• Informacje na temat:

    kurs robienia bombek

Przepisy na temat: kurs robienia bombek
Artykuły na temat: kurs robienia bombek
  • Kinga Preis: Tęsknię za rytuałem

    ...brzydzę adrenaliną. A oni kochają motor i różne sporty ekstremalne. Piotrek zrobił kurs spadochronowy. Ja umarłabym już w progu samolotu. Boję się, ale co zrobić? Co począć z jego porozrzucanymi rzeczami...

  • Robienie przetworów w warunkach domowych wraca do łask. Cenimy je znacznie wyżej niż te ze sklepu. Aby jednak móc delektować się własnoręcznie przygotowanymi pysznościami, musimy znać podstawowe zasady ich przygotowywania. Fot. 123RF/Picsel Do niedawna robienie przetworów kojarzyło się z czasami, kiedy sklepowe półki świeciły pustkami. Wówczas, chcąc mieć dostęp do witamin zawartych w owocach i warzywach także w zimie, lato spędzaliśmy na pracowitym zamykaniu ich w słoikach. Obecnie świeże...

  • Będzie jak zechcę

    ...". Zuza z rodzinnego domu pamięta mnóstwo książek. Spock był wtedy prekursorem bezstresowego wychowania, guru pokolenia. Nie wiedziała, że być może dzięki niemu mogła mazać kredkami po ścianach, zadawać(...) wykończyła dół, ja uparłam się, że będę mieszkać na górze. Do surowego pokoju wniosłam polówkę i beczkę po kapuście - to był mój stolik, mama szanowała mój wybór. Kurs karate, narty? Rodzice mówili: "nie...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...

  • Bóg i dziewczyna

    ...maturze. Skończyła kurs pierwszej pomocy w agencji żydowskiej. Zna hebrajski. Nie protestują. Przez trzy miesiące jeździ w karetce pogotowia. Gdy jest na miejscu, wybucha Druga Intifada. - Nie bałam(...) na kogoś, kogo pokocha. Niektóre koleżanki mówią: "Jesteś cienka". Ale ona ma inne pasje: chodzi na kurs tańca jazzowego. Nałogowo kupuje perfumy z nutą paczuli. Żeby na nie zarobić, daje korepetycje...

  • Już 26 sierpnia, w warszawskiej restauracji Izumi Sushi odbędzie się Ogólnopolski Konkurs na Najlepszą Restaurację Sushi 2012. Wydarzenie jest odpowiedzią na ogromne zainteresowanie warszawiaków specjałami kuchni japońskiej oraz potrzebą propagowania najlepszych praktyk w wyspecjalizowanych restauracjach. Tego dnia rywalizacja odbędzie się w trzech widowiskowych etapach: sushi tradycyjne, styl dowolny i najlepszy sushimaster. Dla gości będą zorganizowane bezpłatne warsztaty przygotowywania...

  • Chcesz wyprawić niebanalne przyjęcie imieninowe? Sięgnij po rewelacyjny poradnik Małgorzaty Caprari! Pikantne imieniny z męskim tortem i różnymi dipami, kawiorami, smakowitymi sałatkami i rybami? Daj się uwieść pokusie premiera, rzymskiej kapryśnicy i puchowej babce ziemniaczanej! A może lepiej osłodzić życie solenizanta i gości i podać puchowy sernik Edyty, japońską szarlotkę, odpoczynek wojownika, biuścik murzynki, szatańskie ciasteczka? Do tego koniecznie salami jabłkowe, kawa...

  • Tradycyjne uszka, przygotowywane misternie i z dużą dozą dbałości o ich wygląd i smak, z zebranymi jesienią, suszonymi grzybami, są idealnym uzupełnieniem barszczu. Jak je zrobić, aby były naprawdę smaczne? Fot. 123RF/Picsel Już niedługo, wraz z naszymi bliskimi, zsiądziemy do wigilijnej wieczerzy. Na świątecznym stole pojawi się dwanaście tradycyjnych potraw, a wśród nich z pewnością nie zabraknie uszek nadzianych aromatycznym farszem. Co zrobić, aby te niewielkie pierożki doskonale...

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • Wróćcie wspomnieniami do dzieciństwa. Wyobraźcie sobie niedzielny obiad u babci. Czego nie mogło na nim zabraknąć? Oczywiście kompotu! Dzisiaj dzielimy się z wami sprawdzonymi przepisami naszych użytkowników, których nie powstydziłyby się nawet nasze babcie. Fot. 123RF/Picsel Smaczny i pożywny kompot to sekret naszych babć i mam. Niestety, coraz rzadziej gości na naszych stołach, gdyż został wyparty przez kupne soki i napoje. To duży błąd, gdyż domowe kompoty, przygotowywane ze świeżych i...