• Informacje na temat:

    kurczak z mlekiem kokosowym kwestia smaku

Przepisy na temat: kurczak z mlekiem kokosowym kwestia smaku
Artykuły na temat: kurczak z mlekiem kokosowym kwestia smaku
  • Jak przygotować święta bez chemii

    ...butelce i wymieszać z mlekiem - możemy kupić też grzybki kefirowe - w odpowiedniej temperaturze bakterie kefirowe się rozmnożą. Możemy gotowy kefir osłodzić miodem, dodać owoce, orzechy. Ja robię(...) z wędlinami - zamiast dobrych drogich, a często i drogich i złych równocześnie, możemy upiec np. dobrego fileta z kurczaka - to świetna wędlina. Od nas zależy, ile możemy poświęcić czasu, jaką mamy...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Tłuszcz jest niezbędny

    ..., uwielbiam olej z pestek winogronowych. Który olej będzie najlepszy dla ciebie? To już kwestia smaku - i punktu dymienia. Oleje mogą mieć niski, średni lub wysoki punkt dymienia. Jest to temperatura(...) naszych tętnic i najczęściej to je znajdujemy w fast foodach, żywności przetworzonej oraz w produktach mlecznych, takich jak masło, ser i mleko, a także wyrobach mięsnych i oleju kokosowym oraz palmowym...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    .... - Potrafię dziś przyrządzić świetne tom yum, czyli zupę z kurczakiem, imbirem i mlekiem kokosowym. Robi furorę wśród znajomych. Na szczęście są już u nas dostępne azjatyckie składniki, więc nie trzeba(...) i podziw znajomych to za mało, zawsze można założyć blog. Najpopularniejsze są w czołówce polskich blogów w ogóle. KwestiaSmaku. com, Kotlet.tv i Moje- Wypieki.com odwiedza regularnie po kilkaset...

  • Przejedzenie w Święta? Nie, dziękuję! W tym roku zamiast tradycyjnych, ciężkostrawnych potraw, sięgnij po nowoczesne kulinarne aranżacje. Gwiazdą stołu niech zostanie Kurczak Zagrodowy z Podlasia. W Boże Narodzenie stoły uginają się od potraw. Ryby, makowce, uszka, kapusta z grzybami, pierniki, pieczenie - od ilości potraw, zapachów i kolorów może zakręcić się w głowie i ...brzuchu. Ile to razy po kolejnym świątecznym posiłku pojawiła się niestrawność, która odbierała radość rodzinnego...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • Po wyroku Trybunału Europejskiego, producenci żywności będą musieli zmienić nazwy niektórych produktów. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością wielu z nas zdążyło już przyzwyczaić się do tego, iż Unia Europejska lubi zaskakiwać nas niecodziennymi decyzjami. W ostatnich latach duże kontrowersje budziło chociażby uznanie ślimaków za ryby lub kontrola krzywizny bananów. Niedawno do grona absurdalnych regulacji dołączyła ta, dotycząca mleka kokosowego oraz masła orzechowego. Okazuje się bowiem, iż nazwy...

  • Kolejna afera mięsna! Czy mamy się czego obawiać? Antybiotyki dodawano do pasz dla zwierząt hodowlanych w celu zwiększenia przyswajalności związków odżywczych i stymulowania wzrostu, do roku 2006. Zostały zakazane mocą unijnej dyrektywy, która poprzedziła zakaz dodawania do pasz mączek zwierzęcych w 2004 roku. Mimo to, jak stwierdził Maciej Przyborski, wiceprezes Krajowej Rady Drobiarstwa - w Polsce pokutuje mit, że drób z wielkich hodowli szpikowany jest chemią.   Tymczasem Polska jest...

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...