• Informacje na temat:

    kurczak zapiekany ze szparagami

Przepisy na temat: kurczak zapiekany ze szparagami
  • Pyszny obiad na każdy dzień tygodnia

    Kurczak z oliwkami Sposób przygotowania 1. Podudzia umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Odstaw na godzinę. Pomidory obierz ze skóry i pokrój w małą kostkę. Na patelni rozgrzej olej i zrumień kurczaka z każdej strony. Przełóż do brytfanny. Na tę samą patelnię połóż masło, podsmaż na nim posiekaną drobno cebulę i czosnek.  2. Dodaj pokrojone pomidory, oliwki...

  • Sprawdzony przepis na "Kurczak ze szparagami"

  • Prosto i smacznie.

  • Zrobienie całego dania wraz z dodatkami nie zajmie nam więcej niż 35 min. Przy tym zaskoczymy naszych domowników eksplozją kolorów, smaków i zapachów.

  • Sprawdzony przepis na "Zapiekanka ze szparagami"

  • Wypróbowany przepis na "Zupa ze szparagami"

  • Smaczny pomysł na "Roladki ze szparagami"

  • Sprawdzony przepis na "Naleśniki ze szparagami"

  • Bardzo lubimy te produkty i stwierdziliśmy, że fajnie sprawdzą się jako dodatek do dania głównego.

  • Sezon na szparagi trwa na tyle krótko, że trzeba korzystać z niego na różne sposoby. Jednym z tych sposobów jest zrobienie zupy ze szparagami. Jest lekka i smakuje wiosną, bo ma w sobie młode warzywa i dużo koperku.

Artykuły na temat: kurczak zapiekany ze szparagami
  • Zapiekanka z fasolką i kurczakiem

    ...​Tę zapiekankę można śmiało podać na przyjęcie - wystarczy przygotować bardziej wykwintną wersję. Zamiast fasolki użyj szparagów, a zamiast kurczaka polędwicy wołowej.

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Wiwat, szparagi

    Placek z salami i szparagami Składniki na 4 porcje: 3 płaty mrożonego ciasta francuskiego, 5 dag mrożonego groszku, 5-6 pędów zielonych szparagów, sól, 5 pomidorków koktajlowych, pieprz, 12 dag fileta z piersi kurczaka, 1 łyżka oleju, 12,5 dag gęstej kwaśnej śmietany, 5 dag salami, 1 jajko, 1 żółtko, 3 łyżki śmietany kremówki, 3 gałązki estragonu. Płaty francuskiego ciasta rozmrozić...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Wybierz jeden z trzech ulubionych składników, a Stefano przygotuje dla Ciebie wyjątkowe danie z makaronem Penne Rigate! Stefano znacie na pewno jako tancerza, piosenkarza i aktora, ale jak każdy Włoch doskonale odnajduje się także w kuchni. Wybierz ulubiony składnik: szparagi, bakłażan lub kurczak, a Stefano wraz ze swoim przyjacielem Marco przygotują dla Ciebie wymarzone danie z makaronem!   Chcesz poznać Włochy od kuchni? Pobierz darmową książkę "W 20 przepisów dookoła Włoch"....

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Dlaczego więc powinniśmy je jeść i w jaki sposób je przygotować? Fot. 123RF O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie,...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Sezon na szparagi w pełni. Te najlepsze – świeże i soczyste, będą dostępne nie dłużej niż do połowy lipca. Podczas najbliższych zakupów warto sięgnąć po to zdrowe i pyszne warzywo. Który rodzaj szparagów wybrać? Zielone mają wyrazisty, ostry smak, natomiast białe łagodniejszy i bardziej delikatny. Te drugie nieco trudniej przyrządzić, dlatego Szef Kuchni Restauracji Spichlerz w Zamku Topacz Krzysztof Obliński radzi, jak to zrobić, aby wydobyć z nich to, co najpyszniejsze. Patent na białe...

  • Właśnie w maju są wyjątkowo dorodne i smakują najlepiej. Powszechnie uznawane za wykwintne, wręcz królewskie, rzadko goszczą na naszych stołach. Onieśmielają nas? Boimy się ich? A może po prostu nie wiemy co z nimi zrobić? Fot. 123RF/Picsel Szparagi są bardzo zdrowe, uchodzą za wyjątkowo silny afrodyzjak i są bardzo proste do przygotowania. Wystarczy, że będziemy pamiętać o kliku zasadach. Przede wszystkim musimy kupić szparagi świeże - czyli jędrne, nie zdrewniałe i nie zwiędnięte. Główki...