaczane"

Artykuły na temat: laktoza chipsy
  • Mamo, odkąd biegasz, nie krzyczysz!

    ...żadnych badań, wystarczy mi obserwacja. Zresztą jestem totalnym przeciwnikiem poczucia winy, chcesz sobie zjeść chipsy, zjedz na miłość boską. Jesteś też zagorzałą przeciwniczką suplementów...

  • Z pewnością każdy z nas zdaje sobie sprawę z faktu, że jedzenie w ogromnym stopniu wpływa na to, jak się czujemy i wyglądamy. Niektóre produkty mogą również w zaskakujący sposób przyśpieszać proces starzenia. Oto niektóre z nich. Niestety, cudowne cofnięcie wskazówek zegara, które odwróci procesy starzenia nie jest możliwe. Możemy jednak odpowiednio wcześnie zadbać o to, by nieco go zahamować i złagodzić. Jak? Kluczem okazuje się odpowiednie odżywanie. Zbilansowana dieta, bogata w składniki...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Mówiąc o serach dojrzewających, zwykle myślimy o Parmezanie lub Grana Padano. Tymczasem tuż za wschodnią granicą Polski produkuje się ser, który jakością nie ustępuje swoim włoskim kuzynom, a dzięki wyjątkowym właściwościom odżywczym jest zdrową przekąską zarówno dla wegetarian jak i osób, które nie tolerują laktozy.P Fot. 123RF/Picsel Wielbiciele tradycyjnych, dojrzewających serów cenią je za niepowtarzalny smak i aromat, ale nie zawsze zdają sobie sprawę z ich właściwości zdrowotnych....

  • Linia chipsów Lay's Strong została wzbogacona o dwa mocne warianty. Konsumenci gustujący w pikantnych smakach mogą teraz wybrać swój własny poziom ostrości. Marka Lay's rozszerzyła linię Lay's Strong o dwa nowe smaki. Do Ostrego Chilli dołączają Mocne Piri Piri i Piekielne Wasabi. "Lay's Strong to prawdopodobnie najmocniejsze chipsy na rynku. W związku z tym adresujemy je głównie do mężczyzn. W tym roku oprócz klasycznego już Ostrego Chilli do kompanii dołączają Mocne Piri Piri i Piekielne...

  • Zbyt duże ilości spożywanego cukru fatalnie wpływają na nasz organizm. Zrezygnowanie z niego może być niezwykle trudne, ale nie niemożliwe. Wykorzystaj nasze porady, a z pewnością ci się uda. Fot. 123RFCzy wiesz ile cukru spożywasz każdego dnia? Prawdopodobnie jest to znacznie więcej niż te dwie łyżeczki, które wsypujesz do porannej kawy. Znajdziemy go niemal wszędzie - w kupnych przekąskach, sałatkach i napojach. Na nasze nieszczęście, w kwestii dodawania cukru do produktów spożywczych...

  • W zdecydowanej większości przypadków, zepsute jedzenie może nam zaszkodzić. Jest jednak grupa produktów, które dzięki procesowi fermentacji, zyskują dużą ilość wartości odżywczych, zabezpieczając nas przed szeregiem chorób. Oto lista pozornie zepsutych produktów, które powinniście włączyć do swojej diety. Kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ odpornościowy. Kwas...

  • Najgłośniejsza polska książka o kuchni roślinnej – teraz w zmniejszonym, poręcznym formacie. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań znajdziecie w bestsellerowej książce Marty Dymek - znanej z programu „Zielona Rewolucja Marty Dymek" twórczyni „Jadłonomii", najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. W książce znajdziecie ponad 100 przepisów na...

  • Ile razy w tygodniu obieramy ziemniaki i wyrzucamy obierki do kosza? Okazuje się, że wykonując tę prozaiczną czynność, popełniamy duży błąd. Oto kilka pomysłów na ich recykling. Fot.123RF/Picsel 1. Płukanka do włosów (za 0 zł) Po gotowaniu obierków ziemniaka przez 30 minut na małym ogniu, czakamy aż woda ostygnie. Wlewamy ją do szczelnego pojemniczka i stosujemy jako płukankę po myciu włosów. To naturalny "ściemniacz" siwych pasemek, dzięki któremu unikamy stosowania chemicznych farb do...

  • Jak z prostych składników zrobić efektowne i pyszne dania? Odpowiedź znajdziesz w debiutanckiej książce kucharskiej Eryka Wałkowicza, stuprocentowego roślinożercy, autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce – erVegan.com. Już 15 marca swoją premierą będzie miała debiutancka książka kucharska Eryka Wałkowicza, dietetyka i autora jednego z najpopularniejszych blogów o kuchni roślinnej w Polsce - ervegan.com. Stuprocentowy roślinożerca i wirtuoz smaków w jednym,...