• Informacje na temat:

    kurczaka w sosie pomidorowym po indyjsku

Przepisy na temat: kurczaka w sosie pomidorowym po indyjsku
  • Kurczak w stylu Indyjskim. Kawałki z piersi kurczaka w pomidorowym, aromatycznym sosie curry.

  • Indie to kraj niezwykłych kontrastów, różnorodności kultur i religii, które współistnieją obok siebie, co znajduje odzwierciedlenie w bogactwie kuchni. Dania kuchni indyjskiej są niezwykle kolorowe i aromatyczne. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają starannie dobranym przyprawom. I właśnie za to kocham tą kuchnię - za niezwykłe aromaty, które wyczuwalne są już podczas samego gotowania. W całym domu pachnie mieszanką aromatycznych, orientalnych przypraw. Zapraszam Was do wspólnego gotowania.

  • egzotyczna potrawa na slodko-ostro. podawana z ryzem lub goracym chlebkiem "pita". jako napoj polecam soki owocowe lub lekkie biale wino.

  • Smaczny pomysł na "Kurczak po indyjsku"

  • Karkówka smakuje mi tylko wtedy jeśli mięso jest świeże i najwyższej jakości. Po przyrządzeniu musi być miękka, soczysta i rozpływająca się w ustach. Uważam, że tajemnicą przygotowania smacznej karkówki jest natarcie jej przyprawami i solą dzień przed przygotowaniem.

  • W Indiach do przyrządzenia prawdziwej uczty dla podniebienia służą aromatyczne przyprawy. Smak potraw mięsnych czy warzywnych uszlachetnia się dodając gałkę muszkatałową, kolendrę i kardamon.

  • Ziemniaki do obiadu inaczej.

  • Przez przypadek w zasadzie trafiliśmy na ten przepis na easyanddelish. Przepis prosty w przygotowaniu, niesamowicie smaczny. Zrobiliśmy własną, zapiekaną wersję.

  • proste danie dla odważnych, którzy nie boją się połączenia cynamonu z mięsem- ja się boję dlatego nie jadłam, ale bratu o dziwo bardzo smakowało :)

  • Propozycja na delikatne pulpeciki drobiowe skąpane w smakowitym sosie pomidorowym. Pulpeciki idealnie komponują się z ryżem lub kaszą bulgur, są pożywne i bardzo sycące :)

Artykuły na temat: kurczaka w sosie pomidorowym po indyjsku
  • Kurczak po indyjsku w pomidorach

    ...i czosnek. Smażyć, mieszając, dodać koncentrat, pomidory, bulion, śmietanę. Dusić na małym ogniu ok. 5 min. 2. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, rozłożyć na udkach, zalać sosem pomidorowym. Piec w temp. 200°C ok. 1,5 godz. Po upieczeniu wyjąć kości z kurczaka, mięso pokroić, wrzucić z powrotem do sosu, piec jeszcze 15 minut. Posypać posiekanymi liśćmi mięty.

  • Jak, po 18 latach spędzonych w Polsce, Hindus świętuje Wielkanoc? Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji Ganesh, który ostatnio opowiadał nam o swojej przygodzie w Polsce, stawia na kuchnię fusion. Fot. 123RF/Picsel Łączenie tradycyjnych światecznych dań z indysjkimi smakami może przynieść zaskakujące efekty. Gotowi na wielkanocny eksperyment? Jesteśmy narodem mocno przywiązanym do tradycji. Niezmiennie celebrujemy swoje święta oraz związane z nimi obrzędy. Tyczy się to w szczególności...

  • Kocham kino domowe

    ...z sosem podanym osobno. 10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić(...): 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Batoniki owsiane z morelami Błyskawiczne...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Czym orientalna chata bogata, czyli rzecz o międzynarodowych weselach

    Urozmaicenie tradycyjnie polskiego menu na weselu na pewno zaskoczy twoich gości. Żeby jednak zamiast szoku przeżyli miłą niespodziankę, do zmiany utartych zwyczajów trzeba się dobrze przygotować.

  • Wszyscy kochamy kurczaka. Ale czy wszyscy wiemy w jaki sposób go przygotować, aby za każdym razem był naprawdę smaczny? Zastosujcie się do naszych rad, a bez trudu wyczarujecie dania, które staną się prawdziwym hitem wśród waszej rodziny i znajomych. Jak wybrać najlepszego kurczaka? Fot. 123RF/Picsel Decydując się na przygotowanie dania z kurczaka należy pamiętać, że nawet najlepszy przepis nie uchroni nas przed kulinarną wpadką, jeśli produkty, których użyjemy, nie będą najwyższej jakości....

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...