• Informacje na temat:

    labedzi puch placek

Przepisy na temat: labedzi puch placek
  • pyszny placek do kawy i herbaty

  • PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTO

  • Idealny tort dla dziecka na każdą okazję :)

  • Łabędzi Puch- puszysty biszkopt, frużelina malinowa, krem na bazie kajzerek, z wiórkami kokosowymi. Hit każdej uroczystości, wyśmienity na zbliżający się sezon komunijny.

  • Przepis na to ciasto otrzymałam od teściowej mojej sąsiadki. Polecam, ciasto jest naprawdę przepyszne :)

  • Ciasto Pięknie się prezentuje,jest Proste i Tanie,zaintrygowała mnie Masa Bułkowo-Kokosowa,więc postanowiłam przetestować przepis,który pochodzi ze strony Przepisy Joli.

  • Delikatne ciasto kokosowe;)

  • ciasto biszkoptowe z kremem do którego dodajemy kajzerki

  • Pyszne, podzielne ciacho, składające się z kilku, odpowiednio przełożonych ze sobą warst biszkoptu, kokosowego kremu i dżemu, a na wierzchu pokryte pierzynką z podprażonych na patelni wiórków kokosowych.

  • ekskluzywne ciasto - jak wygląda, tak smakuje :) a skład masy zaskoczy wszystkich gości!

Artykuły na temat: labedzi puch placek
  • Lekkie, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba go piec! Składniki: 750 g mascarpone (schłodzony) 2 galaretki cytrynowe 400 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej) 4 łyżki cukru pudru 400 ml wrzątku Skórka z otarta z pomarańczy Ok. 15-18 szt. herbatników 1 mango lub 300 g innych, ulubionych owoców Płatki kokosowe (można zastąpić wiórkami) Wykonanie: Mango obrać, pokroić w cienkie plastry. Płatki kokosowe uprażyć na złoty kolor na suchej...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • W ósmym odcinku "Bake Off Junior" Ania zaprezentowała przepis na miętowy tort bezowy z malinami, udekorowany jadalnymi kwiatami. Beza10 białekszczypta soli 500 g cukru pudru miałkiego2 łyżeczki octu spirytusowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej10 listków świeżej mięty Krem400 ml śmietanki kremówki 30% Sos pistacjowy75 g białej czekolady150 g niesolonych, obranych pistacji200 ml śmietanki kremówki 30% Temperowana czekolada500 g białej czekolady Dekoracja250 g świeżych malin250 g świeżych...

  • Efektowna dekoracja oraz piękna kolorystyka. Oto słodka pizza według Jakuba Jakubowskiego. 5 jabłek płatki migdałów do smaku cynamon mielony do smaku goździki mielone do smaku sok z jednej cytryny Budyń 2 szklanki mleka 1 łyżka masła 3 łyżki cukru waniliowego odrobina wanilii 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 żółtka barwnik niebieski Dekoracja kwiatki dekoracyjne z opłatka biała czekolada Ciasto rozwałkować i przełożyć do blachy. Dwa jabłka obrać, pokroić na cienkie plasterki i położyć na...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Jagoda zaprezentowała jurorom przepis na miodownik królewski. Ciasto miodowe 300 g mąki pszennej 150 g margaryny 1 łyżeczka sody 6 łyżek miodu 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu   Biszkopt 6 jajek 1 szczypta soli 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej   Krem budyniowy 3 szklanki mleka 6 łyżek cukru 2 budynie waniliowe na 3/4 l mleka 1 kostka masła (200 g)   Masa orzechowa 250 g orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • Wielkanoc to czas pełen radości – także na naszych świątecznych stołach, które w tym czasie wypełniają kolorowe pisanki, pyszne, warzywne sałatki, ale także – oryginalne wypieki, na które przez cały rok czeka z niecierpliwością cała rodzina. Fot. materiały prasowe Babki, mazurki, serniki, makowce i torty - to właśnie one już za kilka dni będą podbijać nasze podniebienia! By smakowały wyśmienicie, do ich przygotowania wykorzystajmy sprawdzone już przepisy - tylko wtedy świetnie się udadzą....