• Informacje na temat:

    l biszkopt delicius przepis

Przepisy na temat: l biszkopt delicius przepis
  • Prawdziwy polski biszkopt, bez proszku do pieczenia, tłuszczu czy octu. Najlepszy przepis od kilkudziesięciu lat.

  • Idealny jako spody do wielu różnych ciast a także do tortów. Bardzo łatwy w przyrządzeniu, zawsze wyrasta i odchodzi ładnie od blaszki.

  • domowej roboty, smaczne winko :)

  • Drugi w mojej kolekcji przepis na idealny biszkopt. Podczas pieczenia pięknie rośnie, nie opada i idealnie się kroi.

  • Znalazłam ten przepis kiedyś na internecie, niestety nie pamiętam od jakiego użytkownika ;( Jest bardzo łatwy i zasze biszkopt wychodzi wyrośnięty.

  • Przepis dostałam od koleżanki, do tej pory żaden biszkopt mi się nie udawał. Ten z pewnością uda się każdemu!

  • Przepis na biszkopt z ajerkoniakiem

  • Wypróbowany przepis na "Biszkopt z musem"

  • Przepis na niezawodny biszkopt z kremem z kokosa, który został po zrobieniu Malibu :)

  • Próbowałam różnych przepisów na biszkopty, a ten jest dla mnie idealny. Zawsze się udaje, jest delikatny, puszysty, wilgotny ... polecam :-). Podaję proporcje na tortownice o średnicy 21cm, jeśli potrzebujemy biszkopt o średnicy 26cm należy podwoić składniki. Natomiast jeżeli chcemy uzyskać biszkopt kakaowy, budyń należy zamienić z waniliowego na kakowy :-)

Artykuły na temat: l biszkopt delicius przepis
  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...

  • Spektakularne ciasto, które w półfinałowej rozgrywce musiały przygotować uczestniczki programu "Bake Off - Ale Ciacho!". Przepis Krzysztofa Ilnickiego. Przy komponowaniu całości pamiętaj że:- Charlotte musi mieć minimum trzy kolory- Musi być gustowna, estetyczna, precyzyjnie wykonana- Musi mieć przymyślane polączenia smakowe Rolada - przepis na dwie blachy 290 g białka 260 g cukru kryształ 170 g żółtka 100g masła 260g mąki pszennej 50g skrobii kukurydzianej Kakao/barwniki/matcha wg uznania...

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...

  • Danusia jak zwykle zaskakuje pomysłami. Tym razem przygotowała dwuwarstwowy tort czekoladowy. Biszkopty nasączone ponczem i przekładane konfiturą malinową oraz kremem kakaowo czekoladowo smakują fantastycznie. Biszkopt kakaowy5 jajek1 szklanka cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej2 łyżki kakao Biszkopt o średnicy 24 cm4 jajka¾ szklanki cukru¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 18 cm3 jajka½ szklanki cukru½ szklanki mąki pszennej1 łyżka...

  • Przepięknie ozdobiony tort w wykonaniu Oli wymaga niezwykłej precyzji. Jeśli macie odwagę zmierzyć się z tym wypiekiem. Przedstawiamy przepis. Biszkopt o średnicy 25 cm7 dużych jaj1 szklanka drobnego cukru do wypieków1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Biszkopt o średnicy 20 cm5 dużych jaj¾ szklanki drobnego cukru do wypieków¾ szklanki mąki pszennej¼ szklanki mąki ziemniaczanej Krem czekoladowy200 g gorzkiej czekolady400 g serka mascarpone250 g śmietanki 30%50 g cukru...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Świecący, kosmiczny tort, to na pewno marzenie wielu dzieciaków. Jeśli chcesz przygotować niebanalny w smaku i formie wypiek, poznaj przepis Oli. Biszkopt5 jajszczypta soli¾ szklanki cukru2/3 szklanki mąki kukurydzianej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej BiszkoptBiałka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i żółtka. Połączyć mąki i przesiać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, postawić rant (o średnicy 16...

  • Baked Alaska to słynny deser, który przygotowuje się na bazie mrożonych kremów obłożonych włoską bezą. Jeśli chcecie zaskoczyć bliskich wykwintnym smakołykiem, koniecznie wypróbujcie przepis Krzysztofa Ilnickiego. Biszkopt Othello150 g białko60 g cukier kryształ75 g skrobia kukurydziana100 g żółtko40 g cukier kryształ75 g mąka pszenna T-450 Ubić bezę francuską i dodać skrobię. Ręcznie rozmieszać żółtka z cukrem. Połączyć z bezą. Delikatnie wmieszać mąkę, a następnie piec na blasze. Wyciąć...

  • W Waszych odpowiedziach najczęściej pojawiały się ciasta, które przygotowuje się szybko i bez pieczenia. Nagrodziliśmy 4 przepisy, których autorzy otrzymają od nas książki Siostry Salomei. Bardzo dziękujemy za to, że podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na letnie ciasta. Wszystkich biorących udział w konkursie gorąco zachęcamy do dołączenia do społeczności Smakera i dzielenia się swoimi przepisami. Osoby, do których powędrują książki to: Pani Mirosława "Letnie ciasto powinno być...