• Informacje na temat:

    kuskus z wieprzowiną

Przepisy na temat: kuskus z wieprzowiną
Artykuły na temat: kuskus z wieprzowiną
  • Jaglane oczyszczanie

    ...laurowe, 10 ząbków czosnku, sok z 1 cytryny, łyżeczkę nasion kopru, 1/2 cebuli i 1 łyżkę soli morskiej zalej 5 l ciepłej wody. Po 2 dniach zbierz pianę i odstaw jeszcze na 2 dni. Kasza jaglana a la kuskus...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuskus znany był już 3 tysiące lat temu i po dziś dzień stanowi wyjątkowo istotny składnik dań kuchni afrykańskiej i orientalnej. Ten rodzaj kaszy ma specjalne znaczenie w krajach muzułmańskich - jest symbolem szczęścia i bogactwa, dlatego czyni się go tradycyjnym...

  • Co warto wiedzieć o cholesterolu?

    ...pełnoziarniste: chleb, płatki, makaron, ryż, kuskus. Np. makaron pełnoziarnisty zawiera ponad dwa razy więcej błonnika niż tradycyjny. Sięgaj po fasolę, groszek, soczewicę i ciecierzycę. 5. Aktywność fizyczna...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

  • Znamy najnowsze wyniki badań wieprzowiny. Okazuje się, że w porównaniu z sytuacją sprzed 20 lat jakość tego mięsa znacznie się poprawiła. Ma więcej dobrze przyswajalnego żelaza oraz witamin, a mniej sodu, kalorii i cholesterolu. Zaraz się zacznie! Prezenty, porządki, tłumy w sklepach - nieodłączny element przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia. Aby w tym roku nie robić wszystkiego na ostatnią chwilę, warto zrobić plan. Również w zakresie samej kolacji wigilijnej oraz dań i przekąsek na...

  • Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz, zdrowie - to drugie imię tych wyjątkowych warzyw. Brokuły to skarbnica witamin i składników mineralnych. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek. Fot. 123RF/Picsel Brokuł to bliski krewny kapusty, który zdaje się być od niej zdecydowanie bardziej zdrowszy i prostszy w przygotowaniu. Warzywo to stało się w naszym kraju niezwykle popularne, głównie ze względu na delikatny smak oraz niezwykłe właściwości odżywcze. Dla osób z nadciśnieniem...

  • Mięso drobiowe wygrywa wyścig popularności w porównaniu z wołowiną czy wieprzowiną. Jest delikatne, pożywne i niedrogie. Można je przyrządzać na wiele sposobów. To właśnie jego wszechstronność, została wykorzystana w przepisach. Mamy w książce wiele pomysłów na przygotowanie mięsa z kurczaka lub indyka, ale nie tylko. Znajdziemy tu też sposób na pyszną kaczkę, czy pasztet z gęsi. Mięso z drobiu, dzięki temu, że jest lekkostrawne i niskokaloryczne. Szczególnie chętnie jest polecane w kuchni...

  • Zamknij w swoim lunchboxie zdrowe danie z łatwo dostępnych składników, a stosując zasady japońskiego bento, spraw, aby wyglądało pięknie i apetycznie! Moda na lunchboxy opanowała cały kraj. Każdy, kto dba o swoje zdrowie zabiera do pracy pudełko wypełnione pysznościami. Jeśli brakuje ci inspiracji, zajrzyj do tej książki. Znajdziesz tutaj nie tylko smaczne przepisy na dania wykonane z sezonowych składników, ale też praktyczne porady: - jak tanio i szybko przygotować posiłek do lunchboxa- jak...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...