• Informacje na temat:

    lagodne zalewy

Przepisy na temat: lagodne zalewy
  • Żeberka z chili i tymiankiem

    Żeberka płuczemy, suszymy i kroimy na jednakowe porcje. Z papryczek chili wydrążamy gniazda nasienne, myjemy i drobno siekamy. Wlewamy zimną wodę do garnka, dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet winny, chili i tymianek. Do zalewy wkładamy żeberka i gotujemy 60 do 70 minut, aż mięso będzie lekko odchodzić od kości. Ugotowane żeberka wyjmujemy i schładzamy. Z ketchupu, musztardy, oleju, soli...

  • Łagodny,wspaniały smak,najlepiej wypróbować,polecam.

  • Śledzie po góralsku

    Składniki na 8 porcji: - 30 dag filetów śledziowych w oleju, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki zielonego groszku konserwowego, - 1/2 czerwonej papryki, 2 dymki, - jeden oscypek, - sól, pieprz, - 1/2 łyżeczki cukru, - łyżka oliwy. Przyrządzanie: Filety śledziowe osączyć z zalewy. Jeśli ktoś lubi śledzie bardzo łagodne w smaku, może je wymoczyć około godziny w wodzie i dopiero osączyć...

  • Przepis wart wypróbowania: "Karp z zalewy"

  • Szynka może być podawana na ciepło i na zimno. Dodatkowo na bazie zalewy oraz bejcy w której jest pieczona można sporządzić sos.

  • Szybka,zdrowa i smaczna surówka obiadowa:)

  • Świetna propozycja na dodatek do obiadu do dań mięsnych.Polecam na pewno nie raz zrobicie.

  • Połączenie ryby i grzybków sprawdziło się,dodatek reszty składników również.Bardzo polecam na śniadanie lub kolację:)

  • Pstrąg w galarecie słodko-kwaśniej,tak przyrządzony zachwyci i Was i gości. Delikatna ryba,bardzo smaczna z drobnymi dodatkami daje nam wykwintną przystawkę,którą serdecznie polecam.

  • Smaczny gulasz przy niedużym nakładzie sił i kosztów.

Artykuły na temat: lagodne zalewy
  • Czerwona, żółta, zielona

    ...do smażenia. Ewentualnie: chrupki nachos lub jasne pieczywo. Przygotowanie: Fasolę odcedź z zalewy i odstaw. Cebulę i czosnek obierz z łupin. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Tradycja ma się dobrze

    ...wymieszaj cebulę, szalotkę, czosnek, kapary, oliwki, pieprz z zalewy i zioła prowansalskie. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W dużym słoiku układaj naprzemiennie mieszankę cebulową i śledzie...

  • Dlaczego coraz więcej osób robi wędliny na święta w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi, z niewielką zawartością prawdziwego mięsa... Domowa wędlina będzie nie tylko smaczniejsza, ale i zdrowsza niż sklepowa. Fot. 123RF.COM/PICSEL Dlaczego warto samemu zrobić wędlinę na święta? Sami zobaczcie, co do kupowanych wędlin dodają producenci: Zobacz więcej o oszustwach producentów mięs i wędlin! Przygotowanie domowej wędliny nie jest takie...

  • Odmładzamy organizm na wiosnę

    Feta pokrojonego w kostkę i 10 odsączonych z zalewy oliwek. Przepis na dressing: zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe dlatego działa korzystnie na skórę. Do słoiczka wlej 4 łyżki oleju rzepakowego...

  • Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku. Składniki: 4 filety ze śledzia norweskiego matiasy, 70-80g każdy 2 różowe grejpfruty 1 duże kłącze rabarbaru buraczki ćwikłowe w zalewie 7-8 liści tajskiej bazylii 50 g kiełków słonecznika ziarno sezamowe Marynata: 120 ml wody 60 g cukru Sok z 2 limonek cynamon, goździki, anyż, ziarna kolendry, trawa cytrynowa 60 ml wina ryżowego słodkiego - mirinu...

  • ... gaweda o ... osmiornicy ...

    ...sie krewetki i inne owocki , wszystko razem dogotowuje. La seppia nigdy nie bedzie bardzo miekka. Ale ja lubie jej charakterystyczna twardosc. Wszystko razem wkladamy do zalewy octowej ... ja lubie...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • Na rozgrzewkę

    ...z zalewy, pomidory rozgnieć. Pod koniec gotowania dodaj pomidory wraz z zalewą oraz fasolę. Przypraw. Zupę gulaszową podawaj ze świeżym białym pieczywem. Czas przygotowania: 55 minut 130 kcal/1 porcja...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...